Web Analytics
Jump to content

Hjemmesnekring - verktøy tips for å utvide hull på fjøla med?


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Hei

Har en Epi MIJ SG som jeg skal sette på TonePros kluson tuners på. Jeg ser jeg må utvide hullene bittelitt.

Det samme gjelder hullene der switchcraft output jack og pickup switchen sitter.

Er det noen tips til verktøy på Clasern som jeg enkelt kan file litt med slik at jeg får utvidet på en gitarisk korrekt måte?

Er ikke mye om å gjøre og tenkte det er for dumt å levere inn en gitar for det og betale skjorta og det hvite i øyet for en sånn jobb.

Edited by frankajoerg
Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Det gikk seg til med litt grovt sandpapir der hvor output jacken skal sitte, men trenger kraftigere skyts for å få utvidet tuner hullene:)

Skal sjekke om de har reamer på Clasern evt Maxbo bør vel ha slikt?

Men ser at Switchcraft toggle switchen med hvit tip er for kort til at den kommer ut på motsatt side slik at jeg får snurret på muttern.

Ingen som har en Switchcraft toggle switch som er litt lengre slik som den originale japan med sort tipp?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153777426115655&set=gm.10152274363337216&type=1

Edited by frankajoerg
Link to comment
Share on other sites

En konet reamer er det beste alternativ. Å bruke et større drillbit er sjansespill i beste fall: lakken sprekker, treet fliser, lett å bomme, boret setter seg og flyr av kurs. Kona bor gjør jobben mye bedre, men er halsen lakkert risikerer du lakksprekk, spesielt om det er trinnvis. Reamer er rett verktøy til jobben.

Stewmac har en god en som har vært en timesaver (og tre og lakksaver) for meg mange ganger, men koster en arm og et ben. Kanskje clas har noe lignende i en kjekkere prisklasse?

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Reamers/Peghole_Reamers.html

Link to comment
Share on other sites

Man kan si veldig mye pent om StewMac, og jeg er glad butikken finnes, men de vet å ta seg betalt. Det er da ikke noe feil med det.

Jeg har flere ganger funnet ting som "Guitar tech screwdriver kit, special design" eller lignende på Clas og Biltema til halve prisen, selv om det ikke er nevnt gitar i det hele tatt.. Det er ikke gull alt som glimrer.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

ok skal sjekke:) Men finnes det ikke Switchcraft toggle switch for Epiphone SG??

jeg bestilte denne som er for Gibson men den passer ikke:

http://www.ebay.com/itm/Switchcraft-Angled-L-Type-3-Way-Toggle-Switch-For-Gibson-USA-Top-Quality-/230871460697?pt=Guitar_Accessories&hash=item35c102eb59

Har søkt på ebay nå etter tilsvarende for Epiphone men finner ikke noe.. Tips??

Så denne til Gibson går snart ut på salgstråden for en hundrings..

Link to comment
Share on other sites

Jeg er også glad i stewmac, og har en del spesialverktøy derifra. Men at en reamer skal koste 100 usd (i tillegg kommer jo avgifter for oss) det er for meg ganske merkelig. Tror reameren min kosta en femtilapp, men jeg bruker den stort sett bare til stemmeskruehull. Anyway, skal ikke oppta hele tråden med dette ;)

Link to comment
Share on other sites

ok skal sjekke:) Men finnes det ikke Switchcraft toggle switch for Epiphone SG??

jeg bestilte denne som er for Gibson men den passer ikke:

http://www.ebay.com/itm/Switchcraft-Angled-L-Type-3-Way-Toggle-Switch-For-Gibson-USA-Top-Quality-/230871460697?pt=Guitar_Accessories&hash=item35c102eb59

Jeg har puttet en Switchcraft-switch i min MIJ SG. Jeg satte på en "deep thread nut for Switchcraft", den løste biffen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.