Web Analytics
Jump to content

Akustisk amp - anbefalinger?


bento
 Share

Recommended Posts

Hepp!

Vurderer innkjøp av en liten amp for akustisk gitar - kjerringa tar fullstendig luven av meg når hun blåser i saxofonen (seriøst; ingen pun her!), og foreløpig vurderer jeg å trekke frem PA'en som overkill.

Har selvsagt kikket på AER, men syns liksom prisnivået ligger biiiiiiittelitt over det jeg i utgangspunktet har sett for meg.

Noen som har gode anbefalinger? Ser at Gitarhuset (og kanskje flere?) selger Tanglewood-amper for akustisk bruk. Noen som har erfaringer? Kanskje til og med noen som har noe som ikke blir brukt liggende på lur?

Størrelse er av betydning - vil helst ha en amp med høy WAF (les; liten) i tilfelle den blir stående permanent i stua der vi spiller sammen.

Link to comment
Share on other sites

I mine øyne er AER det soleklart beste alternativet hvis størrelsen betyr noe. Har brukt en av de minste modellene (husker ikke modellnavn) med stort hell.

Jeg har en Stagg akustisk forsterker som jeg er fornøyd med, men den er litt stor. Bruker den ikke noe lenger, så den er din for en tusing. Det er en slik: http://www.radioservice.no/60-AA-R-EU-forsterker-akustisk-git-1-x-10-60W-Stagg/cat-p/c/p10502170

Link to comment
Share on other sites

Enig i at det er voldsomt å "dra fram hele PA'n" når "kona blåser i saksofonen", men deler av den kan du vel finne fram?

Selv har jeg brukt en aktiv kasse samt en liten preamp med stort hell. fungerer veldig greit det.

Er målet å handle en amp til, er jo dette et elendig råd, men som du kanskje skjønner, så har jeg funnet en løsning, og har ikke noe konkret forslag til amp.

Link to comment
Share on other sites

Støtter en aktiv PA-kasse dersom lyden er eneste kriterium. Men så var det det med WAF, da... Sånne PA-kasser er ikke lekre, som regel.

En engelsk test av Tanglewood T6 finner du her: http://www.iguitarmag.com/magazine-editions/iguitar-magazine-issue-6/reviews/tanglewood-t6-acoustic-amp-review/

Jeg synes det så veldig lovende ut, jeg.

Har du noe budsjett, eventuelt?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Takk for gode innspill!

Jeg er selvsagt lydhør i forhold til f.eks løsningen som CF skisserer, men jeg må innrømme at det i den første posten min er utelatt et aldri så liteninnslag av GAS :)

De aktive kassene mine er store - det er Mackie-topper med 15" basselement. Uaktuelt å ha i stua, for å si det pent.

Da er alternativet mitt å handle en mindre kasse, og i mitt hode kan jeg vel da sannsynligvis like godt handle akustisk amp?

Tanglewood-forsterkerne ser veldig kurante ut - jeg mistenker at de må ha hatt sterk inspirasjon av AER-designet under utviklingen :) Men så var det lyden da - jeg stoler ikke spesielt mye på YouTube-klipp, syns det er alt for vanskelig å få et godt inntrykk. Men dog - review'en så lovende ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.