Web Analytics
Gå til innhold
Dangelbær

Floyd Rose uhell! Hjelp!

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nylig bestilt en Dean Razorback DB som jeg fikk idag. Har meget lite erfaring med gitar, men har sett hvordan man bytter strenger o.l. så jeg skiftet da strenger til 10-13-17-30-44-52 og trodde det gikk meget flott.

Litt senere satte jeg og spilte og stemte frem og tilbake for å få ''strekt'' ut strengene da plutselig A-strengen revnet nederst i Floyd rose'n, så tenkte hvis jeg kuttet den delen vekk og stappet den litt lenger ned, og har litt mer ''tension'' så ville ikke samme skje igjen.

Når jeg sto og tuklet, så kom et lite smell og Floyd Rose'n sto rett opp, klare ikke sjøl å bøye den så mye med tremolo bar'n, så av alle idiotiske ting jeg kunne tenke på, så dyttet jeg ned hele greia til dit den skulle, og ALLE merk ALLE strengene røk.

Er ikke sikker på om strengene var for tykke eller om jeg bare direkte suger å sette inn strenger, så jeg ber om råd, og bønn for den saks skyld.

Er ikke sikker på om dette er feil plass å poste men jaja, la gå!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Leste i sta om snakk om hvis du bruker tykkere enn 52strenger må du justere fjæringen, men det som virke overnaturlig skummelt nu e jo at hele tremoloen ligg helt nede (usikker om den skal være slik), men er vell bedre enn at den står i 75grader fremover bøyd :s

Men kjeik på den tråden, men ble ikke så veldig klokere, trur ikke æ har gjort nåt feil med kor slakk strengan skal være når dem settes på, men alikevel, takk for svaret!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror kanskje du bør lese tråden en gang til. Tremoloen skal ligge vannrett, altså null grader, når gitaren er stemt med den strengetykkelsen og strengemerket du har valgt. Andre vinkler er ikke skumle, bare feil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ah okei! Da e den riktig! Men trur enda jeg må fikse litt på fjæring om jeg skal bruke såppas tykke strenger, som flere nevnte på et annet forum, ellers så har jeg vell gjort noe feil. Tenkte å stikke innom en musikkbutikk borti gata i morgen, men om andre har noen relaterte svar å komme med, blir jeg vell glad :)

Takk for hjelpen forresten! Får bare håpe det her ordner seg, for å få en helt ny gitar og rett etter så revnes alle strengen, er ikke en positiv følelse, lover jeg deg ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oppsett av tremolo, enten det er vintage eller floyd, flush eller flytende, er en del av grunnopplæringen for å bruke en slik gitar. Altså like viktig som å lære å spille på den. En som selger slike gitarer til ferskinger uten å fortelle dem om dette gjør ikke jobben sin. Forstår man prinsippet med en vippe (brua) i balanse (strenger og fjærer trekker på hver sin side) er det ikke så mye som skal læres før oppsettet går som en lek. Med FR må man i tillegg til å balansere brua mellom strenger og fjærer også huske å plassere finstemmings-skruen i utgangs-posisjon før man setter på hver ny streng for at man skal ha mest mulig å gå på i begge retninger etter grovstemming og påfølgende låsing av oversadel.

http://www.musicgearreview.com/features/floyd-rose-setup.htm

http://www.premierguitar.com/articles/How_to_Set_Up_a_Floyd_Rose_Style_Trem

http://www.youtube.com/results?search_query=floyd+rose+setup

Hør hva som sies om nybegynnere i de første minuttene av denne videoen http://www.youtube.com/watch?v=dzBLysvmPy0

Kjenner du deg igjen? ;-)

I videoer sier mange teknikere at de anbefaler profesjonell hjelp til oppsett f.eks om man skifter strenge-tykkelse. Jeg anbefaler på det sterkeste at man tar de minuttene man trenger for å lære å gjøre det aller meste selv. Da er man bedre rustet til å håndtere problemer som kan oppstå f.eks på en spillejobb.

Endret av PerH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er enig at det er en stor fordel å kunne dette selv. Det er ikke vanskelig og det er litt tungvindt å være avhengig av andre for å kunne skifte strengetykkelse eller stemme den om.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for alle svarene!

Fikk levert gitaren til en spesialist. Det artige æ ser nu e jo at når æ fikk gitaren va jo for det første strengan ustemt å for det andre va jo tremoloen ikke i vater (for å si det sånn).

Siden æ bruke strenga som e 10-52 måtte han jo BARE putte på 2 ekstra fjærer til tremoloen. Å ettersom æ har forstått det riktig e det en Floyd Rose Special, om det nu har nåt å si.

E glad problemet løste seg, å gitaren e bare en drøm å spille på nu!

Igjen, takk for alle svarene! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Jassis
   Anita Helgeland synger denne visa. Går i C-dur. Men hva er det for grep på «brigde» delen???
   Denne visa skal «Bonettene» synge rundt om på julefester så det haster en smule å finne akkordene. Kan noen flinkisen hjelpe? 
   Ps! Fant visa på YouTube 
    
  • Av Ordlora
   Hei! Jeg prøver å bygge min første gitar. Kjøpte et slik DIY-sett på eBay, og vil lage en Explorer. 
   Holder på å lakkere nå, og trenger hjelp til hva jeg bør gjøre. Sandet treet med 320 papir, og hadde på primer. Jeg er tydligvis veldig dårlig til å lakkere, så ble ikke fornøyd med priminga, men hadde på et strøk med lakk etterpå (sprayboks). Ventet alt for lite og pusset på det slik at lakken løsnet enkelte steder. Har lakkert over 2 ganer etterpå. På bildene ser dere diverse snack der forarbeidet er dårlig. 
   Hva bør jeg gjøre nå? Skal avslutte med klarlakk.  • Av Æljen
   Hva skal man gå for og hva burde man holde seg unna?

   Planen er i hvertfall å handle noe brukt for å få litt mere for pengene.

   Ett par Yamaha HS5 till 2000,- er det innafor?
    
  • Av OsamaFetLaden
   Har kjøpt meg en scalloped neck for å se om det kan være noe for meg, og den har locking nut, så om det viser seg å vøre noe for meg tenker jeg på å sette sammen en superstrat m/ Floyd Rose. Alternativet er å fjerne locking nut-en og sette sammen en vanlig Strat. Jeg har bare eid én gitar med Floyd, og den var stilt inn til dive only og jeg hadde den bare noen måneder, så jeg har lite peil på dem. Observasjonen jeg har gjort gjennom årene er at gitarer med flytende Floyd som oftest har mer behagelig vibb, men ikke høres ut til å ha like god lyd som gitarer med Fender-trem. 
   Vil gjerne høre synspunkter på dette, samt råd om hvilken Floyd man bør satse på om man foretrekker Fender-lyd. 
  • Av Naigewron
   Jeg har en Peavey Wolfgang med Floyd som sliter litt med å holde stemmingen på et par av strengene etter litt aktiv bruk. Jeg tenker den logiske forklaringen er at strengen glipper gjennom låsen i nøtten, men kan det være andre årsaker? Er det i så fall ny nøtt som må til, eller finnes det triks for å fikse slike ting?
   Det er ikke et balanseproblem, siden Floyd på Wolfgang ligger mot kroppen og kan kun bøyes ned og ikke opp.
   Kan jo ikke ha en Eddie Van Halen signaturgitar uten å kunne divebombe vilt og hemningsløst  
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.