Web Analytics
Jump to content

NPD! Endelig i hus


E5150

Recommended Posts

Streng tatt er det ganske unødvendig å lage en ny tråd bare fordi man har skaffet seg nok en effektpedal. Jeg gjør imidlertid et unntak da denne er litt spesiell. I det minste for meg.

Det hele starter en dag i andre halvdel av 1990-tallet i Bergen. Nøyaktig hvilket år, om det det var sol, regn, snø eller det som verre er, husker jeg ikke. Det begynner å bli veldig lenge siden og jeg får samtidig konstatere at jeg har blitt ganske gammel. La oss si det var 1996 eller 1997 at unge og noenlunde uerfarne E5150 var en tur innom daværende Carvin musikk i Kong Oscars gate for å kjøpe en ny vrengpedal. Da jeg var godt inne i ekstrem metal hadde jeg opprinnelig sett meg ut noe så fryktelig som en Rocktron Rampage, men butikkens innehaver, Atle, overtalte meg til å heller kjøpe en Gollmer FatDist. Dette var visst skikkelige greier og når han dro sine blueslick hørtes det bra ut.

Vel hjemme låt pedalen selvsagt ikke like bra. Faktisk mislikte jeg den på det sterkeste. Skuffelsen var enorm. Heldigvis ble pedalen værende, men Gollmer hadde fått seg en stripe i lakken. Noen uker senere var jeg på kompressorjakt. Den gangen var ikke utvalget allverdens og jeg hadde egentlig bare valget mellom Gollmer Composus og Boss CS-3. Klok av skade falt valget på sistnevnte. Vel hjemme låt strengt også denne pedalen helt forferdelig, noen den gjør den dag i dag, men hva visste vel jeg om kompressorer den gang.

Nå har det seg slik at man modnes musikalsk med årene og etterhvert begynte Fat Disten å fungere bedre og bedre og jeg satte mer og mer pris på den. Det samme kan jeg ikke si om CS-3en. På denne tiden, rundt 2003-4 snek det seg også inn en anger. Hvorfor kjøpte jeg ikke Gollmer Composus den gangen på 1990-tallet? Jeg måtte ha den pedalen. Nå var den for lengst ute av produksjon og bare for å gjøre det enda vanskeligere viste det seg at selveste David Gilmour hadde benyttet seg av pedalen. Hva skjer da? Jo gamle pengesterke Pink Floyd fans støvsuger markedet for alt som ligner på Composuser.

Siden den gang har jeg lett og lett etter denne pedalen uten å lykkes. Jeg har faktisk aldri sett den til salgs. De jeg har hørt om har gått for demoniske summer og langt over det jeg kan og vil betale. Nå er det visst noe med at den som venter på noe godt osv. og etter 10 år med venting dukker det faktisk opp en Gollmer Composus på en dansk annonseside til den nette sum av 400 kroner. Jeg kom over annonsen noen minutter etter at den var lagt ut og sende avgårde en mail. Hadde ikke noe tro på at jeg skulle få tilslag, men jaggu møter jeg ikke på en fantastisk hyggelig selger som gjerne ville selge til meg og sende til Norge. Fem dager senere er pedalen i hus og jeg er lett overlykkelig.

2014312_2014-03-12%2021.24.43.jpg

Nå gjenstår bare en Gollmer Big Stack og en Ugly Bee så er samlingen komplett!

Bonuspedal: Hev meg på hypen og dro med meg hjem en EHX Soul Food i dag.

soul-food.jpg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Fikk testet pedalene i dag. Hva skal man si? Gollmeren låt bra, anerledes og kanskje en tanke bedre enn de andre kompressorene jeg allerede har. Til tross for alt arbeidet med å få den i hus gjorde den meg imidlertid ikke til en bedre gitarist ;)

Soul Fooden var helt konge. Fin-fin pedal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.