Web Analytics
Jump to content

Overdrive pedaler og Fender Mustang 2?


Siss29
 Share

Recommended Posts

Opprinnelig var jeg på leting etter oppsett for å høres ut som lyden til Slash i GNR i Sweet Child of Mine, men så jeg kom jeg over en sammenligning av Joyo Vintage Overdrive og Ibanez Tubescreamer (?) og syntes egentlig lyden av den(førstnevnte) hørtes veldig fin ut. Er en overdrive pedal noe som vil gi litt ekstra når man skal spille soloer for eksempel? (Ikke nødvendigvis GNR-soloer, men generelt) Synes det hørtes bra ut med pedalen på Youtube-videoene iallfall.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke en Fender Mustang, men min ringe erfaring er at slike moderne forsterkere "tar" pedaler mye dårligere enn gammeldagse rørforsterkere.

Jeg vil tro at du kan ratte det til Slash- lyden på den mustangen. Det er noe å lære, mye å knotte på, men i bunn og grunn er ikke de fleste pedaler annet enn noen få transistorer, dioder og motstander. Det kan mustangen din kopiere lett som fett.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

For å være digitalforsterker så både låter de bra og tar pedaler bra. Har lånt en på øving av og til med overraskende bra resultater.

Det burde kunne gå an å skru seg til noenlunde sånn lyd på forsterkeren, og det er vel mulighet for å laste inn andre sine lyder også såvidt jeg husker, så du kan lete litt rundt :)

Link to comment
Share on other sites

Håper du bruker Fuse sammen med Mustangen! I såfall kan du laste ned tonnevis med Slash og GNR presets hvor det garantert finnes noen som låter bra. I tillegg kan du sette inn en virituell overdrivepedal som gir deg det llle ekstra for soloer.

https://fuse.fender.com/

Edited by E5150
Link to comment
Share on other sites

Er vel der problemet ligger. Har ikke tid og anledning til å skru og lete meg fram til de rette lydene, i og med at jeg mesteparten av døgnet har en 1-åring og en 3-åring i nærheten av meg som klør i fingrene etter å skru og fikle både på gitar og forsterker. Og når jeg endelig har tid til overs (ungene er lagt), så kan jeg jo ikke bråke med forsterkeren :P Dermed blir det heller surfet etter oppsett og løsninger på hvordan jeg kan få den riktige lyden uten å skru og lete i timesvis (når jeg først har sjansen til å spille) :D
Og headphonesene jeg har fungerer bra lydmessig på pcen, men jeg syntes ting låt litt tamt når jeg koblet de til forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Men Fender Fuse (og presets derfra) er sikkert løsningen da :)

Men mens jeg har oppmerksomheten deres. Som sagt, jeg er velig newbie. Jeg holder som tidligere nevnt på å lære meg Sweet child of mine av GNR. Foreløpig mest uten amp for å lære tabsene og gangen i låta. Spørsmålet er som følgende: Han bruker forskjellige innstillinger på intro, rytme og soloer? Hva bruker han egentlig? Er det ganske clean lyd på intro, noe vreng på noe av rytmedelen og på soloen? (Som sagt jeg har LITE peiling :blush:. Og nei, jeg er faktisk IKKE blond :P)

Link to comment
Share on other sites

Her er det jo en del til dels åpenhjertig info, og jeg kan med klarhet si at du ikke kan kjøpe den lyden på boks, særlig siden du har den ampen du har. Den lyden, eller hvertfall noe i nærheten av den, finnes, og så er det snakk om øving og dine fingre for å få det mer likt i en ganske lang periode før det er noen vits i å hive penger etter det. Da har du trolig vokst fra både gitar, amp og framstår på nettet som "The amazing Norwegian woman that plays and sounds just like Slash".

Bruk tid. Ikke penger.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ikke helt uvesentlig hvilken pickup du bruker på de forskjellige delene av låta heller.

Gi meg det gjerne inn med teskje... :blush:

Her er det jo en del til dels åpenhjertig info, og jeg kan med klarhet si at du ikke kan kjøpe den lyden på boks, særlig siden du har den ampen du har. Den lyden, eller hvertfall noe i nærheten av den, finnes, og så er det snakk om øving og dine fingre for å få det mer likt i en ganske lang periode før det er noen vits i å hive penger etter det. Da har du trolig vokst fra både gitar, amp og framstår på nettet som "The amazing Norwegian woman that plays and sounds just like Slash".

Bruk tid. Ikke penger.

Nå lurer jeg på om du kanskje tar ting litt for bokstavelig :P Jeg kan jo søke opp videoer fra Youtube av gitarister som ikke nødvendigvis er verdens flinkeste, men som i mine ører lyder som GNR-lyd.

Og nei jeg har nok ikke talentet, eller tiden til å øve til å bli "The amazing Norwegian woman that plays and sounds like Slash" Men jeg håper etterhvert å lære meg denne låta bra nok til at det låter bra (ikke surt og helt feil), om ikke nødvendigvis akkurat slik som Slash spiller den ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.