Gå til innhold
helgen666

"skjev" fordeling i 412 cab

Anbefalte innlegg

Har et 412 behringer cab, der to av elementene er byttet med g12k-100 fra celestion. Dette medfører jo såklart at k-100ene gir mye mer trøkk enn de originale bugera elementene. Men det er også stor forskjell på trøkket fra de to k-100 elementene. De er satt inn i x-mønster med de opprinnelige elementene. Hva kan dette skyldes, og hva kan jeg evt gjøre?

Det er litt plagsomt iom at det ene k-100 elementet får såpass mye at det låter litt "icepicky" som de kaller det borti der. For ordens skyld var det slik med de gamle høyttalerne også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er ikke jeg en av dem som automatisk vet hva slags 412 behringer cab du har og hva slags bugera elementer som sitter i,og hvordan de er koblet opp.Er kabinettet 8 ohm totalt?16 ohm?

Jeg vet heller ikke noe om de originale bugera elementenes wattstyrke og impendans.

Kan du opplyse om dette?

Celestion g12k er 100w/8 ohm,vet jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det BG412H eller BG412HS?

BG412HS ser ut til å være en "surroundversjon" med en krets for surround ett eller anna..

BG412H - 100W / 4Ohm

BG412HS - 100W / 8Ohm

Hvorfor har du satt de i kryss? Er det ett A-kabinett ( skrått ) er det mye overlatt til tilfeldighetene og vil aldri spille likt. Det skriver du jo forsåvidt selv, ville nok vurdert å satt de parvis. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er 412s typen. 8 ohm. De står i kryss siden de siste to bugeraelementene skal ut, så fort jeg får tak i noe nytt å sette i, som gir like mye lydtrøkk som g12k. Var jo klar over at oppfattet lyd ut ville bli meget forskjellig, men her er det mye større forskjell. Både det man hører, og kjenner ved å forsiktig legge fingeren bortpå. (Også stor forskjell mellom de to celestion elementene)

Surround funksjonen er rett og slett at elementene er vinklet fra hverandre (de to øverste), for å spre lyden på scena. De to nederste går mer rett fram, med tanke på de som er i salen.

De originale elementene er 70 watt bugera "vintage" i 8 ohm.

Kabinettet er av slant-typen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette blir uansett ikke optimalt med to 70 w elementer og to 100 watts i en 412-kasse.

Legger ved et bilde av wiringen i serie-parallell med fire 8 ohms elementer som gir et 8 ohms kabinett.

Selve plasseringen av elementene bør vel være enten de to 100 watterne i bunnen,og det to 70watterne i topp,eller omvendt.Bare snu skjemaet 90 grader med/mot klokken,

CCI24032014.jpg

Endret av jantore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er slik den er koblet nå, etter det jeg kunne se, når jeg skifta elementer.

Det jeg imidlertid ikke skjønner er at det blir så stor forskjell i output på to like elementer. Har dette evt med motstand i "kretsen" å gjøre? Er grønn på koblinger og strøm, så hvis noen kan hjelpe, blir jeg særdeles fornøyd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du har satt de inn i kryss så er de vel også koblet sånn? + bør gå til + på ett par, samme med - motsatte to like for at de skal få lik strøm.

Ett A kabinett vil altid spille forskjellig oppe og nede, hvor mye varierer og med forskjellige elementer og attpåtil i kryss er alt overlatt til tilfeldighetene.

Det er flere ting som spiller inn her.

Motstand: Selvom de er oppgitt til 8Ohm kan det være store avvik. 8 kan i praksis være alt fra over 4 til under 16. Eksemplevis gir halve motstanden en dobling av effekt.

Sensitivet, måleenhet for hvor høyt elementet faktisk spiller med lik watt inn, oppgitt i watt inn = DB ut per avstand. Selv med lik Ohm og watt kan det her og være store forskjeller. DB er logaritmisk, "Bare" 6db forskjell utgjør en dobling av effekt i watt!

Behringer oppgir selv at det er en krets / komponenter inni der, har du dobbeltsjekka at det ikke er noe og at elementene er koblet direkte på panelet?

Og en liten ting til, om det er så stor forskjell, sjekk igjen at det faktisk er koblet og virker. Ett dødt element i et sånt lukka kabinett får mye hjelp av de andre og en kan lett lures til å tro at det spiller "litt".

Nå burde du vel ha litt å holde på med, skaff eller lån deg ett multimeter. :)

Endret av JoachimV

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ok.Se på denne tegningen,på "mono 8 ohm"http://www.behringer.com/assets/BG412S_P0094_M_SV.pdf (Jeg forutsetter at det er BG412HS du har)

Det er en ledning som går mellom pluss og minus mellom de øvre og nedre elementene,og forbinder høyre og venste side.Det er den på midten av tegningen.(Det kan være litt krøkkete å omsette slike skjematiske framstillinger til det du faktisk ser av ledninger inne i kabinettet,)

Jeg har markert den med grønt på to skemaer nedenfor.Skjemaene er to ulike framstillinger av samme krets/wiring.

