Gå til innhold
aronnes

Furubass, et fort og gæli bygg.

Anbefalte innlegg

Jeg har hatt en fretless hals jeg kjøpte for leeeenge siden for slikk og ingen ting slengende i boden, mest i veien egentlig.

Jeg har spilt bass i 20 år, men aldri fretless. En kompis av meg påsto at alle bruke spille litt på fretless, jeg tviler på at det stemmer men jeg fant ut at jeg kunne like så godt bygge en.

Dette blir ikke et presisjons bygg, men som overskrifta sier blir denne bygget i full fart. Jeg starta nu på søndag med en hobbyplate, en fretless hals (Vintage står det på den), noen stemmeskuer, en Musicman bass pickup kopi, en gammel strengestol og resten av delene som bare lå å slag i garasjen.

Furuplata med grovskisse av hvordan den blir:

post-10499-0-94293500-1379588127_thumb.j

Kroppen skåret ut med stikksag, lagde 2 plater jeg limte sammen:

post-10499-0-64420700-1379588228_thumb.j

Mens jeg ventet på at limen skulle tørke lagde jeg pickguard av noe plast jeg hadde liggende (gidder ikke frese ut til pickupen ordentlig, skjuler den med denne....)

post-10499-0-60498500-1379588251_thumb.j

Liten oppstabling av utstyr:

post-10499-0-57309600-1379588315_thumb.j

Neck pocket'en ble ikke helt tight, men som sakt, fort å gærli. Skar den ut av den øverste kroppsdelen på frihand før jeg limte kroppen sammen. Har også satt bridgen fast. Lurer fremdeles om jeg skal borre hull så jeg får satt strengene igjennom kroppen. Furu er ikke akkurat et hardt tre og er litt redd bridgen skal løsne..

post-10499-0-45395300-1379588380_thumb.j

Borret og freset hull til Jack kontakten.

post-10499-0-48152900-1379588538_thumb.j

Cheers

Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

OK, er ikke helt ferdig med dagens posting.

Brukte ovehåndsfresen til å frese ut til pickupen og til å runde av kantene på kroppen. Klarte i et uoppmerksom øyeblikk å frese inn et hakk der Jack kontakten er. Litt idiotisk å borre hull til det før jeg rundet av kroppen... Men men, ikke så nøye på denne. Klarte faktisk også å borre hull i halsen helt nederst, skruene var for lange. men halsen kostet meg 20 dollars...

post-10499-0-89244300-1379588647_thumb.j

Bassen bør vel få litt farge? Fant noe hungammel beis og klæsja det på kroppen:

post-10499-0-99628800-1379588833_thumb.j

Og bak... her ser man også hullet hvor volum poten skal være, ikke noe fiksfakseri som tone kontroll på denne... Bruker 2 forskjellige forstner bit for å gjøre dette, en stor først noen mm (spørs kor tykk lokket er) så resten med en litt mindre. Vips lett å dekke til hullet :)

post-10499-0-05029300-1379588973_thumb.j

Syntes farven ble noe mørk så jeg pusset den ned igjen med håp om at jeg skulle få til å markere linjene i treet:

post-10499-0-11192300-1379589046_thumb.j

Tynnet ut beisen litt å la på et nytt lag. Vet ikke om den ble så lys som jeg ønsket... Her er den i alle fall, avbildet med Pickguarden:

post-10499-0-23240800-1379589094_thumb.j

Nu skal den få tørke noen dager før jeg pusser ned reisningen i treverket og gir den et strøk lakk eller 10. Så er det bare å lodde å styre og jeg har en ny bass :)

Cheers

Tore

 • Liker 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av juzzizhow
   Denne startet livet sitt som en 6m18Vib combo fra Weber.
   Etter mye lodding, modding og skruing har den nå sikringer på begge B+ "fasene", EZ81 likeretter, PPIMV, Kanalswitch i stedet for to/4 inngagner e.t.c .... Bærer noe preg/spor av skruing/mekking !
   Trafoene er fra Tubeampdoctor. 
   Celestion Greenback høyttaler ... 

