Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Att använda en iPad/annan tablet som hemmastudio..


Anbefalte innlegg

Hej, har planer på att köpa en ny tablet. Jag kör och har kört Samsung och Android och har egentligen lust att fortsätta med det så jag har sneglat på Note 8.0. Men så är det ju det där med musikproduktion som Android hänger efter på. Så frågan är hur seriösa musikprogrammena till iPad är? Jag har kört Cubase i många år och är förnöjd med det. Kommer en Ipad + typ iRig Pro + Cubasis/Auria/något annat program kännas som en leksak i jämförelse med det man kan göra med det vanliga Cubase + plugins? Jag borde kanske hellre köpa Surface 2 Pro men är inte så sugen på Windows på netbrett. Men å andra sidan så skulle jag kunna köpa den här tableten bara pga möjligheten att laga musik eftersom jag använder mobilen till det mesta som tableter gör, har en PC och använder iPod Touch till att lyssna på musik på (se där, ingen Apple, PC, Windows-rasism här i lägeneten :) ). Nyckelordet är att det ska vara enkelt och raskt att göra musik.

Vad jag ska spela in för musik? Bra fråga. Jag vill gärna kunna lägga backingtracks, både programmera trummor och bas (som jag gör i Cubase med Addictive Drums + Broomstick bass) + spela in gitarr och vokal för halvseriösa inspelningar. Plus göra industriaktig musik (typ Hocico och Wumpscut och shit like that).

Budget? Vet inte. Utgångstanken var ju att att köpa en Galaxy Note 8 till 2295:- men kan tableten göra det jag har lust till att den ska göra så är det stor chans för att jag skrapar fram pengarna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Android er tatt på senga når det gjelder lyd, ja. Det er etter sigende ting på gang.

Først leste jeg at det ikke var skikkelig drivere for lydenheter i Android, slik at det ikke var mulig å "legge inn" en annen driver eller enhet for å få spilt av lyd.

Etter det jeg har sett i det siste, er ikke dette lenger tilfelle, og det skal være mulig å legge inn en annen driver for lydenheter.

Noe praktisk salgbart for hvermannsen har jeg dog ikke sett spor av enda, bare noen Androidutviklere som sitter og eksperimenterer med diverse Alphasaker.

Derfor er nok løsningen for deg så langt enten Mac- eller Windows.. Jeg har ikke noe spesielt i mot Windows 8, i hvert fall ikke på brett, men har lest om flere som har problemer med for eksempel Cubase på Win8.. Det skal ikke være enkelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tack Castor :). Nej, det ska inte vara lätt. Men vad finns det för utbud om man vill ha Windows (inte RT) på tablet? Är det bara Surface Pro som finns eller? Eventuellt nån slags ultrabook med vridbart tastatur kanske?

Det är fortfarande väldigt inressant om någon har lust att dela med sig av sina erfarenheter av iPad till studiobruk :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men vad finns det för utbud om man vill ha Windows (inte RT) på tablet? Är det bara Surface Pro som finns eller? Eventuellt nån slags ultrabook med vridbart tastatur kanske?

Heisann,

Noen alternative forslag til Windows nettbrett / vridbare:

  • Acer Iconia P3
  • Asus Transformer Book
  • HP Elite Pad
  • Lenovo ThinkPad
  • Samsung Ativ

Forskjellige skjermer, prosessorer og priser. Dermed ikke alltid så lett å sammenligne.

Løp & kjøp er vanskelig :unsure:

____

GAu

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.