Web Analytics
Jump to content

Jazzmaster buzz (bridge/stol-alternativer?)


Lundebird
 Share

Recommended Posts

Har skaffet meg en Jazzmaster som jeg fikk billig på eBay. Gitaren er nesten strøken, men likevel har jeg store problemer med den. Stolen og bridgen lager alt for mye buzzing. Har hatt den nede hos en venn som fikser Fender'ne mine og han fortalte meg at det ikke var så mye han kunne gjøre med den - på grunn av at det hele er en elendig patent.

Bridgen kan vippes frem og tilbake (sammen med vibb-armen), men kan den gjøre når jeg spiller helt vanlig også, noe som ødelegger for intoneringen osv. Vinkelene mellom stol og bridge gjør også at det kommer til å buzze nesten uansett hvordan man fikser på den. Gitarmekkeren hevet halsen litt, noe som hjalp, mens mellom stol og bridge måtte han legge en bit av en svamp for å stoppe det verste av buzzingen.

Jeg trenger nå - antageligvis (derfor jeg spør dere) - å bytte til et litt mer gjennomført system. Noen som har erfaring med dette? Har ikke så lyst å kjøpe Mastery til 1600, i tillegg til evnt ny stol (om det finnes).

Legger ved bilder av gitaren (og noen fra en helt lik en).

post-13014-0-49669800-1389638259_thumb.j

post-13014-0-73203400-1389638266_thumb.j

post-13014-0-60861500-1389638271_thumb.j

post-13014-0-32343700-1389638277_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en 'buzz stop' og drypp en liten dråpe klar neglelakk på skruene på stolen. Det fikser biffen. Ellers skal en jazzmaster/jaguar-stol kunne rikkes på, den skal følge strengene når man bruker tremoloen. Alternativt, hvis du ikke klarer å få den justert skikkelig, surr noen runder med kobbertape rundt stammene på stolen slik at den står mer fast i stolbøssingene.

Fet gitar du har fått deg. Jazzmaster er konge! :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en 'buzz stop' og drypp en liten dråpe klar neglelakk på skruene på stolen. Det fikser biffen. Ellers skal en jazzmaster/jaguar-stol kunne rikkes på, den skal følge strengene når man bruker tremoloen. Alternativt, hvis du ikke klarer å få den justert skikkelig, surr noen runder med kobbertape rundt stammene på stolen slik at den står mer fast i stolbøssingene. Fet gitar du har fått deg. Jazzmaster er konge! :)

Takk for svar! :) kjøpte buzzstop nå, også får jeg se om jeg får tak i en bridge i samme slengen. Kan være jeg prøver en Mustang-bridge (med mindre jeg finner en Mastery som selges billig). Gitar-mekkeren min brukte neglelakk på skruene, så det er done.

Det siste du nevner, er det for å stoppe at bridgen beveger seg med tremoloen? Det kunne jeg tenkt meg å stoppe.

Igjen, tusen takk. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp, er for å kile fast tremoloen på en måte. Om gitaren er satt skikkelig opp så er det ikke noe problem altså. Jeg hadde null problemer med Jaguaren jeg hadde (men jeg satte en Mastery på den etter hvert, og det anbefales, massiv toneoppgradering). Største problemet med Jaguar/Jazzmaster-stolen er at det er for små spor til strengene slik at de hopper glatt ut om man drar litt til. Det problemet elimineres med en buzz stop, men samtidig blir det ofte enda vanskeligere å gjøre et godt setup på stolen (og det er her kobbertape rundt stolstammene kommer inn).

Link to comment
Share on other sites

I tillegg ser buzzstop litt døvt ut :)

Jeg har buzzstop til min Jaguar, men har plukket den av.

Mustang bridge holder ikke. Som nevnt hopper E og e ut av sporene sine når en blir litt ivrig. (Eller gjør lyse bends på e)

En shim i bakkant under halsen hjelper litt på brekkvinkelen over bridge, men vet ikke om det er nok. .11 eller .12 strengesett hjelper også på spenn over bridge.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.