Web Analytics
Jump to content

Emg81 i squier stry låter litt kjipo...


Recommended Posts

Halloi!

For en liten stund siden fikk jeg montert en emg 81 i den gamle squiern min. Tenkte at den kom til å passe ypperlig til hissig harving...hadde tidligere en viper med emg's i, som jeg syntes låt ganske tight og fint, men i denne høres det nesten litt grumsete og ganske udefinert ut.

Er dette pga treverk , dårlig mikk, dårlig komponenter? Eller noen som har tips?

Link to comment
Share on other sites

er nok helst noe med kobinasjonen av pots og kondensator verdi..

etter min mening har treverk lite å si, spesielt på såpass hissige pickups.. strenge tykkelse og type har også en del og si..

2 av mine beste gitarer når det kommer til lyd er oppgraderte "billig" treverk gitarer

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

I motsetning til hva en del tror, er ikke aktive EMGs så veldig hissige i forhold til output. De er heller relativt normale i forhold til lydnivået de gir fra seg. Man trenger ikke lete lenge for å finne passive mikker som i praksis medfører at man trenger å stille inn forsterkeren på et lavere nivå. Jeg har en neve å velge i..

Når det er sagt, så er det viktig at man benytter riktige potmetre, og som før nevnt batterier som fungerer slik de skal.

EMG er jo kjent for at de fungerer "likt" uavhengig av treverk, Om det stemmer eller ikke, aner jeg ikke. Jeg har aldri testet, eller hørt en test av det.

Link to comment
Share on other sites

For å komme med kontrabeskjed; treverket betyr alltid noe for lyden, og gjerne mer enn noen liker å tro; uavhening av pickups. Det betyr dog ikke at billig låter dårlig. Det betyr at emg mikker ikke eliminerer lydforskjeller i trevirket. Tenk: spenn opp strenger over en 25,5" alublokk med jumbofrets og montér emg 81 under. Låter det lik en esp horizon fremg?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har hatt EMG i 4 forskjellige gitarer de siste årene. Selv om den typiske EMG-sounden er kraftig, så låt alle gitarene helt forskjellig fra hverandre. Vil påstå at forskjellen er like stor som med passive pickups.

Når det kommer til output, så bytta jeg ut EMG'ene med Seymour Duncan SH-5 i ene gitaren min. Merker at EMG vrenger fortere, men de er i utgangspunktet ikke så hissige i lyden.

En dårlig gitar vil låte bedre med en pickup-oppgradering, men den vil ikke nødvendigvis låte bra! Utfra hva du beskriver, så kan det høres ut som en koblingsfeil :) Du har bare en EMG i gitaren nå, men er det den eneste pickupen som er i bruk, eller har du en aktive humbucker/singlecoil montert i tillegg?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun en emg i den.ingen andre mikker.det er mikk og volum :) hadde inntil nylig en gfs loudmouth i den,og bortsett fra at den støya veldig, så var den knall! Nå er den støyfri,men høres "feil" ut. Pluss den ulyden når jeg tar på volumknott da...

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ingen som har påstått at EMG er upåvirket av alt av trevirke, strengetype, stol, nut og alt annet gitarister liker å hive inn i ligningen får å forklare at det ikke er mulig å sammenligne noe med noe annet. Jeg opprettholder min mening om at det er en viss enighet om at EMG er mindre påvirket av tre og slikt enn andre pickuper. Det er noe ganske annet enn det denne tråden har tatt en dreining mot. Greit nok, det, bare et godt bevis på at det er umulig å finne en "fasit" på jva som låter bra, og hvordan ting henger sammen. Rock on!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.