Web Analytics
Jump to content

Varighet og behandling av strenger


tommy_sn

Recommended Posts

Det aller smarteste du kan gjøre i forhold til strengene, er rett og slett å vaske hendene dine grundig før du tar i gitaren. Det er ikke noe annet som er like effektivt, Virker like bra på alle strengetyper, merker, tykkelser og så videre.

Hvor ofte du bytter er vanskelig å svare på, da det blant annet avhenger av smak og behag.

Link to comment
Share on other sites

Kan legge til at jeg også vasker av gripebrettet hver gang strenger blir byttet. Da er det sjelden det er bruk for noe dyptgående rens. Strenger må byttes med jevne mellomrom. Finnes ikke noe "vidundermiddel" som funker bra nok til å rense skitne og gamle strenger.

Link to comment
Share on other sites

Skift strenger når du føler det er på tide.

Noen har en ekstrem utskillelse av hånd/fingersvette som er som syre for strengene, mens andre, meg selv inkludert, har relativt tørre fingertupper av natur. Jeg trenger sjeldent vårrengjøring på fingerfronten og strenger holder seg relativt friske ganske så lenge her hos meg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Mildt såpevann. Tenk oppvask, og ditto klut. RW gripebrett har ikke vondt av litt olje en gang pr år , eller annethvert år feks. Men bare litt, ikke sauses inn, bare slik at det ikke er knusktørt. Blir det altfor tørt, så åpner porene seg og tillater salt fra svette o.l. å trekke inn. Blir det enda tørrere, så kan bånda miste feste. Tenk trutning av trebåt. Men igjen, ikke for mye, bare litt. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.