Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med Vox amplug?


Siss29

Recommended Posts

Jeg ser at jeg mye blir sittende å øve på gitar uten forsterker, siden jeg har to smårollinger på 1 og 3 år som er i overkant klåfingrede. Eller det blir øvd når de har lagt seg. Da blir det ofte ikke særlig hendig med en stor forsterker. Jeg har derfor sett litt på Vox Amplug og lurer på om det er mange som har prøvd ut disse? Som dere sikkert har fått med dere, så går det mest i GNR for tiden på meg, så hvilken av modellene passer best for den slags musikk? Etter lydklipp på Vox sine sider og rundt omkring har jeg foreløpig en favoritt i Classic Rock. Noen inspill?

For øvrig holdt jeg på å få skikkelig abstinenser her tidligere i dag, da forumet var under oppgradering over laaang tid (eller det føltes slik iallfall :D)

Link to comment
Share on other sites

En Korg Pandora koster litt mer enn en Amplug, men til gjengjeld er den 100 ganger med allsidig. Er laget for å spille med headset og låter bra.

http://www.korg.com/us/products/effects/pandoramini/

Har du en Ipad liggende er annet alternativ at du skaffer deg en Apogee Jam, Irig-plug eller tilsvarende. Da kan du laste ned apper som Positive Grid sin Jamup Pro eller Irig sin Amplitube. Fungerer veldig bra!

Link to comment
Share on other sites

Tror faktisk det kan være en fordel at det ikke er 100 valgmuligheter. Jeg spiller mest GNR, fordi jeg ikke har tid og anledning til å øve så mye. Dermed må jeg konsentrere meg om det samme over lengre tid for å i det hele tatt lære noe. Kjøper jeg noe sånt, blir jeg jo bare sittende og skru og lete etter bra lyder i stedet for å spille :P

Link to comment
Share on other sites

Du har headset utgang på mustangen din.. Den låter -mye- bedre enn amplug.

Ja det skjønner jeg. Men det er mye mer styr å dra fram både gitar og amp med ledninger osv, en å bare ta en amplug ned fra hylla her og plugge i øretelefoner. Alt må nemlig pakkes bort igjen etter bruk på grunn av småungene..

Link to comment
Share on other sites

En glimrende unnskyldning for å lage seg furtebu :D

He he....er under bygging, bare ikke til meg :P Gutta som fyller 12 i år skal få ett anneks å boltre seg i, så de slipper å sitte oppå oss og kjede seg på kveldstid :P Kanskje om 7-8 år når de flytter ut.....Hmmmm.....eller nei, da tar vel piene over, men da er det jo fullt av rom ellers i rommet å boltre seg på :D

Link to comment
Share on other sites

Har en Amplug AC 30-type og en Amphone Twin. De er helt OK, men jeg synes begge blir litt fiklete å justere. Justerer jeg dem på forhånd, er det ikke noe problem. Ampluggen krever romslig ledning til headsettet, og i mange tilfeller foretrekker jeg også skjøteledning til Amphonen. De andre variantene har jeg ikke prøvd, men lyden i min Amplug og Amphone er greie til øving. Jeg ville dog ikke bruke dem til innspilling eller miksing etc.

Nå har jeg en røramp i stua jeg kan bruke når ingen sover, og en liten Roland Cube Lite som er mye bedre og enklere å bruke enn begge Vox-duppedittene. Cubeliten har også headsett-utgang, og får plass i ei bokhylle.

Link to comment
Share on other sites

Det som er fint med amplug er jo den kompakte portabiliteten. Jeg liker Vox Stomplab, men den krever 4 batterier som må skiftes etter 7.5 timers bruk. Med veggvorte blir man enda mer stasjonær, og da begynner headsettutgangen på Mustangen å bli et like greit alternativ, IMHO.

Amplug bruker også batteri, men færre og holder lenger, og så har man alt, inkludert hodetelefonutgangen og betjeningen på gitaren.

Jeg tror det viktigste for å velge riktig her er hvor lettvekt man ønsker at løsningen er. Kan man leve med at ting ligger på bordet/gulvet, så er det verdt å vurdere Pandora eller Stomplab. Men da er det en rekke andre multieffekter som er aktuelle også.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.