Web Analytics
Jump to content

NGD x4 .... og hei!


Kaputnik
 Share

Recommended Posts

Dette får bli en slags intropost samla med resultatet av litt kronisk GAS jeg har hatt de siste par månedene...

Etter å ha vært gitarlaus i over 15 år (ble bitt av elektronikabasillen) begynte playlistene mine sakte men sikkert å fylles opp med gitarmusikk igjen... Ikke lenge etter snubla jeg over Youtube-kanalen til en kar ved navn Rob Chapman, og vips så måtte jeg bare hive meg på gitarkjøret igjen!

Tenkte å se hva jeg kan få til med gitar, bass og programmerte trommer nå, men syns det er en litt skummel sjanger å bevege seg inn på - kan fort bli temmelig "cheesy".

Uansett, her følger "skadene" som har oppstått i den siste tida, i kronologisk rekkefølge:

2013 Chapman ML-1

Første modell fra nevnte Rob Chapman sitt merke, en relativt billig gitar men bygd av solide deler og et bra utgangspunkt for et planlagt stevnemøte med DYI-forumet ved en senere anledning.

Har bestilt en Kina-kropp med HH routing, mulig den havner her da jeg fant ut at høy midtpickup ikke er riktig for meg (slår borti med plekter når jeg palm-muter og er også litt i veien ved fingerspilling). Syns kanskje heller ikke at HSS er den beste "looken" ;)

25,5" hals med AANJ, ibenholt 13,5" gripebrett med hyper-jumbo bånd, mahogni-kropp (tung!!), "eget merke" pickups (helt kurant lyd, faktisk) med coilsplitt og Grover/Wilkinson hardware.

eb3fo7.jpg

2011 Epiphone ES-339

En av de billigste Epi-modellene, men mye gitar for penga. Båndene er litt her og der, malt fake-binding ser ikke så bra ut på nært hold og lyden er så-som-så, men den er veldig lettspilt og kommer med coilsplitt som er litt uvant på en ES-type gitar.

tar9c6.jpg

2013 Squier Jaguar Bass

Trenger jo en bass også hvis jeg skal lage musikk, denne duger til mitt behov. 30" skala, PJ-setup og veier ca 2 gram - perfekt studioverktøy for en gitarist ;)

n5jyna.jpg

2007 Fender Classic Player 50's strat

Det måtte vel bli en strat også med det samme jeg var i gang, og jeg angrer ikke på at det ble denne. Nydelig "soft V"-hals, låsemekanikk og gode pups med skikkelig skranglete vintage-lyd - og i motsetning til Chapmanen kan jeg senke midtpickupen utav veien ;). Oppgradert med Am standard-bru.

2uz2c1z.jpg

2004 Fender Telecaster Am. Deluxe QMT HH

Fant ut at jeg også trengte en kvalitetsøks med HH og hardtail. Tenkte først i retning Gibson av noe slag, men Fender-dilla var fersk etter straten. Lette etter en fatstrat, blacktop eller 72 tele RI, men kom over denne for en rimelig penge og slo til uten mye viten.

Har forøvrig ikke funnet så veldig mye info om denne gitaren, så den virker ganske skjelden. Hvis noen har noe å bidra med osv..

Or kropp med "quilted" lønnetopp, ibenholt 9,5" gripebrett med medium jumbo-bånd, Schaller låsemekanikk, S-1 svitsj for coilsplit, greasebucket (?) og enten DFH-1 eller Enforcer pickups (litt usikker på de to siste)

1zr26th.jpg

Det store spørsmålet nå er vel hva neste trekk blir..

Edited by Kaputnik
Link to comment
Share on other sites

Hei og velkommen til GN! :)

Kult knippe med gitarer. Du skulle vel komme deg et stykke avgårde med dem. Chapman-gitarene har nylig fanget oppmerksomheten min. Hadde jeg "hatt behov" (du vet, vet du...) for en ny ikke-så-himla-dyr gitar, sånn ca. ala Rondo Music, ville jeg muligens vurdert noe derfra.

Har hatt elektronikkbasill selv i noen titalls år. I likhet med deg er heldigvis bakteriefloraen rik nok til å inkludere elektromekanikkbasiller og elektroakustikkbasiller også...

Det store spørsmålet nå er vel hva neste trekk blir..

Mangler i hvert fall en Lester der, gjør det ikke?

Link to comment
Share on other sites

Takk takk :)

Mangler i hvert fall en Lester der, gjør det ikke?

Har faktisk en Epiphone LP Custom (svart/gull), men den er til utlån og muligens i ferd med å selges.

Vi får se, akkurat nå fyller Tele'n LP-nisjen bra så hvis jeg skulle hatt en måtte det nesten blitt en "ekte" Gibbo, og de er jo ikke akkurat billige.

Velkommen og gratulerer! Men... ingen bilder av bassen? ;)

Fikset!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.