Web Analytics
Jump to content

Trenger innspill til en microamp.


Recommended Posts

Har lenge tenkt å kjøpe meg en mikro amp. Har en familie på 5 over meg, så litt begrenset hvor høyt jeg kan guffe på. Hittil har jeg klart meg med en MicroCube, men begynner å bli litt lei den nå. Bruker som regel bare delay og reverb på den.

På mitt andre hjem, så har jeg en KT88 modda JCM 800 2203 , men Electro voice elementer. (har også hotplate til denne, men tror det blir veldig upopulært å dra den hit jeg bor nå).

Så det jeg er ute etter er egentlig en veldig bra amp på MAX 5 watt. Tror det holder mer enn nok til mitt bruk. Det jeg ønsker er at den skal ha rør, og være utmerket på bedroom level. Om det er topp eller combo spiller egentlig ingen rolle, men en combo med ganske bra elementer hadde vært å foretrekke pga brukervennlighet og at jeg slipper å flytte et 4*12 kabinett hit. Men samtidig så ser en topp tøffere ut, og jeg har fortsatt ikke hørt bedre elementer enn EV 12-l( presonlig prefereanse). Så det er ett lite dilemma jeg har akkurat det der. Jeg innrømmer gjerne at jeg er en gainwhore. More is more. Men ampen MÅ ikke ha mye gain, siden jeg enkelt kan få dette med pedaler.Men hadde vært morro med masse gain. Musikkstilen min spenner seg fra 60`s psychadelia/rock- Jimmy Page- Hendrix- Frank Zappa- Satriani- Dimebag Darrel. Det som er mest interresant er at ampen har veldig god lyd på lavt volum, og har en god grunnmur for å bygge opp eventuellt mer gain/distortion hvis den ikke har det fra før..

De jeg har sett på er:

*Blackstar HT1 1W. head/combo Denne har vunnet flere priser som beste micro amp, og skal visst være helt utmerket. Noen som har erfaringer med denne?

* Marshall JCM 800 1w head/combo. Denne virker jo helt perfekt til meg. den har også en attuenator som kan gå helt ned til 0.1 W. Holdte på å kjøpe en sånn, men jeg ble ikke enig om pris med selger. Det var også topp versjonen.

* Randall Diavlo 1 watt head. Vet at det er noen nettsteder som har denne inne. Denne høres veldig bra til mitt bruk når jeg hr hørt på Youtube, men har litt problemer med å stole på youtube da det kan vøre mye annet som påvirker lyden.

* Zvex Nano Head 0.5W head. Denne har jeg hatt lyst på ganske lenge. Den virker ikke så heavy, og må sikkert ha en pedal i front for å få nok gain. På nettet så er denne ampen love or hate. Men den ser jævlig tøff ut, og lydklippene virker bra!

Så jeg lurer på om noen av dere har prøvd disse, eller har de selv? Eller andre forslag?

Takk!=)

Link to comment
Share on other sites

Har du vurdert amp-simuleringer ala GuitarRig, POD HD eller noe i den gaten?

Jeg har to røramper hos mine foreldre som jeg savner hele tiden, men i leiligheten min spiller jeg som regel med headsett på, siden det bor folk over, under og ved siden av. Man kan oppnå ganske så bra lyd med et bra headsett og bra ampsimulering. Kan spille hele døgnet med god samvittighet :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en JCM800 1w combo så jeg kommer til å legge ut på Finn i løpet av uka ... kongeamp og anbefaler selvsagt denne :-)

Jeg kjenner ikke til de andre du nevner i innlegget men regner med at de også er amper som gjør jobben.

Da blir det hva man måte foretrekke.

Selv bruker jeg AxeFx som hjemmeamp og får da alt av amper og lyder på bedroom level.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.