Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med Vox amplug?


Siss29

Recommended Posts

Jeg ser at jeg mye blir sittende å øve på gitar uten forsterker, siden jeg har to smårollinger på 1 og 3 år som er i overkant klåfingrede. Eller det blir øvd når de har lagt seg. Da blir det ofte ikke særlig hendig med en stor forsterker. Jeg har derfor sett litt på Vox Amplug og lurer på om det er mange som har prøvd ut disse? Som dere sikkert har fått med dere, så går det mest i GNR for tiden på meg, så hvilken av modellene passer best for den slags musikk? Etter lydklipp på Vox sine sider og rundt omkring har jeg foreløpig en favoritt i Classic Rock. Noen inspill?

For øvrig holdt jeg på å få skikkelig abstinenser her tidligere i dag, da forumet var under oppgradering over laaang tid (eller det føltes slik iallfall :D)

Link to comment
Share on other sites

En Korg Pandora koster litt mer enn en Amplug, men til gjengjeld er den 100 ganger med allsidig. Er laget for å spille med headset og låter bra.

http://www.korg.com/us/products/effects/pandoramini/

Har du en Ipad liggende er annet alternativ at du skaffer deg en Apogee Jam, Irig-plug eller tilsvarende. Da kan du laste ned apper som Positive Grid sin Jamup Pro eller Irig sin Amplitube. Fungerer veldig bra!

Link to comment
Share on other sites

Tror faktisk det kan være en fordel at det ikke er 100 valgmuligheter. Jeg spiller mest GNR, fordi jeg ikke har tid og anledning til å øve så mye. Dermed må jeg konsentrere meg om det samme over lengre tid for å i det hele tatt lære noe. Kjøper jeg noe sånt, blir jeg jo bare sittende og skru og lete etter bra lyder i stedet for å spille :P

Link to comment
Share on other sites

Du har headset utgang på mustangen din.. Den låter -mye- bedre enn amplug.

Ja det skjønner jeg. Men det er mye mer styr å dra fram både gitar og amp med ledninger osv, en å bare ta en amplug ned fra hylla her og plugge i øretelefoner. Alt må nemlig pakkes bort igjen etter bruk på grunn av småungene..

Link to comment
Share on other sites

En glimrende unnskyldning for å lage seg furtebu :D

He he....er under bygging, bare ikke til meg :P Gutta som fyller 12 i år skal få ett anneks å boltre seg i, så de slipper å sitte oppå oss og kjede seg på kveldstid :P Kanskje om 7-8 år når de flytter ut.....Hmmmm.....eller nei, da tar vel piene over, men da er det jo fullt av rom ellers i rommet å boltre seg på :D

Link to comment
Share on other sites

Har en Amplug AC 30-type og en Amphone Twin. De er helt OK, men jeg synes begge blir litt fiklete å justere. Justerer jeg dem på forhånd, er det ikke noe problem. Ampluggen krever romslig ledning til headsettet, og i mange tilfeller foretrekker jeg også skjøteledning til Amphonen. De andre variantene har jeg ikke prøvd, men lyden i min Amplug og Amphone er greie til øving. Jeg ville dog ikke bruke dem til innspilling eller miksing etc.

Nå har jeg en røramp i stua jeg kan bruke når ingen sover, og en liten Roland Cube Lite som er mye bedre og enklere å bruke enn begge Vox-duppedittene. Cubeliten har også headsett-utgang, og får plass i ei bokhylle.

Link to comment
Share on other sites

Det som er fint med amplug er jo den kompakte portabiliteten. Jeg liker Vox Stomplab, men den krever 4 batterier som må skiftes etter 7.5 timers bruk. Med veggvorte blir man enda mer stasjonær, og da begynner headsettutgangen på Mustangen å bli et like greit alternativ, IMHO.

Amplug bruker også batteri, men færre og holder lenger, og så har man alt, inkludert hodetelefonutgangen og betjeningen på gitaren.

Jeg tror det viktigste for å velge riktig her er hvor lettvekt man ønsker at løsningen er. Kan man leve med at ting ligger på bordet/gulvet, så er det verdt å vurdere Pandora eller Stomplab. Men da er det en rekke andre multieffekter som er aktuelle også.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.