Web Analytics
Jump to content

Støy i forsterker - forslag til tiltak?


tommy_sn
 Share

Recommended Posts

Hei

Har en Fender Roc Pro 1000 som det er endel støy i - meste 50hz brumm, men også noe susing. Kan vel ikke forvente at det er helt tyst, men jeg syntes det er i overkant.

Jeg mistenker blant annet at endel ting på strøm-nettet her lager støy. Jeg må slå av dimmerene på den ene kursen i stua for at det skal være levelig å bruke forsterkeren. Dimmeren på samme kurs må også være av, men den i stua er den som genererer mest støy.

Er det noe jeg eller en elektrikker kan gjøre med dette, eller er et strøm/støy filter løsningen? Isåfall trenger jeg tips til noe som fungerer...

Link to comment
Share on other sites

Til info er det samme resultat i flere kontakter, på forskjellige kurser. Det spiller heller ingen rolle om jeg bruker jordet eller ujordet kontakt.
Det sitter 2 dimmere på den kursen støyen kommer fra. Den ene lager 90% av den hørbare støyen - den andre 10% - sånn ca.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk om dimmerne er godkjente (CE-merket) og riktig montert av godkjent instalatør.

Dimmere produserer i utgangspunktet uendelig med støy. Dette er det mulig å filtrere bort. Denne filtreringen koster penger og blir på noen (ikke godkjente) produkter sløyfet for å redusere kostnader.

Det er mulig å måle evt. støy, men dette krever litt mer utstyr enn et universalinstrument.

Er dimmerne montert av godkjent instalatør er dette strengt tatt instalatørens problem. Er dette noe som er selvgjort, bytt dimmere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.