Web Analytics
Jump to content

Studio One - tips og triks


sarge

Recommended Posts

Tips: Hvordan sende MIDI-klokke til MIDI-keyboard for synkronisering, f.eks. med arpeggiator (f.eks. Akai MPK Mini)

Jeg slet litt med dette. Den grunnleggende innføringen i oppsett av MIDI-instrumenter dekket ikke dette.

Det løsnet litt da jeg fant denne videoen:
http://www.youtube.com/watch?v=OHGRYNlp-Sc

Den ga meg det jeg trengte, men avsluttet litt raskt. Så for å klargjøre:

Hvert instrumentspor i Studio One kan kun motta fra en MIDI-kilde og sende til en MIDI-mottaker. Så når du så bruker et instrument i DAW, drevet av ett MIDI-spor, så sendes lyden til Instrumentet (f.eks. Impact, Presence eller Mojito). Da kan du ikke bruke samme sporet for å fortelle Studio One at du skal sende klokkesignal fra DAW til Keyboard. Derfor må du opprette et eget spor for å få til den koblingen.

Du gjør først som i videoen over, setter opp en external device som keyboard (i mitt tilfelle Akai MPK Mini).

Så oppretter du en ny external device for samme Akai MPK Mini, men denne gangen som instrument. Dette er godt forklart i videoen.

Det som ikke er så godt forklart er altså at man opprette eget spor for å sende klokkesignalet til Akai MPK mini. Under er et bilde som illustrerer det hele. I tillegg til keyboard (MPKmini) som Studio One mottar MIDI-signaler fra, så har jeg altså definert et instrument (MPK Mini Instr), som jeg kan sende MIDI-klokke til. Det er viktig å huke av klokkesignalboksene nederst i vinduet for dette (nederst til høyre i bildet).

Når det er gjort, så oppretter du et eget track som kun har som hensikt å sende MIDI til instrumentet (MPK Mini Instr). Dette er merket Clock to AKAI MPK mini til venstre i skjermbildet under. Her må man også sette opp at det skal sendes til MPKMiniInstr (CH1 er default). Når dette er gjort, vil keyboardet motta klokke under opptak. Dette kan sikkert også benyttes for mange andre devicer som du ønsker å kun sende klokke til.

NB! Det er en liten feil i bildet under. Det er selvsagt ikke mulig å ta opp fra instrumentsporet, slik det er definert. Det er VoxDrumTrack jeg hadde tenkt å armere for opptak, men sånn er det når man skal ha med masse i samme skjermbilde...

201416_StudioOne_MidiClock2MpkMini.png

Jeg håper det var greit forklart. Jeg har plundret mye med MIDI i flere DAW-programmer (Energy XT, Reaper, Studio One bl.a.) og kommer sikkert til å plundre mye med MIDI senere også, men dette var et stort steg framover i Studio One for min del.

Grunnleggende MIDI-oppsett finner du her:
http://support.presonus.com/entries/21728493-MIDI-External-Devices-Control-Surfaces-Setup
og her:
http://www.presonus.com/videos/player#PreSonus-101-MIDI-Device-Setup-in-Studio-One

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan bare anbefale Presonus sin youtubekanal, og hjemmeside. Masse fine videoer der, både videoer og på forumet.

Ja, det er absolutt mye bra der, og det var en av de videoene som satte meg på sporet, men det måtte fortsatt litt mekking til for å finne ut hvordan dette med midiklokking fungerer i praksis.

Mulig jeg er MIDI-dyslektiker.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Litt on VST-plugins:

Noen spurte et sted om det er støtte i Studio One for plugins. Det er det, men kun for enkelte VST-plugins. AU, VST2 og VST3 er kun støttet i Producer og Professional, og det er heller ikke helt klare skillelinjer. Det er heller ikke alt som støttes i Producer og Professional, f.eks. hvis du kjører 64bits OS, så må du ha 64bits VST-plugin.

Jeg har i alle DAWs jeg har brukt forsøkt den enkle synthesizeren Charlatan (http://www.blaukraut.info/) Den er gratis, og har et grensesnitt det er morsomt og lærerikt å eksperimentere med dersom man er fersk ift. analoge, subtraktive synther (jeg regner meg fortsatt som fersk her selv).

For å hente inn VST-plugins, så må man legge VST-dll-filen i en katalog sted som er satt opp under Studio One->Options...->Locations->VST-plugins , eller man kan legge til en ny katalog der man har VST-filen. Når det gjelder Presets, så henter man inn det med menyen som ligger i selve instrumentvinduet i Studio One. Slik ser det ut for Charlatan-synthen (man styrer altså presets fra menyen som ligger under ikonet i den grønne ringen):

201419_StudioOne_InstrumentPresetMeny.pn

Når man finner Presets til en VST ute på nettet, så bruker man altså Import Preset fra denne menyen. Det er mulig man etterpå må gjøre en refresh av instrumentet i instrumentbrowseren på venstre side i Studio One (høyreklikk på instrumentet i Windows, så får man opp Refresh-menyvalget).

Lykke til med VST-importen.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har noen inngående erfaring med Studio One? Bruker Cubase og har vurdert Ableton pga. enkelte shortcomings i CB med automasjon, sidechaining osv.

Jeg lærer gjennom bruken. Hvilke shortcomings sikter du til? Jeg er ikke engang sikker på hva "sidechaining" er, men automation av parametre har jeg forsøkt litt, og det virker veldig fleksibelt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ampire - altså gitarampemuleringen i Studio One - er faktisk ikke så verst, altså. Det er jo noen begrensninger, men det er verdt å merke seg "Legacy"-innstillingene for henholdsvis amp og kabinett. Der skjuler det seg noen meget potente dyr av noen forsterkere. De må imidlertid temmes. Grunninnstillingene er som regel øredøvende, spesielt på high gain-variantene.

Så får det heller være at de har rare og ukjente navn... Selv om "Sheriff" må antas å bety "Marshall"...

Link to comment
Share on other sites

Neewbie-spørsmål, men hva er "sidechaine"?

Hvis du putter en kompressor med sidechainmulighet på feks bass sporet, kan du hente inn signalet fra basstromma og sette den opp slik at når et basstrommeslag kommer, så dukker bassen. For å forhindre frekvenskrasj i bunnen. Du finner sikkert en fin video om temaet på YouTube.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.