Den grønne ledningen tror jeg er det du kaller krysskobling.

Den har muligens en funksjon hvis du bruker to forsterkere inn på kabinettet ("stereo" som det kalles i manualen til Behringer)Du skal vel bare koble en forsterker til kabinettet?

Slik jeg leser skjemaet,så kan du ganske enkelt fjerne denne ledningen,så vil kabinettet med elementer oppføre seg som et vanlig 412 serie-parallellkoblet kabinett på 400Watt/8 ohm.Du setter switchen på baksiden av kabinettet på "mono",eller du kan bytte ut hele greia med en vanlig inputjack og kontaktplate.Finner slikt her:http://tubeshop.mamutweb.com/Shop/List/01-Jackplugger-kontakter/36/1

behringer.jpg

CCF.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da sier jeg mange takk til begge to for hjelpen, og går til anskaffelse av multimeter og gjerne litt pågangsmot, hvis det er å oppdrive:-)

Kanskje like greit å koble hele greia på nytt og sette de to gode elementene oppe. Det er jo stort sett de jeg hører selv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes forsåvidt det blir vanskelig å stole på behringer, når de oppgir kabinettet til å være på 400w når det bare tåler 280. 4x70w

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å, det tåler nok en 400 watts Berhingerforsterker.. :)

Synes det er rart at det skal sitte en passiv "sourroundkrets" i det. Har aldri hørt om slike passive kretser som kan gi en slik effekt. Det skjemaet synes jeg er vanskelig å lese, da det ikke går fram hvor pluss og minus til inngang er koblet til,og ikke heller hvor den bryteren sitter.

Som nevnt her, kan det være ganske stor forskjell på "like" elementer. Det du i hvert fall kan gjøre, er å ohme elementene for å se om de har samme motstand. Husk at begge terminalene ikke kan være koblet til når du måler dette. Da blir resultatet ren bingo.

Bare litt angående "Watt". Behringer er ikke de eneste som opererer med fantasitall når det gjelder watt. Det er ganske vanlig.

Se på bilstereogutta, for eksempel. Man har gjerne en forsterker på tusen watt. Halvparten går bort i varme, og ikke i lyd. Del resten på to, er det 2x250. Dette klarer forsterkeren å yte over en veldig kort periode, vi snakker om sekunder, før den går i stykker. Halvér dette igjen, så spiller den med full forvrenging, men overlever over en lengre periode. Vi er fortsatt ikke nede i noe som det er greit å høre på. 125 watt er med full grums. Del dette på to, og da er vi nede i 60 watt per kanal. Det er også trolig i meste laget.

På bil er det jo ganske enkelt, det er bare å kikke på sikringen som sitter i forsterkeren. Er den på la oss si 20 Ampére, kan forsterkeren forsyne seg med maks 240 watt før sikringen går. La oss anta at halvparten går bort i varme, noe som er vanlig, sitter vi igjen med 2x60 watt. Med full forvregning. Sånn går no dagan.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å, det tåler nok en 400 watts Berhingerforsterker.. :)

:lol:

"Because of the special surround circuitry the acoustic source is well locatable and nevertheless remarkably spatial. Additionaly the specially angled front panel ensures an optimal dispersion pattern."

:o

Er smått nysgjerrig hva som ev. sitter der.. :rolleyes:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samme her.

Det at jeg ikke har hørt om det betyr jo slettes ikke at det ikke finnes, men Jeg har aldri vært borte i andre kasser med passive komponenter som skulle kunne gi en slik spatialeffekt. jeg var med på åttitallet, da "Spatial stereo" var nesten like in som begrepet "Turbo".. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er ikke noe inni der.Switchen for mono/stereo er like avansert som bryteren til å slå på lyset på kjøkkenet med. I "stereo" brytes forbindelsen fra pluss til pluss mellom de to øverste elementene på skjemaet til Behringer.Dette er for å sikre en last på minimum 8 ohm på hver av de to ampene som er koblet til.

Kretsen "right/output" er brutt når det ikke er plugget noe inn der.

i "stereo" går strømmen fra hver amp gjennom hvert sitt seriekoblede element (8 ohm) og videre til de to siste parallellkoblede elementene (4 ohm) som de "deler".Skjer vel noe med strøm og motstand inni de to siste elementene når det spilles på to amper inn på kabinettet,motstanden vil variere mellom 8 til 12 ohm,slik Behringer oppgir,pluss at to elementer er vinklet.Er vel surround det da.Høres mer ut som en oppskrift på å ødelegge utstyr,hehe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke sett noe som ligner på surroundkomponenter. Har hatt jackplata og to elementer ute, men skal ta en ordentlig titt inni der, når jeg sjekker over koblingene på de andre elementene.

Tror ikke det er snakk om noe annet enn to elementer, som er vinkla fra hverandre for å spre lyd på scena, mens de to nede er retta rett mot salen/lokalet. Forsåvidt fint å få spredd litt scenelyd, men ikke så greit mtp miksing av elementer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.