Web Analytics
Jump to content

Beste LP i prisklassen 3-4000 kr?


Siss29
 Share

Recommended Posts

Etter å ha sett på masse videoer av GNR og GNR covere av Sweet Child of Mine (som jeg prøver å lære meg), har jeg blitt litt gira på LP-type gitarer i Sunburst/Cherry Sunburst. Så når (hvis) jeg skal oppgradere Epiphone Les Paul Junioren, så er det noe slikt jeg kommer til å gå for. Spørsmålet er da (til dere erfarne gitarister, som ser ut til å ha stor erfaring med forskjellige typer gitarer), hva slags LP-type gitar er den beste i 3-4000 kronersklassen (max 4000) ? Er denne for eksempel ett godt valg?

Link to comment
Share on other sites

En digital forsterker er ganske vanskelig å få gjort noe med hvis de er defekt. Da må du omtrent være dataingeniør for å få rettet opp i noe. En gitar er en litt enklere konstruksjon, og er ikke noe voodoo å få rettet opp i igjen.

Hvis du skulle bestemme deg for å kjøpe brukt, kan du se etter studios som Ralph foreslår, kanskje kan du finne en Burny, Tokai eller Edwards til den prisen. Hvis du klarer å vente til en Tsjekkisk-bygd Epiphone dukker opp, kan disse gå for gode priser.

Eventuelt kan du vente til Frankajoerg skal selge sin Tokai.

Edited by MartheyG
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Etter min erfaring med brukt forsterker (som skurret noe jævlig) er jeg mer gira på nytt :P Enklere å klage hvis noe ikke er som det skal da :P

Tror nok dessverre du må legge på noen lapper til for å få noe brukendes nytt :( . Var faktisk i ferd med å skrive ganske nøyaktig det samme som MartheyG. Prøv først og fremst å finne noe i kjøreavstand fra der du bor. Vel verdt å bruke et par hundrelapper i bensin for å få prøvd den aktuelle øksa først.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, de fleste studioene ligger vel ute til rundt 5000,- men du får de jo da helst i hvit, svart eller vintød. Sikkert mulig å prute ned en slik litt.

Jeg har en 2008 studio som hovedgitar nå og den er helt knall :)

Link to comment
Share on other sites

Kommer jo an på hvor kresen man er, men en gitar til under 4000,- kan i mange tilfeller bli betegnet som bra. Ikke strålende, men bra sett i forhold til pris. En Epiphone er eksempelvis kurante saker, grei valuta for pengene. 'Vintage' skal også være mye for pengene, uten at jeg kan uttale meg noe mer da jeg ikke har prøvd noen. Ibanez har noen LP-aktige modeller som nok også er bra til prisen.

Link to comment
Share on other sites

'Vintage' skal også være mye for pengene, uten at jeg kan uttale meg noe mer da jeg ikke har prøvd noen.

Nja, I beg to differ! Om de ikke har skjerpet seg *alvorlig* i kvalitetskontrollen, så er instrumentene fra Vintage av alt for variabel kvalitet. Du skal prøve _mange_ før du finner Vintage som umiddelbart fremstår som stayere.

Ville heller gått for Studio som nevnt over, eller Hagström. Ser også at det blir nevnt Tjekkisk Epi LP, og det kan jeg bekrefte er gode greier. Har en sjøl, og det er en gitar av knakende byggkvalitet og med god hardware. Låter kuler og krutt! Mulig min havner på bruktmarked om litt på grunn av at ØKH klager over for mange gitarer i heimen :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.