Web Analytics
Jump to content

Akustisk amp - anbefalinger?


bento

Recommended Posts

Hepp!

Vurderer innkjøp av en liten amp for akustisk gitar - kjerringa tar fullstendig luven av meg når hun blåser i saxofonen (seriøst; ingen pun her!), og foreløpig vurderer jeg å trekke frem PA'en som overkill.

Har selvsagt kikket på AER, men syns liksom prisnivået ligger biiiiiiittelitt over det jeg i utgangspunktet har sett for meg.

Noen som har gode anbefalinger? Ser at Gitarhuset (og kanskje flere?) selger Tanglewood-amper for akustisk bruk. Noen som har erfaringer? Kanskje til og med noen som har noe som ikke blir brukt liggende på lur?

Størrelse er av betydning - vil helst ha en amp med høy WAF (les; liten) i tilfelle den blir stående permanent i stua der vi spiller sammen.

Link to comment
Share on other sites

I mine øyne er AER det soleklart beste alternativet hvis størrelsen betyr noe. Har brukt en av de minste modellene (husker ikke modellnavn) med stort hell.

Jeg har en Stagg akustisk forsterker som jeg er fornøyd med, men den er litt stor. Bruker den ikke noe lenger, så den er din for en tusing. Det er en slik: http://www.radioservice.no/60-AA-R-EU-forsterker-akustisk-git-1-x-10-60W-Stagg/cat-p/c/p10502170

Link to comment
Share on other sites

Enig i at det er voldsomt å "dra fram hele PA'n" når "kona blåser i saksofonen", men deler av den kan du vel finne fram?

Selv har jeg brukt en aktiv kasse samt en liten preamp med stort hell. fungerer veldig greit det.

Er målet å handle en amp til, er jo dette et elendig råd, men som du kanskje skjønner, så har jeg funnet en løsning, og har ikke noe konkret forslag til amp.

Link to comment
Share on other sites

Støtter en aktiv PA-kasse dersom lyden er eneste kriterium. Men så var det det med WAF, da... Sånne PA-kasser er ikke lekre, som regel.

En engelsk test av Tanglewood T6 finner du her: http://www.iguitarmag.com/magazine-editions/iguitar-magazine-issue-6/reviews/tanglewood-t6-acoustic-amp-review/

Jeg synes det så veldig lovende ut, jeg.

Har du noe budsjett, eventuelt?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Takk for gode innspill!

Jeg er selvsagt lydhør i forhold til f.eks løsningen som CF skisserer, men jeg må innrømme at det i den første posten min er utelatt et aldri så liteninnslag av GAS :)

De aktive kassene mine er store - det er Mackie-topper med 15" basselement. Uaktuelt å ha i stua, for å si det pent.

Da er alternativet mitt å handle en mindre kasse, og i mitt hode kan jeg vel da sannsynligvis like godt handle akustisk amp?

Tanglewood-forsterkerne ser veldig kurante ut - jeg mistenker at de må ha hatt sterk inspirasjon av AER-designet under utviklingen :) Men så var det lyden da - jeg stoler ikke spesielt mye på YouTube-klipp, syns det er alt for vanskelig å få et godt inntrykk. Men dog - review'en så lovende ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.