Web Analytics
Jump to content

Wifi og trådløst? Ikke bra


nikotro
 Share

Recommended Posts

Aner ikke frekvens, men reklamen for G30 (i alle fall i flere norske nettbutikker) hevder at selv om det er samme frekvensområde, gjør egen koding at dette ikke skal innvirke på wifi og Bluetooth. Jeg opplever jo det motsatte, kan man si.

Hvordan endrer jeg evt frekvensområdet på routeren?

Link to comment
Share on other sites

En kan ikke endre frekvens på routeren, kun "kanal", men vet ikke om det vil løse problemet ditt.

Wifi går på 2.4 GHz og 5 Ghz, så hvis du har en rimelig ny router og nye klienter kan du kanskje slå av wifi på 2.4 GHz og bare kjøre på 5 GHz.

Link to comment
Share on other sites

Har forsøkt meg med Line6 G30 i hjemmestudioet og mister wifi når den er i bruk. Noen som har opplevd det samme?

Jeg har det samme problemet med Line 6 G50, men jeg har ingen løsning på det. Disse er ikke analoge, men digitale, kan det ha noe å si?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gått tilbake til kabel for å unngå problemet. Får gjøre et nytt forsøk med trådløst 2.4 GHz når jeg bytter router en gang i fremtiden.

Ruck Fussia: Jeg vet ikke om det har noe å si om det digitalt eller ikke. Problemet er trolig at både routeren og det trådløse systemet benytter samme frekvens, og at det trådløse systemet forstyrrer signalene slik at wifi ikke virker.

Link to comment
Share on other sites

Har forsøkt meg med Line6 G30 i hjemmestudioet og mister wifi når den er i bruk. Noen som har opplevd det samme?

Bruker selv G90 og har liknende erfaring, både med den og andre digitale trådløs-systemer. G90 har to ulike sett frekvenser kalt RF1 og RF2 i nyere firmware. RF2-oppsettet ble visstnok laget for å bøte på problemer med at wifi forstyrres. Selv bruker jeg likevel RF1. Gitaren får gå først ;) Jeg har riktig-nok skrudd ned sende-effekten både på gitar- og IEM-systemet. Ikke pga wifi, men fordi jeg av og til klunker litt på et Fishman TriplePlay midi-system som har en svak trådløs sender fra gitaren uten mulighet for kablet forbindelse. Relay G90 har så langt vist seg mer enn kraftig nok på scenen selv med redusert effekt.

De fleste digitale trådløs-systemer for gitar eller mikrofoner jobber i 2.4Ghz-området. Dermed slipper man problemet med forstyrrelser på trådløs-nett om man bytter til et nyere wifi-system som kan bruke 5GHz-båndet. I racket til digital-mikseren min har jeg montert en ruter som sender på både 2.4Ghz og 5Ghz samtidig, og som automatisk søker opp de kanalene i hvert frekvensbånd med minst støy, i håp om å være minst mulig sårbar for støy fra omgivelsene på spillestedene. Helt bra blir det aldri fordi man ikke har kontroll på hva publikum driver med i form av ad-hoc nett på telefoner og andre støykilder som kommer og går. Jeg tar ikke sjansen på å være helt avhengig av wifi og har en macbook med kablet forbindelse i bakhånd for styring av digitalmikser.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.