Web Analytics
Jump to content

Noen som har erfaring med PLEK?


Sexual_harrassement
 Share

Recommended Posts

Har lest litt blanda ting om PLEK. Den er nøyaktig, men det er visst ikke alt som nødvendigvis ikke behøver å bli perfekt siden at maskin er maskin slik jeg har hørt. En kyndig person kan justere etter feeling. men selv så har jeg ikke peiling, så hadde vært morsomt å hørt noen som har sendt inn sin til plek eller kyndig person.=)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tilfeldigvis hentet min gamle Strat i dag etter båndskift og PLEK´ing hos Gulden Guitars. Resultatet ble vanvittig bra. Det hadde det sikkert blitt kun med kyndig manuelt arbeid også, men ingen tvil om at det blir utrolig nøyaktig med PLEK. Jeg synes i hvertfall forskjellen er stor på PLEK vs. ikke PLEK når man kjøper Gibson.

Link to comment
Share on other sites

Har også en gammal tele som er refretta og plekka av Joe Glaser i Nashville. Båndjobben på den i er en klasse for seg uten tvil, har prøvd veldig få gitarer med så bra båndjobb. Men plekking tror jeg absolutt ikke nødvendigvis betyr bra. Tror en veldig flink luthier kan gjøre vel så bra jobb egentlig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en PLEK-ed bass. Det er den beste båndjobben jeg noensinne har vært borte i.

Ikke at det er noen målestokk, men jeg er ikke i stand til å få til noe så nøyaktig selv. Kanskje man kan komme i nærheten med en jig type StewMac og lang erfaring. Jeg stoler på maskinen.

Nå er jeg av den mening av at halser her i Norge ikke er superstabile, så er man opptatt av vanvittig lav strengehøyde, med de følger det har for lyd, så må man være forberedt på å justere ganske ofte, PLEK eller ikke.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Suhr bruker jo PLEK på alt, så alle som har prøvd en Suhr har jo erfaring. Jeg var hos Suhr og så PLEK'en i action og blei mektig imponert. Et tysk studentprosjekt gone completely bananas. Var innom PLEK på NAMM også og snakket litt med gutta.

Nå blir aldri en maskin bedre enn opratøren, men gitt at han kan sine ting gir PLEK en repeterbarhet av en annen verden. Jeg kan bare prate for meg selv men jeg har ihvertfall aldri prøvd en PLEK'et gitar som ikke var 100%.

Link to comment
Share on other sites

For meg dreier PLEK seg om marginer. For hvert bånd er det et antall hundredels-millimeter toleranse som man må være innenfor. Maskinene klarer mer nøyaktig å plassere seg midt på og dermed har man mest mulig å gå på i forhold til temperatur og fukt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde min takamine kasse fra 94 innom Gulden og i PLEK'en.

Jeg hadde gitt opp den gitaren og gått rundt og sett etter ny kassegitar i nesten to år men fant aldri noe med en like komfortabel hals.

Gitaren sto opp fra de døde og er konge å spille på etter dette. Det koster men for meg så sparte jeg pengene jeg måtte gitt for en ny gitar.

Link to comment
Share on other sites

Flott med så mye respons=)! det er en ESP jeg har tenkt å levere inn til fretjobb. litt surt å bruke såpass med penger, men hvis det blir så bra,så er det kanskje verdt det i stedet for å selge den for så å kjøpe en ny som kanskje har bedre bånd? Jeg digger jo den ESP`n jeg har, men båndene kunne treng litt jobb.

Er det flere enn Gulden som har PLEK? og hva er prisene?ser at gulden ikke har oppdaterte priser siden 11`.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.