Web Analytics
Jump to content

Gitarkjøp i Australia


Flyndre

Recommended Posts

Jeg skal studere et halvår i Melbourne, og i den forbindelse lurer jeg på om noen har erfaring med kjøp av gitar in the land down under.

Både brukt og nytt aktuelt.

Tror ikke jeg orker styret med å ta med en herfra. Har ikke skikkelig kasse heller.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Da jeg var på backpackingferie i 2004 var det lite utvalg av el-gitarer i Perth Sidney og Brisbane ihvertfal. Fender var dyrere enn her hjemme, ellers så var de australske gitarmerkene ganske rimelige. Mulig det er bedre utvalg i Melbourne

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 months later...

Kan jo fortelle litt om mine erfaringer fra Melbourne, i tilfelle noen andre skulle lure på det samme seinere.

Jeg søkte opp noen gitarsjapper på google maps, og fant Music Swop Shop, som ligger noen minutters gange fra campusområdet til University of Melbourne. Dette er en 2nd hand butikk som stort sett selger brukte instrumenter til helt ålreite priser. Endte opp med en ny Monterey-gitar til ca 220 dollar. Spilte gjennom det de hadde i billigsegmentet, men det var mye ymse oppsett og gamle strenger, så det var litt vanskelig å danne seg et skikkelig inntrykk av de ulike gitarene. Gikk derfor for nevnte nye Monterey som var bra satt opp og med nye strenger. På ingen måte noen fantastisk gitar, men mye for pengene, og siden jeg bare skulle ha den i vel fire måneder var det ikke så nøye, så lenge jeg hadde noe å spille på.

Hyggelige folk i butikken som også gikk med på å kjøpe den tilbake for halv pris når jeg reiser hjem igjen, dersom den er i ok stand. Taper noen kroner på det, men å slippe stresset med å selge den på gumtree (Australias versjon av finn.no) er verdt det IMO. De er også behjelpelig med å selge gitarer for kunder mot 20% av salgssummen. Hadde kanskje vurdert dette hvis det var snakk om en dyrere gitar.

Edited by Flyndre
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en Maton Tommy Emmanuel EBG808TE (?) i Sydney i 2007, tror den gitarsjappa dessverre er konkurs nå. De hadde 2 modeller inne, prøvespilte begge lenge og fikk den for 2000 AUD den gangen, tror listepris var 2200 eller noe sånt. Nydelig gitar, høres veldig bra ut over PA med kombinasjon av mikrofon og piezo.

Da jeg dro hjem tok jeg den med som håndbagasje (uten å spørre, det gikk helt fint) og fikk derfor tilbake sales tax som sikkert utgjorde 200$. Dette får man vel (som turist i alle fall) på objekter som koster 300$ og oppover. Hjemreise gikk helt fint, gitaren fikk "bo" i kleskottet på business og hadde det fint der mens jeg krøllet meg sammen litt lenger bak:)

Den australske dollaren var litt koseligere i 2007 enn den er nå. Det er ikke noe stort poeng i å kjøpe amerikanske merker hvis jeg ikke husker helt feil, men man kan gjøre noen greie kjøp på småting og på australske gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.