Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar skal jeg velge?


Martin080890
 Share

Recommended Posts

Hei, har et spørsmål som sikkert mange av dere har greie på.

Hvilke akustiske gitarer er det som egner seg best til fingerspill uten plekter? Ønsker at det skal være mulighet for å koble til forsterker, men at den låter ganske høyt uten også. Er det noe spesielt treverk man må ha for at basstonene kommer godt frem?

Brukt eller ny gitar spiller ingen rolle. Har god erfaring så langt med alle brukte gitarer jeg har handlet:)

Prisklasse har jeg ikke tenkt så mye på enda men kanskje 8000 - 12,000 kr?

Mvh

Martin

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for en Taylor i x14 serien eller x12 serien. 714ce har cedar-tre i toppen. Absolutt et bra trevirke med tanke på fingerspill. Kan kanskje bli noe lavt. De har en halsbredde på 1 3/4 som passer ypperlig til fingerspill De fleste er gjort klar til forsterker. Taylor 314ce er vel en bestselger. Den funker til alt.

Eller kanskje en Martin i OM eller OOO størrelse.

Etter å ha hatt både Taylor 714, 814, 914 og en Martin D-28 ble det OM størrelse på meg og jeg spiller kun fingerspill.

Link to comment
Share on other sites

Furch gir mye for pengene. Ett forbehold for pickup/preamp-kombinasjonen på de enkleste modellene. Mange av disse benytter en B-Band A3T med UST som jeg ved flere tilfeller har erfart at har problemer med balanse mellom strengene. Noe kan dempes med EQ, men om en enkelt streng gir 6db mer (dobbel signalstyrke) enn de andre er det vanskelig. Batteriet sitter også særdeles vanskelig tilgjengelig, men mange flytter batteri-holderen fra plassen på toppen av elektronikken til enden av hals-blokka. Jeg spiller sammen med en kar som har en Furch D19-CM (ca 7500,-). Akustisk gir den en kraftig, fyldig tone og er grei til både strumming og fingerspill. Dyrere Furch-gitarer leveres i utgangspunktet uten pickup, men fabrikken monterer Fishman-kit på bestilling. Blant mine favoritter til fingerspill er G22-SR og G23-CR. De er i prinsippet identiske med Furchs aller dyreste modeller, men strippet for det meste av pynt. Uten pickup/preamp har de en pris i øvre enden av budsjettet.

Yamaha-gitarer i A3-serien (6-8k) er slett ikke verst. Var nær ved å kjøpe en AC3R i høst (7500,-). Den låt bra både akustisk og gjennom pickup, men jeg endte med en Martin isteden.

Ovenfor nevnte modeller fra Taylor og Martin er bra. En Martin som skiller seg ut fra de tradisjonelle modellene og lyder litt mer som Taylor er Performing Artist serien. En GPCPA4 bør du kunne få for en pris som er i øvre enden av det angitte budsjettet. Den akustiske jeg bruker mest er en GPCPA4 med lokk i gran og bunn/sider i rosentre.

Larrivee er verd en titt.

Gibson og Guild har flere greie modeller, men for meg blir det for klamme halser. Jeg orker ikke lenger seige blanke halser når det finnes andre alternativer.

Det er mye å spare på å kjøpe brukt om du har tid til å lete litt.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.