Web Analytics
Jump to content

Test av forskjellige power-rør i JCA PicoValve amp


askret

Recommended Posts

Skaffet meg en slik liten amp her om dagen. Kommer med 2 stk 12AX7B (China) og ett stk 6L6W6B (China) som rørbesetning. Og den er på 5 watt, kan slås ned til 2. En fin ting med denne ampen er at den kan bruke alle rør som måtte passe i sokkelen som powerrør, også EL84 med et adapter, uten å gjøre noen justeringer. Jeg hadde noen rør liggende, og testet, helst for å høre om det egentlig kunne høres forskjeller! Testet alt på 2 watt..

Her er hva jeg prøvde:

1: Originalt Kina 6L6

2: Mesa Boogie 6L6GC

3:Elektro Harmonix 6L6GC

4: Elektro Harmonix EL34

Hva så, noen forskjell? Lite.... Men det originale Kina-røret falt litt gjennom. Ganske tamt. dårlig og skurrende ved mye gain og høyt volum. Så det har jeg pakket vekk..

Mesa og EH sine 6L6 hørtes helt identiske ut, varm og fin lyd, nydelig på high gain og mye volum.

EL34 har nok noe mer gain, og er litt spissere i lyden.

6L6 var enklere å bruke på denne en-kanals ampen, må justere ned volumet på gitaren for å få clean-lyd. Med EL34 måtte jeg skru så lavt på gitaren at det ble helst for lavt i forhold til vreng-volumet.

Så for meg personlig låt det best med 6L6 av god kvalitet! Men jeg lot EL34 stå i... Mest på grunn av at jeg har to andre 6L6 amper, og hadde lyst på noe annet. Men jeg bruker ikke Bright-knappen på ampen med dette røret i...

Med tid og stunder vil jeg prøve noen andre kvalitetsrør i pre-ampen også. Kom gjerne med forslag til både pre-amp og power-rør som jeg bør teste!

Og til slutt må jeg bare si at det er ganske bra lyd i denne ampen! Strat + delaypedal er det jeg bruker nå!

DSC04097-800.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har to Fender amper med to forskjellige settinger (i tillegg til alle andre amper), en med 6L6 og en ombygd med EL34 (par).

I min ungdom på 80-tallet syntes jeg EL34 låt hakket tøffere, litt mer skranglete lyd, Men etterhvert som alderen har kommet har jeg hellet mer over på 6L6.

Der er jo tross alt en Fender Bassman 6G6B, og det sier en del.

Du skal ikke se bort fra at jeg modder tilbake og setter inn 6L6 i den andre etterhvert også. Men nå har jeg ikke bruk for alle ampene, så det har ingen hast.

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.