Web Analytics
Jump to content

Emg81 i squier stry låter litt kjipo...


Recommended Posts

Halloi!

For en liten stund siden fikk jeg montert en emg 81 i den gamle squiern min. Tenkte at den kom til å passe ypperlig til hissig harving...hadde tidligere en viper med emg's i, som jeg syntes låt ganske tight og fint, men i denne høres det nesten litt grumsete og ganske udefinert ut.

Er dette pga treverk , dårlig mikk, dårlig komponenter? Eller noen som har tips?

Link to comment
Share on other sites

er nok helst noe med kobinasjonen av pots og kondensator verdi..

etter min mening har treverk lite å si, spesielt på såpass hissige pickups.. strenge tykkelse og type har også en del og si..

2 av mine beste gitarer når det kommer til lyd er oppgraderte "billig" treverk gitarer

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

I motsetning til hva en del tror, er ikke aktive EMGs så veldig hissige i forhold til output. De er heller relativt normale i forhold til lydnivået de gir fra seg. Man trenger ikke lete lenge for å finne passive mikker som i praksis medfører at man trenger å stille inn forsterkeren på et lavere nivå. Jeg har en neve å velge i..

Når det er sagt, så er det viktig at man benytter riktige potmetre, og som før nevnt batterier som fungerer slik de skal.

EMG er jo kjent for at de fungerer "likt" uavhengig av treverk, Om det stemmer eller ikke, aner jeg ikke. Jeg har aldri testet, eller hørt en test av det.

Link to comment
Share on other sites

For å komme med kontrabeskjed; treverket betyr alltid noe for lyden, og gjerne mer enn noen liker å tro; uavhening av pickups. Det betyr dog ikke at billig låter dårlig. Det betyr at emg mikker ikke eliminerer lydforskjeller i trevirket. Tenk: spenn opp strenger over en 25,5" alublokk med jumbofrets og montér emg 81 under. Låter det lik en esp horizon fremg?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har hatt EMG i 4 forskjellige gitarer de siste årene. Selv om den typiske EMG-sounden er kraftig, så låt alle gitarene helt forskjellig fra hverandre. Vil påstå at forskjellen er like stor som med passive pickups.

Når det kommer til output, så bytta jeg ut EMG'ene med Seymour Duncan SH-5 i ene gitaren min. Merker at EMG vrenger fortere, men de er i utgangspunktet ikke så hissige i lyden.

En dårlig gitar vil låte bedre med en pickup-oppgradering, men den vil ikke nødvendigvis låte bra! Utfra hva du beskriver, så kan det høres ut som en koblingsfeil :) Du har bare en EMG i gitaren nå, men er det den eneste pickupen som er i bruk, eller har du en aktive humbucker/singlecoil montert i tillegg?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun en emg i den.ingen andre mikker.det er mikk og volum :) hadde inntil nylig en gfs loudmouth i den,og bortsett fra at den støya veldig, så var den knall! Nå er den støyfri,men høres "feil" ut. Pluss den ulyden når jeg tar på volumknott da...

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ingen som har påstått at EMG er upåvirket av alt av trevirke, strengetype, stol, nut og alt annet gitarister liker å hive inn i ligningen får å forklare at det ikke er mulig å sammenligne noe med noe annet. Jeg opprettholder min mening om at det er en viss enighet om at EMG er mindre påvirket av tre og slikt enn andre pickuper. Det er noe ganske annet enn det denne tråden har tatt en dreining mot. Greit nok, det, bare et godt bevis på at det er umulig å finne en "fasit" på jva som låter bra, og hvordan ting henger sammen. Rock on!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.