Web Analytics
Jump to content

Pickups - Gibson Gibson 496R & 500T vs Bare Knuckle The Mule og Riff Raff


Guest Hans Hansen
 Share

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Hei

I den ene Tokaien min sitter det Gibson 496R og 500T pickups, jeg har aldri vært borti de før men går de for å være gode rock pickups?

I den andre Tokaien har jeg satt inn BK the Mule (neck) og Riff Raff (bridge).

Det er svinaktige gode pups så de forblir men lurte på om disse Gibby pupene har ett godt renomme i rocke verdenen:)

Eller er det pups som man gjerne bytter ut? Har hørt at 498t ikke er all verdens men kjenner ikke til 496R og 500T...

Link to comment
Share on other sites

Mener å huske at 500T er ganske "heit" og vet at den gjerne blir byttet ut av folk som liker litt mer tradisjonell syttitallslydbilde.

Står noe her:

http://forum.gibson.com/index.php?/topic/2295-500t-and-496r-your-opinions/

Edit.

Denne var ganske grei:

http://www.dawsons.co.uk/blog/a-guide-to-gibson-pickups

Two more ceramic Gibson pickups, squarely aimed at the modern rock fraternity, these are two incredibly high gain pickups. The 500T is, with the Dirty Fingers, one of the highest gain pickups that Gibson produces.

The 496R is very high output, aggressively voiced neck pickup, with a great, cutting tone and exceptional sustain.

The 500T usually partners the 496 at the bridge. With even higher output, the ceramic magnets provide searing lead tones with incredible sustain and note definition.
Both of these pickups are 4-conductor designs, meaning that they can also wired to be have coils split.

Both models are available in black and zebra finishes.

Edited by E5150
Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Jepp, det jeg fant ut med gitardoktor Anders H. Johansen, 500t blir for metall for min del. Så den skal ut og erstattes med Lollar High Wind Imperial:)

Så om noen er på jakt etter en 500T pup så er det bare å si fra. Jaggu må jeg ikke selge likevel, men ikke en gitar da :)

Link to comment
Share on other sites

Stort sett det ene drawbacket med LP Classic før 2002 (?) er pickupene. Byttet til Lollar Imperials i den jeg hadde en gang, og det ble mer klassisk LP-lyd. Likevel kan noe gjøres ved å senke pickupene, men med 500T og 469R, må man senke MYE.

Link to comment
Share on other sites

500T har helt ubrukelige store mengder med output.. Meget ubalansert pickup med fokus på MASSE vreng. Absolutt ikke min type pickup, kan ikke se for meg noen situasjoner der jeg trenger en så hot output. Om jeg var deg, så hadde jeg bytta den ut hvis muligheten er der :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.