Web Analytics
Jump to content

Hjelp: Fjerne lukt fra gitar


mrj

Recommended Posts

Heisann, jeg overtok akkurat fattern Gibson SG faded, og hjemme her la jeg fort merke til en viss odør fra nederst på kroppen. Lurer på om ikke bikkja har markert litt der. Nå spilte ikke faren min så mye i det siste, så han har sikkert ikke lagt noe videre merke til det. Men lukta er der, og er heller stram. Greit med mojo, med får vel være grenser.

På denne gitaren tenker jeg at det er ganske tynn lakk, og at dette må fjernes skånsomt. Hvis det i det hele tatt lar seg gjøre, for jeg tror dette ikke er helt nye greier

Noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Ta deg en tur på nærmeste norengros- lager og kjøp en boks med Ecolab spray cleaner. Prøv på et begrenset område først. Sjekk produkt- data før du setter i gang, denne skumsprayen er helt fantastisk, og fjerner alt. Jeg har brukt den å alt fra dataskjermer via tastatur, til bil, gitarer, elektronikk, kattetiss, rødvinsflekker på tepper (blir grønne) osv.

Tro det eller ei, jeg har faktisk fått skryt for knallblanke vinduer etter å ha lagt på et lag med sprayen, og tørket av med tørkepapir. Slike plusspoeng trenger vanligvis mye mer innsats.

Poenget her er at den fjerner tisselukt veldig bra. Jeg har hatt katt i mange år, og det har vært et og annet uhell. Hvorvidt den funker på sånn Gibsonlakk som var utdatert på femtitallet vet jeg ikke. Derfor- prøv på en liten flekk.

Link to comment
Share on other sites

I tillegg til det herrene ovenfor anbefaler: Vaniljesukker. Det kan fjerne den rammeste stank. Har brukt det et par ganger i lignende situasjoner. I verste fall får du en aroma av vanilje etterpå (det er jo allerede standard i noen gitarkasser :P).

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

Europris selger et produkt som heter neutrilizer (eller noe i den duren).

Det er sprayflaske som pleier å stå i dyreavdelingen. Har brukt den på hundepiss og kattepiss. Ikke bare blir det rent, men den nøytraliserer lukta også.

Inneholder visstnok en liten andel av et annet produkt de selger; pizzoff...

Link to comment
Share on other sites

Ser det kommer bedre råd enn mitt her, så da får jeg forsøke med ett til som jeg kom på-

Noen bilpleiefirmaer driver med luktfjerning fra biler, og har da et ozonapparat eller lignende som de setter inn i bilen over natta, eller kanksje flere netter, alt etter hvor vondt det lukter.

Jeg vet noen har fått lov til å ha gitaren inne i bilen under en slik behandling mot å betale for det, så har du et slikt firma i nærheten, kan du jo spørre om det er en mulighet. Da er det sikkert slik at de må kontakte deg når de får inn en nedspydd taxi eller noe lignende.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.