Web Analytics
Jump to content

Støy i forsterker - forslag til tiltak?


tommy_sn

Recommended Posts

Hei

Har en Fender Roc Pro 1000 som det er endel støy i - meste 50hz brumm, men også noe susing. Kan vel ikke forvente at det er helt tyst, men jeg syntes det er i overkant.

Jeg mistenker blant annet at endel ting på strøm-nettet her lager støy. Jeg må slå av dimmerene på den ene kursen i stua for at det skal være levelig å bruke forsterkeren. Dimmeren på samme kurs må også være av, men den i stua er den som genererer mest støy.

Er det noe jeg eller en elektrikker kan gjøre med dette, eller er et strøm/støy filter løsningen? Isåfall trenger jeg tips til noe som fungerer...

Link to comment
Share on other sites

Til info er det samme resultat i flere kontakter, på forskjellige kurser. Det spiller heller ingen rolle om jeg bruker jordet eller ujordet kontakt.
Det sitter 2 dimmere på den kursen støyen kommer fra. Den ene lager 90% av den hørbare støyen - den andre 10% - sånn ca.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk om dimmerne er godkjente (CE-merket) og riktig montert av godkjent instalatør.

Dimmere produserer i utgangspunktet uendelig med støy. Dette er det mulig å filtrere bort. Denne filtreringen koster penger og blir på noen (ikke godkjente) produkter sløyfet for å redusere kostnader.

Det er mulig å måle evt. støy, men dette krever litt mer utstyr enn et universalinstrument.

Er dimmerne montert av godkjent instalatør er dette strengt tatt instalatørens problem. Er dette noe som er selvgjort, bytt dimmere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.