Web Analytics
Jump to content

Varighet og behandling av strenger


tommy_sn
 Share

Recommended Posts

Det aller smarteste du kan gjøre i forhold til strengene, er rett og slett å vaske hendene dine grundig før du tar i gitaren. Det er ikke noe annet som er like effektivt, Virker like bra på alle strengetyper, merker, tykkelser og så videre.

Hvor ofte du bytter er vanskelig å svare på, da det blant annet avhenger av smak og behag.

Link to comment
Share on other sites

Kan legge til at jeg også vasker av gripebrettet hver gang strenger blir byttet. Da er det sjelden det er bruk for noe dyptgående rens. Strenger må byttes med jevne mellomrom. Finnes ikke noe "vidundermiddel" som funker bra nok til å rense skitne og gamle strenger.

Link to comment
Share on other sites

Skift strenger når du føler det er på tide.

Noen har en ekstrem utskillelse av hånd/fingersvette som er som syre for strengene, mens andre, meg selv inkludert, har relativt tørre fingertupper av natur. Jeg trenger sjeldent vårrengjøring på fingerfronten og strenger holder seg relativt friske ganske så lenge her hos meg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Mildt såpevann. Tenk oppvask, og ditto klut. RW gripebrett har ikke vondt av litt olje en gang pr år , eller annethvert år feks. Men bare litt, ikke sauses inn, bare slik at det ikke er knusktørt. Blir det altfor tørt, så åpner porene seg og tillater salt fra svette o.l. å trekke inn. Blir det enda tørrere, så kan bånda miste feste. Tenk trutning av trebåt. Men igjen, ikke for mye, bare litt. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.