Web Analytics
Jump to content

Pickups - Gibson Gibson 496R & 500T vs Bare Knuckle The Mule og Riff Raff


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Hei

I den ene Tokaien min sitter det Gibson 496R og 500T pickups, jeg har aldri vært borti de før men går de for å være gode rock pickups?

I den andre Tokaien har jeg satt inn BK the Mule (neck) og Riff Raff (bridge).

Det er svinaktige gode pups så de forblir men lurte på om disse Gibby pupene har ett godt renomme i rocke verdenen:)

Eller er det pups som man gjerne bytter ut? Har hørt at 498t ikke er all verdens men kjenner ikke til 496R og 500T...

Link to comment
Share on other sites

Mener å huske at 500T er ganske "heit" og vet at den gjerne blir byttet ut av folk som liker litt mer tradisjonell syttitallslydbilde.

Står noe her:

http://forum.gibson.com/index.php?/topic/2295-500t-and-496r-your-opinions/

Edit.

Denne var ganske grei:

http://www.dawsons.co.uk/blog/a-guide-to-gibson-pickups

Two more ceramic Gibson pickups, squarely aimed at the modern rock fraternity, these are two incredibly high gain pickups. The 500T is, with the Dirty Fingers, one of the highest gain pickups that Gibson produces.

The 496R is very high output, aggressively voiced neck pickup, with a great, cutting tone and exceptional sustain.

The 500T usually partners the 496 at the bridge. With even higher output, the ceramic magnets provide searing lead tones with incredible sustain and note definition.
Both of these pickups are 4-conductor designs, meaning that they can also wired to be have coils split.

Both models are available in black and zebra finishes.

Edited by E5150
Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Jepp, det jeg fant ut med gitardoktor Anders H. Johansen, 500t blir for metall for min del. Så den skal ut og erstattes med Lollar High Wind Imperial:)

Så om noen er på jakt etter en 500T pup så er det bare å si fra. Jaggu må jeg ikke selge likevel, men ikke en gitar da :)

Link to comment
Share on other sites

Stort sett det ene drawbacket med LP Classic før 2002 (?) er pickupene. Byttet til Lollar Imperials i den jeg hadde en gang, og det ble mer klassisk LP-lyd. Likevel kan noe gjøres ved å senke pickupene, men med 500T og 469R, må man senke MYE.

Link to comment
Share on other sites

500T har helt ubrukelige store mengder med output.. Meget ubalansert pickup med fokus på MASSE vreng. Absolutt ikke min type pickup, kan ikke se for meg noen situasjoner der jeg trenger en så hot output. Om jeg var deg, så hadde jeg bytta den ut hvis muligheten er der :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.