Web Analytics
Jump to content

Test ørene dine her!


DrJustice
 Share

Recommended Posts

Tok lang tid å laste hver lille test, så jeg gadd ikke noe mer enn en gjennomkjøring av basic-nivået. Det var hvertfall superenkelt. Forsåvidt ganske artig, bortsett fra at det tok et halvt minutt å laste hver test som tok 2-3 sekunder å ta... :P

Link to comment
Share on other sites

Ja, basic-nivået er lett. Husk at det er meningen at menigmann skal komme et stykke av gårde. På gullnivået måtte jeg konse litt på noen ting, andre var fremdeles forholdsvis lette. Gulltest nr. 2, der man skal identifisere spesifikke bånd med boost/cut hoppet jeg til slutt over. På det tidspunktet var ørene blitt slitne også.

Det tok bare noen sekunder å laste hver test her. Mer enn at det var vanskelig, var det for meg en realitycheck. Det gjorde meg obs på hva jeg hører lett og hva jeg må lytte litt hardere for å høre. For velbrukte rockeører kan jo en slikt test være interessant.

Link to comment
Share on other sites

^ Prøve tidligere på dagen med uthvilte ører, Castor? Hvordan vurderer (eller vurderte...) du hørselen din før du testet?

Selv har jeg ikke tilbrakt tiden min foran PA anlegg og gitar-stacks. D.v.s., jeg har jo hørt noe høy musikk fra PA anlegg som publikum på konserter - har til og med pådratt meg en periodisk tinnitus i det ene øret (1). De siste årene har jeg alltid brukt ørepropper i nærheten av PA anlegg. Jeg ble glad når jeg klarte alle testene bortsett fra Gull nr. 2, siden jeg har kjørt på med såpass mye gitarlyd de siste årene at jeg nesten har hatt sånn etter-gigen -aktig sus en del ganger. Jeg er smertelig klar over at jeg neppe har betalt hele prisen enda. Denne testen fikk meg i hvert fall til å tenke litt...

Ta testen da vel, folkens, og fortell oss hvordan du opplever hørselen din :)

(1) For snart 20 år siden fikk jeg sigarettsneip-i-øret-følelsen etter en konsert. Det varte i noen dager, så ble det bra. Noen år senere fikk jeg tilbake sneipen når jeg ble utsatt for høy lyd, og for en fire-fem år siden kom de første durelydene. Første gangen trodde jeg det var en bil på tomgang utenfor. Jeg travet rundt og tittet ut av alle vinduene - lurte fælt på hvor den bilen var. Etter hvert skjønte jeg hva som var på gang. Heldigvis kommer duringen sjeldent, det kan gå mange måneder mellom hver gang, og da er det ofte trigget av uvettig høyt musikkvolum. Det lille snevet jeg har er INGENTING i forhold til de som har tinnitus på ordentlig, og de få gangene det kommer blir jeg nesten gal. Tør ikke tenke på hva the real deal kan gjøre med folk. Så, kids: vær forsiktige med høy lyd, ikke være tøffe i trynet!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.