Web Analytics
Jump to content

Jazzmaster buzz (bridge/stol-alternativer?)


Lundebird

Recommended Posts

Har skaffet meg en Jazzmaster som jeg fikk billig på eBay. Gitaren er nesten strøken, men likevel har jeg store problemer med den. Stolen og bridgen lager alt for mye buzzing. Har hatt den nede hos en venn som fikser Fender'ne mine og han fortalte meg at det ikke var så mye han kunne gjøre med den - på grunn av at det hele er en elendig patent.

Bridgen kan vippes frem og tilbake (sammen med vibb-armen), men kan den gjøre når jeg spiller helt vanlig også, noe som ødelegger for intoneringen osv. Vinkelene mellom stol og bridge gjør også at det kommer til å buzze nesten uansett hvordan man fikser på den. Gitarmekkeren hevet halsen litt, noe som hjalp, mens mellom stol og bridge måtte han legge en bit av en svamp for å stoppe det verste av buzzingen.

Jeg trenger nå - antageligvis (derfor jeg spør dere) - å bytte til et litt mer gjennomført system. Noen som har erfaring med dette? Har ikke så lyst å kjøpe Mastery til 1600, i tillegg til evnt ny stol (om det finnes).

Legger ved bilder av gitaren (og noen fra en helt lik en).

post-13014-0-49669800-1389638259_thumb.j

post-13014-0-73203400-1389638266_thumb.j

post-13014-0-60861500-1389638271_thumb.j

post-13014-0-32343700-1389638277_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en 'buzz stop' og drypp en liten dråpe klar neglelakk på skruene på stolen. Det fikser biffen. Ellers skal en jazzmaster/jaguar-stol kunne rikkes på, den skal følge strengene når man bruker tremoloen. Alternativt, hvis du ikke klarer å få den justert skikkelig, surr noen runder med kobbertape rundt stammene på stolen slik at den står mer fast i stolbøssingene.

Fet gitar du har fått deg. Jazzmaster er konge! :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en 'buzz stop' og drypp en liten dråpe klar neglelakk på skruene på stolen. Det fikser biffen. Ellers skal en jazzmaster/jaguar-stol kunne rikkes på, den skal følge strengene når man bruker tremoloen. Alternativt, hvis du ikke klarer å få den justert skikkelig, surr noen runder med kobbertape rundt stammene på stolen slik at den står mer fast i stolbøssingene. Fet gitar du har fått deg. Jazzmaster er konge! :)

Takk for svar! :) kjøpte buzzstop nå, også får jeg se om jeg får tak i en bridge i samme slengen. Kan være jeg prøver en Mustang-bridge (med mindre jeg finner en Mastery som selges billig). Gitar-mekkeren min brukte neglelakk på skruene, så det er done.

Det siste du nevner, er det for å stoppe at bridgen beveger seg med tremoloen? Det kunne jeg tenkt meg å stoppe.

Igjen, tusen takk. :)

Link to comment
Share on other sites

Jepp, er for å kile fast tremoloen på en måte. Om gitaren er satt skikkelig opp så er det ikke noe problem altså. Jeg hadde null problemer med Jaguaren jeg hadde (men jeg satte en Mastery på den etter hvert, og det anbefales, massiv toneoppgradering). Største problemet med Jaguar/Jazzmaster-stolen er at det er for små spor til strengene slik at de hopper glatt ut om man drar litt til. Det problemet elimineres med en buzz stop, men samtidig blir det ofte enda vanskeligere å gjøre et godt setup på stolen (og det er her kobbertape rundt stolstammene kommer inn).

Link to comment
Share on other sites

I tillegg ser buzzstop litt døvt ut :)

Jeg har buzzstop til min Jaguar, men har plukket den av.

Mustang bridge holder ikke. Som nevnt hopper E og e ut av sporene sine når en blir litt ivrig. (Eller gjør lyse bends på e)

En shim i bakkant under halsen hjelper litt på brekkvinkelen over bridge, men vet ikke om det er nok. .11 eller .12 strengesett hjelper også på spenn over bridge.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.