Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med Vox amplug?


Siss29
 Share

Recommended Posts

Jeg ser at jeg mye blir sittende å øve på gitar uten forsterker, siden jeg har to smårollinger på 1 og 3 år som er i overkant klåfingrede. Eller det blir øvd når de har lagt seg. Da blir det ofte ikke særlig hendig med en stor forsterker. Jeg har derfor sett litt på Vox Amplug og lurer på om det er mange som har prøvd ut disse? Som dere sikkert har fått med dere, så går det mest i GNR for tiden på meg, så hvilken av modellene passer best for den slags musikk? Etter lydklipp på Vox sine sider og rundt omkring har jeg foreløpig en favoritt i Classic Rock. Noen inspill?

For øvrig holdt jeg på å få skikkelig abstinenser her tidligere i dag, da forumet var under oppgradering over laaang tid (eller det føltes slik iallfall :D)

Link to comment
Share on other sites

En Korg Pandora koster litt mer enn en Amplug, men til gjengjeld er den 100 ganger med allsidig. Er laget for å spille med headset og låter bra.

http://www.korg.com/us/products/effects/pandoramini/

Har du en Ipad liggende er annet alternativ at du skaffer deg en Apogee Jam, Irig-plug eller tilsvarende. Da kan du laste ned apper som Positive Grid sin Jamup Pro eller Irig sin Amplitube. Fungerer veldig bra!

Link to comment
Share on other sites

Tror faktisk det kan være en fordel at det ikke er 100 valgmuligheter. Jeg spiller mest GNR, fordi jeg ikke har tid og anledning til å øve så mye. Dermed må jeg konsentrere meg om det samme over lengre tid for å i det hele tatt lære noe. Kjøper jeg noe sånt, blir jeg jo bare sittende og skru og lete etter bra lyder i stedet for å spille :P

Link to comment
Share on other sites

Du har headset utgang på mustangen din.. Den låter -mye- bedre enn amplug.

Ja det skjønner jeg. Men det er mye mer styr å dra fram både gitar og amp med ledninger osv, en å bare ta en amplug ned fra hylla her og plugge i øretelefoner. Alt må nemlig pakkes bort igjen etter bruk på grunn av småungene..

Link to comment
Share on other sites

En glimrende unnskyldning for å lage seg furtebu :D

He he....er under bygging, bare ikke til meg :P Gutta som fyller 12 i år skal få ett anneks å boltre seg i, så de slipper å sitte oppå oss og kjede seg på kveldstid :P Kanskje om 7-8 år når de flytter ut.....Hmmmm.....eller nei, da tar vel piene over, men da er det jo fullt av rom ellers i rommet å boltre seg på :D

Link to comment
Share on other sites

Har en Amplug AC 30-type og en Amphone Twin. De er helt OK, men jeg synes begge blir litt fiklete å justere. Justerer jeg dem på forhånd, er det ikke noe problem. Ampluggen krever romslig ledning til headsettet, og i mange tilfeller foretrekker jeg også skjøteledning til Amphonen. De andre variantene har jeg ikke prøvd, men lyden i min Amplug og Amphone er greie til øving. Jeg ville dog ikke bruke dem til innspilling eller miksing etc.

Nå har jeg en røramp i stua jeg kan bruke når ingen sover, og en liten Roland Cube Lite som er mye bedre og enklere å bruke enn begge Vox-duppedittene. Cubeliten har også headsett-utgang, og får plass i ei bokhylle.

Link to comment
Share on other sites

Det som er fint med amplug er jo den kompakte portabiliteten. Jeg liker Vox Stomplab, men den krever 4 batterier som må skiftes etter 7.5 timers bruk. Med veggvorte blir man enda mer stasjonær, og da begynner headsettutgangen på Mustangen å bli et like greit alternativ, IMHO.

Amplug bruker også batteri, men færre og holder lenger, og så har man alt, inkludert hodetelefonutgangen og betjeningen på gitaren.

Jeg tror det viktigste for å velge riktig her er hvor lettvekt man ønsker at løsningen er. Kan man leve med at ting ligger på bordet/gulvet, så er det verdt å vurdere Pandora eller Stomplab. Men da er det en rekke andre multieffekter som er aktuelle også.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.