Web Analytics
Jump to content

Hagstrøm gitar fra tidlig 60' tallet


Simen Skare
 Share

Recommended Posts

Dette er nok en gitar som i like stor grad er et samleobjekt som en god gitar. For å finne ut om det er en "god gitar", må man først definere hva det er, og hva man er ute etter.

Skal du få nesten 20k for denne, må du finne den rette kjøperen. Jeg ville ikke gitt stort mer enn en tusenlapp eller to for noe slikt som dette, og i hvert fall ikke uprøvd. Altså, helt feil kjøpergruppe.

Skal du ha en generell god bruksgitar, tror jeg du vil finne mange andre nye og langt bedre gitarer i denne prisklassen, for å være ærlig. En gitar er ikke automatisk god fordi om den er femti år gammel. Ei heller er det noe automatikk i at den er verdt mye penger. Det jeg synes, er at slike gitarer fortjener å bli tatt godt vare på i original stand, og da gjerne av en som har sansen for akkurat den gitartypen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CF, du glemmer å ta med i regnestykket at disse fikk en enorm oppsving når Franz Ferdinand slo igjennom... Her i Norge er de kanskje ikke verdt så mye, men jeg er ganske sikker på at man kan få noen fine summer for de i utlandet. Det blir litt det samme som med Airline-gitarene som eksempelvis Jack White har figurert med, og Ovation-gitaren (Ovation Ultra) til Josh Homme (QOTSA), som, kanskje ikke helt tilfeldig nei, finnes i billige 'reissues' i sortimentet til Eastwood.

Spørsmålet pris kontra bruksverdi henger ikke alltid på greip.

For øvrig er det veldig rart at Hagström ikke har laget noen reissues av disse perlemorgitarene sine (lagd på trekkspillfabrikken deres). De hadde solgt som hakka møkk under 'storhetsperioden' til Franz Ferdinand.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.