Web Analytics
Jump to content

Tips til Metal/Hard Rock amp!


Torri98

Recommended Posts

Hei! Som tittelen sier, så er jeg på utkikk etter ny forsterker, siden den jeg har nå lager ikke høy nok lyd for trommisen. Spiller mesteparten Metallica og Iron Maiden cover for tiden nå.

Den må ha god overdrive-tone, men også bra clean-tone, ikke være dyrere enn 4000-5000 kr, og helst være comboamp.

God Jul, btw :D

Link to comment
Share on other sites

Støtter tidligere forslag om Blackstar HT serien. Har en HT 40 (som forøvrig er til salgs) som jeg brukte som hovedamp på akkurat denne type musikk til jeg skaffa meg stack. Les litt om den og legg merke til ISF kontrollen...fungerer svært bra.

Et annet tips er Peavey 6505+ 1x12 comboen. Fungerer svært bra til denne bruken....og den spiller HØØØØYT!:) Mener denne ligger på ca 5000,- ny.

PS: mener det skal finnes noen brukbare Engl comboer også som burde gå for ca den prisen brukt?

Merri jul!:P

Link to comment
Share on other sites

Stemmer for Supersonic 22 som er veldig alsidig, der kan du få veldig fin clean på vintage kanalen, klassisk fender crunch, og highgain på burn kanalen, eller Orange rocker 30 som også er helt konge. Kanskje Rocker 30en passer enda litt bedre til ditt bruk også :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Vurderer den Bugeraen, men lurer på om det du får bra Thrash-lyd med den? (Scooped Mids, osv.)

Alle reviews jeg ser på youtube så spiller de blues og Drop-D metal og lignende (Kult det også, men ikke det jeg ser etter ;) )

Link to comment
Share on other sites

Har rettet opp annonsen på Bugeraen, den er ikke en Mesa-kopi, men en kopi av Peavey XXX.

Den kjenner vel flere her godt. Suveren clean-kanal (ikke 5150 clean.....), ikke fullt så kraftig hi-gain lead som 5150, men ikke langt unna!

Og flott blues-lyd får du fra crunch-kanalen.

Men den er mer i Rectifier-land enn Peavey 5150-land..

Du får absolutt scooped mids ut av Bugeraen.

Om du ikke er så langt unna Kristiansand er det jo bare å komme for en test!

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Scooped mids er for folk som ikke spiller tight nok til at det er verdt å høre dem. Gitar er et mellomtoneinstrument, så sleng inn en dugelig mengde med mids. Bass er det tilnærmet ALDRI noe vits i å sette over halvveis. Mids og treble etter smak, men som regel ikke noe vits å gå drastisk vekk fra midten. Scooped mids, du liksom...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.