Web Analytics
Jump to content

N(S)GD


blaamann
 Share

Recommended Posts

Ny gitar som resultat av vunnet auksjon på Yahoo Japan Auctions (samme sted som Edwardsen og Epiphonen til Truckstop Chuckie).

I mitt tilfelle brukte eg jauce.com som er en tjeneste rundt Yahoo Japan Auctions. Jauce fungerer slik at de tar kontakt med selger etter at du har vunnet en auksjon. De tar imot pakken til sitt lager, pakker den om igjen hvis du ønsker det (anbefales siden de kan pakke gitarer på en god måte) og deretter sender de pakken til deg. I mitt tilfelle hadde jeg pakken på 3 dager.

Gitarpris: 51500 yen / 3000 NOK

Frakt innland + frakt til Norge: 820 NOK

MVA: 750 NOK

+ noen avgifter på overføring av penger til jauce.com. Disse kan jeg komme tilbake til når eg har funnet ut av disse avgiftene.

Førsteinntrykket er meget bra. Den har hull etter gitarreimskrue på øverste horn (noen foretrekker å gjøre dette på SG'er som ofte heller framover). Den har ellers noen små merker her og der, men virker ellers ganske strøken. Den har en del grønn rust på pickupper og på stol (hvordan fjerner jeg denne rusten?), men en kjapp test viser at alt fungerer som det skal.

Nå starter gitararkeologiøkta mi med å finne ut mer om gitaren :-)

Siste funn som gir meg noen tentative svar:

- Modell: Bacchus BSG68v Vintage Series

- Body: Mahogany

- Neck: Mahogany

- Fingerboard: Rose

- Machine head: GOTOH

- Nut: Bone

- Pickups: 2 x VH-59

- Ny pris: ca 108 000 yen i 1998

- Serienummer: 100758. 1 står for set neck, så dette er dermed den 758 gitaren fra Bacchus med set neck (høres litt merkelig ut).

post-13387-0-71977100-1392817129_thumb.p

post-13387-0-71498000-1392817220_thumb.p

post-13387-0-15797800-1392817418_thumb.p

Edited by blaamann
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fin. :) Bacchus skal være bra saker det, på linje med Edwards (dagens). Bacchus lages av Deviser, som jeg tror står bak ganske mange forskjellige merker som utelukkende selges i Japan. Noe mer vet jeg ikke, men det finnes mye info omkring de, eksempelvis på MyLesPaul.com.

Jepp, fant en annen BSG på det forumet som stemmer godt overens med mitt kjøp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.