Web Analytics
Jump to content

Sende bass med posten?


Vegard Følling

Recommended Posts

Hei! Skal sende en bass, og lurer på om det er noen som har erfaring med det? Bassen ligger i en rektangulær hardcase, og er ca. 140 x 40 x 15 (cm) og veier ca. 7 kg. tilsammen. Tenker litt på at innholdet skal komme fram helt, og eventuelt hva posten eller andre har av forsikringer. Innenlands.

På forhånd takk.

Vegard

Edited by Vegard Følling
Link to comment
Share on other sites

Fyll opp med egnet materiale, gjerne bobleplast, slik at bassen ikke kan flytte seg inne i kassen.

Basser koster ekstra å sende pga lengden. Som regel går det bra, men Askret og jeg har erfaring med at det ikke gjør det.

Postens skadeavdeling har ikke peiling på gitarer, og er ikke videre villige til å sjekke markedet eller å godta videresendte eposter fra Norsk Musikk som bevis på hva varen er verdt. Derimot forlanger de utskrift fra konto, omtrent som om alle gjør opp via bankvesenet.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar.

Fant dessuten dette på posten sin side. http://www.posten.no/produkter-og-tjenester/prisveileder

Det koster 150,- + 99,- siden det er spesialgods: "Spesialgods er pakker med lengde over 120 cm og bredde over 60cm og/eller høyde over 60 cm. Pakke uten ytre emballasje. Pakke i rullform. Maks lengde 240 cm. Maks lengde pluss omkrets 360 cm".

Dette burde vel gå bra hvis jeg i tillegg pakker inn basskassa med ett eller annet?

Link to comment
Share on other sites

Som sagt, det viktige er å fore opp inne i kassa slik at bassen ikke kan flytte seg. Hvorvidt du velger å pakke inn kassa, er egentlig bare hvis du ønsker å beskytte den, slik jeg ser det.

Hvor viktig dette er, avhenger jo litt av kassen. Er det en kasse fra åttitallet med sine skader og rifter, så spiller det jo ikke noen rolle, men er det en ny gitar, så er det kanskje hyggelig at kassen er rimelig uskadet.

Jeg har mottatt mange gitarer i kasser uten noe "overtrekk", uten at de har vært skadet, men fått gitarer med skader fordi de har flyttet seg inne i kassa. Selv synes jeg kanskje det er ganske fint hvis man gidder å pakke inn selve kassen i et lag med kraftpapir eller noe lignende, men det er da slik jeg ser det ikke så veldig nødvendig for å beskytte selve gitaren. Velger posten å kjøre over kassen med gaffeltruck, er det jo ikke noe bobleplast som kan beskytte mot det..

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.