Web Analytics
Jump to content

Eventide H9


ErikKlæptn

Recommended Posts

Hei!

Begynner å bevege meg nedover den mørke stien mot pedalbretthelvete. Dette var veien det IKKE skulle gå.....:-/

Uansett så er jeg i en fase der jeg prøver å finne min greie når det gjelder effekter, jeg har lyst å prøve litt forskjellig. Jeg ser er at jeg er svært kresen på lydkvalitet, så utgiftene løper jo løpsk med en gang jeg begynner vurdere en effektpedal, og til syvende og sist kan jeg ende opp med å kjøpe noe jeg ikke har bruk for.

Får egentlig kløe og utslett av multieffekter (Har et boss ME-25 brett, men jeg innser at dette kun duger til hjemmebruk på hodetelefoner og knapt nok det)....men så oppdaget jeg Eventide H9 :)

Tanken min er at eventide har svært bra saker, og i denne boksen kan jeg få velge hvilke effekter fra Eventide jeg har lyst på og dytte de inn....uten å svi et beløp som tilsvarer et statsbusjett i en liten Afrikansk stat.

Er det noen av dere der ute som har erfaring med Eventide H9, evetuelt tanker rundt denne løsningen?

Takker for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Er litt i samme situasjon som deg, og merker at jo mer jeg leser meg opp på pedaler, jo mer GAS blir det...

Ang. Eventide H9 så har jeg også fattet interesse for denne, men noe av det som holder meg tilbake er at man kun kan kjøre en effekt av gangen, med mindre jeg har lest feil...?

Edit: Det samme gjelder vel Strymon Mobius?

Edited by shv
Link to comment
Share on other sites

Ang. Eventide H9 så har jeg også fattet interesse for denne, men noe av det som holder meg tilbake er at man kun kan kjøre en effekt av gangen, med mindre jeg har lest feil...?

Edit: Det samme gjelder vel Strymon Mobius?

Dette hadde jeg ikke tenkt på. Du mener at du ikke kan kjøre la oss si en oktav effekt samtidig som du bruker delay?

Link to comment
Share on other sites

Det var slik jeg forstod det på noe jeg leste på et annet forum... Håper at noen her inne kan bekrefte eller avkrefte? Det hadde jo vært topp om det ikke var tilfelle... :)

Edit: ikke topp for lommeboka...

Edited by shv
Link to comment
Share on other sites

ah! Veldig oppklarende KristanF. Ja...var nesten for godt til å være sant at en boks skulle være perfekt :) Må nesten tenke litt videre på denne...får jo tross alt mye effekter for penga, og det er jo håp om at det vil finnes presets som fikser de greiene jeg ønsker da.

Edit: Ser f#@n ut som en må ha iPad eller iPhone for å kunne kjøpe presets!? Det er en dealbreaker...

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Ser endel kjører to stk H9 og linker dem sammen via midi. Da kan du styre den ene med den andre når du banker opp og ned.

Har ofte ytra et ønske om at Eventide skulle ha lagd en pedal i Line6 M9-format eller lignende :)

Muligheter for å lage banks med flere effekter tilgjengelig samtidig.

Det er noe som virkelig hadde trigget meg iallefall, et highend-alternativ til M9.

Før dere anti-korksniffere skyter inn - M9 er jo bra den, men endel kødd med utilregnelig oppførsel og middels bygge kvaltitet, samt at Eventide er i en annen klasse lydmessig.

Går fra å være "bra nok" til å bli studiokvalitet-effekter i multieffektformat, og da begynner vi å snakke :)

Tror det er noe folk ville vært villige til å betale endel for. Om de hadde gjort noe sånt, med bluetooth/app-systemet til H9 i bunnen, da begynner vi å snakke gitt...

Edited by KristianF
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

H9 kjører en algorithme av gangen. Det er ikke nødvendighvis det samme som en effekt men kan være det........ Det er samme prinsippet som på endel rack effekter. Så man kun ha en aktiv algo aktiv av gangen. Har skjønt det så at man betaler per algo, så kan man lage presets basert på de algo'er man har kjøpt.

Nå blir vel dette flag'a som spam men på HRI er det en del tråder om erfaringer med H9. Kort oppsummer så er iPad/iPhone appen og lyden helt konge. Interface'n på selve pedalen litt så som så.

Som vanlig hver gang noen kommer med noe nytt tenker man med en gang hvis de bare hadde gjort sånn og sånn og sånn........ sååååå hadde det vært fett, but It is what it is. Kommer vel en rimeligere vesjon også nå. Hadde vært litt forundra hvis Eventide lagde en M9 ass, ække helt deres segment og de hadde prisa seg rett ut av markedet. De kan ikke leve av deg og meg vettu Kristian..........

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nettopp. For min del utgår H9 av den grunn. Og dette med at man må kjøpe algoritmer for å få de lydene man vil ut av pedalen synes jeg ikke noe om. Når jeg har kjøpt en pedal vil jeg ha et ferdig produkt, som jeg enkelt og helt på egenhånd kan styre lyden på. Uten å oppgradere, oppdatere, kjøpe/laste ned nye lyder etc. Tror jeg er litt gammeldags. :) Ikke har jeg iPhone eller iPad heller. :P

Link to comment
Share on other sites

synes på min side at H9 høres super ut, bortsett fra at jeg foreløpig må ha iOS enhet for å kjøpe og laste inn presets. Nå leste jeg på FAQ hos Eventde at de jobber med en alternativ løsning på akkurat dette.

Det følger jo med en del presets, og inntil videre kan jeg rett og slett se om jeg får tak i en brukt iPod touch eller noe. Har ikke bestemt meg for å gå for denne, men alt i alt så virker det forlokkende å ha en boks der en kan dytte inn algoritmer etter behov. Leste også at det kommer en H9 Core som er en strippet boks (ingen preloadede effekter) og selges for en rimeligere penge. Algoritmer som er kjøpt kan lastes inn på totalt 5 enheter, så på sikt går det an å ha 2 stk.

Skal sies at jeg nok er litt over snittet kapabel på sånne løsninger ettersom jeg jobber i IT bransjen, men jeg skjønner skepsisen enkelte har til denne boksen....er litt i motsatt ende av en vanlig stomp box, og det kan nok være lett å skru seg rett ut i granskauen her....er vel "pros & cons" med det meste:)

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.