Web Analytics
Jump to content

Eventide H9


ErikKlæptn
 Share

Recommended Posts

Hei!

Begynner å bevege meg nedover den mørke stien mot pedalbretthelvete. Dette var veien det IKKE skulle gå.....:-/

Uansett så er jeg i en fase der jeg prøver å finne min greie når det gjelder effekter, jeg har lyst å prøve litt forskjellig. Jeg ser er at jeg er svært kresen på lydkvalitet, så utgiftene løper jo løpsk med en gang jeg begynner vurdere en effektpedal, og til syvende og sist kan jeg ende opp med å kjøpe noe jeg ikke har bruk for.

Får egentlig kløe og utslett av multieffekter (Har et boss ME-25 brett, men jeg innser at dette kun duger til hjemmebruk på hodetelefoner og knapt nok det)....men så oppdaget jeg Eventide H9 :)

Tanken min er at eventide har svært bra saker, og i denne boksen kan jeg få velge hvilke effekter fra Eventide jeg har lyst på og dytte de inn....uten å svi et beløp som tilsvarer et statsbusjett i en liten Afrikansk stat.

Er det noen av dere der ute som har erfaring med Eventide H9, evetuelt tanker rundt denne løsningen?

Takker for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Er litt i samme situasjon som deg, og merker at jo mer jeg leser meg opp på pedaler, jo mer GAS blir det...

Ang. Eventide H9 så har jeg også fattet interesse for denne, men noe av det som holder meg tilbake er at man kun kan kjøre en effekt av gangen, med mindre jeg har lest feil...?

Edit: Det samme gjelder vel Strymon Mobius?

Edited by shv
Link to comment
Share on other sites

Ang. Eventide H9 så har jeg også fattet interesse for denne, men noe av det som holder meg tilbake er at man kun kan kjøre en effekt av gangen, med mindre jeg har lest feil...?

Edit: Det samme gjelder vel Strymon Mobius?

Dette hadde jeg ikke tenkt på. Du mener at du ikke kan kjøre la oss si en oktav effekt samtidig som du bruker delay?

Link to comment
Share on other sites

Det var slik jeg forstod det på noe jeg leste på et annet forum... Håper at noen her inne kan bekrefte eller avkrefte? Det hadde jo vært topp om det ikke var tilfelle... :)

Edit: ikke topp for lommeboka...

Edited by shv
Link to comment
Share on other sites

ah! Veldig oppklarende KristanF. Ja...var nesten for godt til å være sant at en boks skulle være perfekt :) Må nesten tenke litt videre på denne...får jo tross alt mye effekter for penga, og det er jo håp om at det vil finnes presets som fikser de greiene jeg ønsker da.

Edit: Ser f#@n ut som en må ha iPad eller iPhone for å kunne kjøpe presets!? Det er en dealbreaker...

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Ser endel kjører to stk H9 og linker dem sammen via midi. Da kan du styre den ene med den andre når du banker opp og ned.

Har ofte ytra et ønske om at Eventide skulle ha lagd en pedal i Line6 M9-format eller lignende :)

Muligheter for å lage banks med flere effekter tilgjengelig samtidig.

Det er noe som virkelig hadde trigget meg iallefall, et highend-alternativ til M9.

Før dere anti-korksniffere skyter inn - M9 er jo bra den, men endel kødd med utilregnelig oppførsel og middels bygge kvaltitet, samt at Eventide er i en annen klasse lydmessig.

Går fra å være "bra nok" til å bli studiokvalitet-effekter i multieffektformat, og da begynner vi å snakke :)

Tror det er noe folk ville vært villige til å betale endel for. Om de hadde gjort noe sånt, med bluetooth/app-systemet til H9 i bunnen, da begynner vi å snakke gitt...

Edited by KristianF
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

H9 kjører en algorithme av gangen. Det er ikke nødvendighvis det samme som en effekt men kan være det........ Det er samme prinsippet som på endel rack effekter. Så man kun ha en aktiv algo aktiv av gangen. Har skjønt det så at man betaler per algo, så kan man lage presets basert på de algo'er man har kjøpt.

Nå blir vel dette flag'a som spam men på HRI er det en del tråder om erfaringer med H9. Kort oppsummer så er iPad/iPhone appen og lyden helt konge. Interface'n på selve pedalen litt så som så.

Som vanlig hver gang noen kommer med noe nytt tenker man med en gang hvis de bare hadde gjort sånn og sånn og sånn........ sååååå hadde det vært fett, but It is what it is. Kommer vel en rimeligere vesjon også nå. Hadde vært litt forundra hvis Eventide lagde en M9 ass, ække helt deres segment og de hadde prisa seg rett ut av markedet. De kan ikke leve av deg og meg vettu Kristian..........

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nettopp. For min del utgår H9 av den grunn. Og dette med at man må kjøpe algoritmer for å få de lydene man vil ut av pedalen synes jeg ikke noe om. Når jeg har kjøpt en pedal vil jeg ha et ferdig produkt, som jeg enkelt og helt på egenhånd kan styre lyden på. Uten å oppgradere, oppdatere, kjøpe/laste ned nye lyder etc. Tror jeg er litt gammeldags. :) Ikke har jeg iPhone eller iPad heller. :P

Link to comment
Share on other sites

synes på min side at H9 høres super ut, bortsett fra at jeg foreløpig må ha iOS enhet for å kjøpe og laste inn presets. Nå leste jeg på FAQ hos Eventde at de jobber med en alternativ løsning på akkurat dette.

Det følger jo med en del presets, og inntil videre kan jeg rett og slett se om jeg får tak i en brukt iPod touch eller noe. Har ikke bestemt meg for å gå for denne, men alt i alt så virker det forlokkende å ha en boks der en kan dytte inn algoritmer etter behov. Leste også at det kommer en H9 Core som er en strippet boks (ingen preloadede effekter) og selges for en rimeligere penge. Algoritmer som er kjøpt kan lastes inn på totalt 5 enheter, så på sikt går det an å ha 2 stk.

Skal sies at jeg nok er litt over snittet kapabel på sånne løsninger ettersom jeg jobber i IT bransjen, men jeg skjønner skepsisen enkelte har til denne boksen....er litt i motsatt ende av en vanlig stomp box, og det kan nok være lett å skru seg rett ut i granskauen her....er vel "pros & cons" med det meste:)

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.