Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar skal jeg velge?


Martin080890

Recommended Posts

Hei, har et spørsmål som sikkert mange av dere har greie på.

Hvilke akustiske gitarer er det som egner seg best til fingerspill uten plekter? Ønsker at det skal være mulighet for å koble til forsterker, men at den låter ganske høyt uten også. Er det noe spesielt treverk man må ha for at basstonene kommer godt frem?

Brukt eller ny gitar spiller ingen rolle. Har god erfaring så langt med alle brukte gitarer jeg har handlet:)

Prisklasse har jeg ikke tenkt så mye på enda men kanskje 8000 - 12,000 kr?

Mvh

Martin

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for en Taylor i x14 serien eller x12 serien. 714ce har cedar-tre i toppen. Absolutt et bra trevirke med tanke på fingerspill. Kan kanskje bli noe lavt. De har en halsbredde på 1 3/4 som passer ypperlig til fingerspill De fleste er gjort klar til forsterker. Taylor 314ce er vel en bestselger. Den funker til alt.

Eller kanskje en Martin i OM eller OOO størrelse.

Etter å ha hatt både Taylor 714, 814, 914 og en Martin D-28 ble det OM størrelse på meg og jeg spiller kun fingerspill.

Link to comment
Share on other sites

Furch gir mye for pengene. Ett forbehold for pickup/preamp-kombinasjonen på de enkleste modellene. Mange av disse benytter en B-Band A3T med UST som jeg ved flere tilfeller har erfart at har problemer med balanse mellom strengene. Noe kan dempes med EQ, men om en enkelt streng gir 6db mer (dobbel signalstyrke) enn de andre er det vanskelig. Batteriet sitter også særdeles vanskelig tilgjengelig, men mange flytter batteri-holderen fra plassen på toppen av elektronikken til enden av hals-blokka. Jeg spiller sammen med en kar som har en Furch D19-CM (ca 7500,-). Akustisk gir den en kraftig, fyldig tone og er grei til både strumming og fingerspill. Dyrere Furch-gitarer leveres i utgangspunktet uten pickup, men fabrikken monterer Fishman-kit på bestilling. Blant mine favoritter til fingerspill er G22-SR og G23-CR. De er i prinsippet identiske med Furchs aller dyreste modeller, men strippet for det meste av pynt. Uten pickup/preamp har de en pris i øvre enden av budsjettet.

Yamaha-gitarer i A3-serien (6-8k) er slett ikke verst. Var nær ved å kjøpe en AC3R i høst (7500,-). Den låt bra både akustisk og gjennom pickup, men jeg endte med en Martin isteden.

Ovenfor nevnte modeller fra Taylor og Martin er bra. En Martin som skiller seg ut fra de tradisjonelle modellene og lyder litt mer som Taylor er Performing Artist serien. En GPCPA4 bør du kunne få for en pris som er i øvre enden av det angitte budsjettet. Den akustiske jeg bruker mest er en GPCPA4 med lokk i gran og bunn/sider i rosentre.

Larrivee er verd en titt.

Gibson og Guild har flere greie modeller, men for meg blir det for klamme halser. Jeg orker ikke lenger seige blanke halser når det finnes andre alternativer.

Det er mye å spare på å kjøpe brukt om du har tid til å lete litt.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.