Gå til innhold
OsamaFetLaden

Hotflush forsterkere, og generelt om tremoloeffekt

Anbefalte innlegg

Hei gutter og jenter,

Jeg skal kjøpe meg en ny forsterker, og ønskelista hva specs angår er som følger:

-- Bra Fender rørforsterker type renlyd

-- Bra ikke så veldig high gain vrenglyd (type Vox, vintage Marshall etc)

-- Effektsløyfe®

-- Fjærromklang, helst rørdrevet

-- Mer enn én tone-/EQ-kontroll

-- God, feit rørlyd på akseptabelt db-nivå for samboer og såre ører

Det jeg primært trenger effektsløyfe til er romklang og tremolo, men jeg vet ikke helt om det er nødvendig med det til tremolo. På papiret synes jeg det virker som en effekt man absolutt bør ha etter forforsterkeren, men jeg har aldri prøvd å kjøre en tremoloeffekt foran forsterkeren. Hva synes dere?

De kandidatene jeg har kokt det ned til er norske Hotflush, som jeg finner så godt som ingen informasjon om på nettet, Fender Princeton Reverb reissue og Vox TB35. Princetonen har ikke effektsløyfe, men ettersom den har både romklang og tremolo er det ikke såååååå nødvendig. TB35-en har heller ikke sløyfe, men den har romklang.

Hotflush har på papiret alt jeg trenger, men jeg aner ikke hvordan den faktisk låter. Noen som har prøvd en?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke prøvd Hotflush, men jeg har en Blackstar (Stage HT 100) som oppfyller alle kriteriene dine bortsett fra at romklangen er digital. Den har enormt bra cleanlyd, og begge OD-kanalene er sinnsvakt fete. Kan skru deg trinnløst fra US (Mesa) til UK (Marshall) med IFS-kontrollen. Noen mener denne er humbug, noe jeg er totalt uenig i. Den funker.

Velkommen til forumet forresten!

Endret av davidsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du vurdert Laney Lionheart? Tror den dekker det meste av det du er ute etter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tremolo forran ren amp funker bra, men etter min erfaring funker det ikke så bra forran vrengt amp.

Da blir det fort en variasjon av vrengmengde og ikke volum.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er da heller ikke et krav som trådstarter stiller, og ampen har såvidt jeg kan huske effektloop :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for velkomsten og alle tips :)

Blackstar har absolutt blitt vurdert, men jeg har kommet fram til at digital romklang er en dealbreaker for meg.

Har hørt at høyttaleren i Peavey Classic er dårlig og at den blir mye bedre om man oppgraderer den. Sant eller bare tullprat?

Headst(r?)ong skal undersøkes.

Har vurdert Lionheart, men den har ikke effektsløyfe, og TBC35-en har rørdrevet romklang og låter litt bedre på det området Lionheart er virkelig god: myk og behagelig ren og småvrengende rørlyd.

Den Laney-en jeg vurderer sterkest er dog faktisk Ironheart Studio. Den har så mye funksjoner og finesser at jeg faktisk er frista til å jenke på det viktigste kravet: fin, Fenderaktig renlyd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sånn når hele bandet spiller sammen, hvor godt hører du (og publikum for den del) hvorvidt reverben er rørdrevet eller ei? :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dessuten er det lyden som teller. Romklangen til Blackstaren er fet, og kan dessuten justeres om du vil ha mørk, eller litt brightere klang. Jeg har blitt helt forelska i min, og skjønner ikke hvordan jeg har klart meg uten den.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av SteikBacon
   Gitarshow, med fokus på utstyret, der det beste i landet viser seg frem. Ser posten på «gearcafe» kun har litt over 20 likes, og kun en "ny" har kommentert. Gjenspeiler dette interessen for utstyr? Gitarister diskuterer utstyr all the time, men virker overraskende lite interesse for å faktisk se, høre og møte de fremste i bransjen. Deltok på denne i fjor, og ble overrasket hvor lite omtalt dette var. Hva er best? Faktisk vite noe eller bare diskutere meninger på nett...!
    
   edit: https://www.facebook.com/Reverbguitarshow/
  • Av Thomasamb98
   Hei!
   Skal kjøpe meg ny forsterker, men vet ikke helt hva jeg skal kjøpe... Spiller for det meste punk, rock og noen ganger metall, men er likevel viktig at forsterkeren også har en bra "clean"  Har sett for det meste på Marshall, men også hughes and kettner. Synes H&K ser bra ut, men har ikke noe erfaring med merket. Har sett litt på denne: https://www.finn.no/117191156 . Vil gjerne ha rørforsterker. Tror ikke jeg trenger noe annet enn kombiforsterker, da det er til hjemmebruk. Ser for meg å bruke 6-7k. Noen tips?  
    
  • Av Konnis
   Har en Egnater Rebel 30 som trenger et nytt potmeter og en service. Noen som har noen favorittreparatører for rørforsterkere i Oslo og omegn?
  • Av AkE
   Sitter å vurderer en amp til om dagen, hadde egentlig falt litt for en bassbreaker 18/30, men så kom siste episode av that pedal show hvor de testet 15 wattere. Og der syns jeg ikke Bassbreaker 15 ampen gjorde ett godt inntrykk, syns blues junioren hørtes jamt over bedre ut. Men da er jeg tilbake på 15 watt igjen, og planen var å gå for noe med hakket mer headrom en ac15. Noen som har efaringer med 18/30`en? Den vil vel oppføre seg en del annerledes enn 15 watts utgaven uansett? Eventuelt andre forslag på forsterker? Budsjett er alltid håpløst, men i nærheten av 18/30`en i pris.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.