Web Analytics
Jump to content

Suhr på EMG!


Recommended Posts

Debris ba meg om å sette inn en såkalt Mark Knopfler- mod inn i den EMG- utstyrte Suhren sin, og jeg var dum nok til å si ja. Først, etter masse tenking og fikling, fant jeg ut at det var "mission impossible", men etter at jeg fikk med meg at han kunne klare seg med master tone, mener jeg at dette skal være mulig likevel. Det er en lang vei å gå. Dette har tatt masse tid og tankearbeid. Forklaring følger

EMG må være pickupenes svar på Apple. Flott og feiende fint, men med en gang man skal fikle, så blir problemene oppunder uoverkommelige. De har fine koblingsskjemaer på sidene sine, men det står ingenting om hvordan ting virker, det vises bare hvordan man "kan enkelt koble sammen uten å lodde". Det er jo vel og bra, men ikke forsøk å gjøre noe som EMG ikke har lagt opp til.
Det å lodde er ikke så komplisert, så jeg skjønner rett og slett ikke hensikten med det "plug and play og ta sjansen på at det knitrer og skraper om en stund"- opplegget de har lagt seg på. På plugger kommer det til oksygen med tilhørende oksydasjon, det gjør det ikke inne i en god varmlodding.

Slik ser godsakene ut før undertegnede fikler startet opp

2014316_DSC_1093.jpg

Nok om det. For å få til denne sagnomsuste moden, der man altså setter inn en passiv krets i gitaren, som påvirker lyden når man har switchen i posisjon 4, trenger man en superswich. Det er ikke mindre enn fire komplette brytere i ett, og her er et bilde som viser hvordan det som skal ut og det som skal inn ser ut.

2014316_DSC_1094.jpg

Som dere ser, er dette ikke videre kompatibelt. Nå kunne jeg sikkert klipt i vei og loddet, men det er noen problemer med det. For det første er ledningene akkurat lange nok, ikke noe å gå på, og for det andre er det ikke noen jordingspunkter å ta av. Det vli si at det ikke lar seg gjøre uten å forlenge ledningene, og det blir et kliss og klin og et mulig opphav til feil av en annen verden. Derfor må jeg velge en annen løsning. Som ikke nødvendigvis virker. EMG er erfaringsmessig veldig kilne på kreative loddinger og egne løsninger, så det er mulig dette blir et helvete av støy og jordbrum, så det er greit å kunne reversere det hele.

Etter å ha tenkt en god stund, fant jeg ut at jeg hadde et gammelt PCkabinett stående som ikke hadde fått være med dynga, samt diverse PC- koblinger. Jeg kaster aldri noe før jeg må. Derfor ser det ut som en blanding av søppeldynge og skrothandel hjemme hos meg. Dette kan brukes.

2014316_DSC_1095.jpg

Ellers fant jeg fram en boks med binders. Det er fine saker. Her ser dere hvordan jeg har laget et jordpunkt, og et plusspunkt for strøm.

2014316_DSC_1100.jpg

Så gjelder det å snurpe alt i hop. Pluss- siden på gitaren, og strøm er på plass, nå gjelder det å fikse jordsiden. Jeg har hatt denne gitaren i mange uker, og det er på tide å bli ferdig. Får håpe det fungerer.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Og slik ble det seende ut før jeg gjemte pluss-og minusloddepunktene litt bedre.
Visste dere forresten at EMG- pickups kan lide av dårlig jording, men ikke støye i det hele tatt før man bruker switchen i gitaren? Ikke jeg heller, før nå.

201445_DSC_1103.jpg

I det hele tatt, alt som kunne ha gått galt, har gått galt i løpet av denne jobben. Grunnen er dels formen min, dels inkompetanse, dels at det ikke er meningen at man skal skifte ut komponenter/modde til noe som EMG ikke har tenkt ut. Takk til en veldig tålmodig Debris. Heretter blir det klin kramp umulig å høre forskjell på han og Mark.

Oppturen er at det låter slik det skal. Whee!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.