Web Analytics
Jump to content

NAD 1969 Fender Bassman!


Recommended Posts

Gratulerer! selv om jeg ikke er fan av alu-ramma rundt grillclothen.

Litt usikker på hvilken krets som sitter inni, så litt usikker på lyden og trøkket.

Bl.a. har tidligere modell 6G6-B mer trøkk og sprut enn de seinere da den bruker 12ax7 som faseplitter.

Men er sikker på at du har fått deg en kongebra amp. :-)

USA-import med 110V eller ekte norsk?

Link to comment
Share on other sites

Titta litt på AB165- skjemaet. Kan se ut for meg som det er en PRE-CBS krets, hvilket er meget positivt.

Det som gir 6G6-b mer sprut er i første rekke fasesplitterrøret (som sitter nærmest utgangsrørene).

AB 165 bruker 12AT7, mend 6G6-b bruker 7025/12ax7/ECC83 i stedet. det går an å prøve å bytte til det røret hvis du ønsker mer clean punsj!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Titta litt på AB165- skjemaet. Kan se ut for meg som det er en PRE-CBS krets, hvilket er meget positivt.

Det som gir 6G6-b mer sprut er i første rekke fasesplitterrøret (som sitter nærmest utgangsrørene).

AB 165 bruker 12AT7, mend 6G6-b bruker 7025/12ax7/ECC83 i stedet. det går an å prøve å bytte til det røret hvis du ønsker mer clean punsj!

Tenker du at clean blir hottere eller mer twangy?

Link to comment
Share on other sites

Vel, høyere lyd og mer sprut i ampen.

Ja, du kan vel tenke mer headroom også, men det er snart 30 år siden jeg testet dem opp mot hverandre.

Min 6G6-b har mye mer trøkk enn de som bruker 12AT7 i fasesplitter.

Jeg har egentlig aldri vært med å prøvd å bytte det røret i en seinere amp, men mener at forskjellen i kretsen skal være at de nyere ikke har Presencekontroll, men heller Deep på Bass og Bright på Normal. Ved lett øye-blikk så det likt ut så du gjør ikke noe feil ved å prøve.

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Hvordan er det å kjøre 8 ohm kabinett på den? Skal vel egentilg ha 4 denne. Har hørt både det at det er nøye at dette stemmer på rørforsterkere, og at så lenge man kjører med høyere motstand enn det forsterkeren er beregnet for, så går det fint.

Link to comment
Share on other sites

The common rule of thumb with speaker impedances in Fender amps is that the output transformer handles a impedance variation of +100% and -50%. This is a safe operating level where your amp doesn’t suffer. Example: An amp with a 4 ohm output impedance may handle a speaker load between 8 and 2 ohms with either removal or supplement of speakers.

Saksa frå http://fenderguru.com/how-to-select-speakers

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvordan er det å kjøre 8 ohm kabinett på den? Skal vel egentilg ha 4 denne. Har hørt både det at det er nøye at dette stemmer på rørforsterkere, og at så lenge man kjører med høyere motstand enn det forsterkeren er beregnet for, så går det fint.

Ikke no problem å kjøre 8ohm på denne, det gjør i alle fall jeg. 2xG12H 16ohm i parallell. Har gjort det siden midten av 80-tallet da orginalene røk. Den har ikke tatt skade av det. Det eneste man oppnår er at ampen sprekker opp litt tidligere på volume, men det er allikevel mer en høy nok clean før den sprekker opp.

Edited by Hank Annicke Noe
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Du har sikkert lagt merke til den ekstra lampa som står i basskanalen? Det er Tore Slåttsveen som har bygget den om, så han har laget en vrengkanal. Jeg sendte han bilder idag, siden han ikke kunne helt huske hva han hadde gjort med den(flere år siden). Får etterhvert litt mer info om hva som er gjort. Sånn ser den hvertfall ut inni.

post-10124-0-92785700-1395351949_thumb.j

post-10124-0-55341700-1395351954_thumb.j

post-10124-0-86322400-1395351958_thumb.j

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
    • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
    • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
    • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
    • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.