   Selges for 2000,- ! Prized to go, hentes i Asker.

    

  • Av Kristoffer Hjelmaas Sivertsen
   Vurderer sterkt å bestille deler fra MJT for å bygge meg ein tele! Har vært i kontakt med dem og venter på prisanslag. Har noen bygget gitarer fra dem før? i så fall, hvilke erfaringer har dere? Vurdere å bestille både nakke og kropp derifra. Kroppen blir da en relica seafoam(eller surf, har ikke helt bestemt meg) green tele, også har jeg syykt lyst på roasted flame maple nakke! Noen tanker? Ting man må tenke på? Pickuper og div. får jeg tak i fra andre plasser! gjerne kom med forslag om pickuper også? Skal lese meg mer opp på det...
  • Av Kike Pino Martinez
   Hei alle sammen!
   I am Kike, a Spaniard in his 30s living permanently in Bergen. I am a bass player/singer and would like to join a rock/punk/metal band in Bergen area or form one from scratch. I have been playing for about 20 years in various bands in Spain and UK, ranging from rock or HC-punk to thrash, death and black metal (always at amateur level). My preference at the moment is to play old school metal/punk, or some raw rock and roll in the vein of Motorhead (Rickenbacker till death! ). But I am also open to other options!
   I leave here my last band in Spain, 80s metal/punk, if someone wanna know the kind of stuff I was into.
   https://losputosarkada.bandcamp.com/
   Drop me a line if you are interested! Cheers!
  • Av Instrumentical
   Heisann,
   Jeg er en 27 år gammel kar fra Bergen som søker et seriøst band å joine.
   Hovedinstrumentet mitt er bass gitar men jeg spiller mye annet i tillegg. Bass har jeg spillt av og på i ca 10 år og har alltid hatt en forkjærlighet for flere strenger enn 5...
   Nå spiller jeg for det meste proggete ting og har en Ibanez BTB7 (7-strengs) stemt i drop A. Det er ikke et must å gå så tungt, men jeg liker å ha muligheten.
   Jeg driver mye med tapping men det er ikke noe jeg er nødt til å gjøre i en band sammenheng. Jeg er sterkt imot det å flekse på instrumenter bare fordi muligheten er der så jeg er ikke ute etter å ta over hele lydbildet.
    
   Her skal jeg også være helt ærlig og si at jeg er litt rusten for tiden. Bodde i Japan fram til nå nylig og det ble lite spilling der borte. Men i disse dager har jeg ingen ting annet på agendaen enn en deltidsjobb i butikk så jeg ser meget seriøst på det å bli med i et band igjen. Jeg er klar til å jobbe meg opp til å spille konserter og satse alt!
    
   Ellers kan jeg si at jeg er ganske grei å ha med å gjøre ^^
   Alltid positiv og er ingen fan av krangling. Så lenge vi har noe tøft materiale å jobbe med og vi spiller tight så må da alle være fornøyd!
   Punktlig og presis er jeg og, huehue
    
   Som sagt liker jeg prog, men jeg føler meg ikke bundet til noen sjanger. Har jo flere strenger tilgjengelig så det hadde vært gøy å kunne brukt det til noe som passer låtene.
   Men jeg er definitivt ikke en danseband bassist som bare står der og spiller ompa ompa...
    
    
   Sammen med tidligere band så har vi spillt mye Dream Theater og Rush (både øving og live) så jeg vil si jeg har et kompetent nivå på bassingen.
    
   Mine hovedinspirasjoner er band som Dream Theater, Rush, Redemption, Opeth, Scale the Summit, Tetrafusion, Haken etc (også en del japansk musikk og film/spill musikk)
    
    
   Legger ved noen snasne bilder av meg selv, enjoy
    
    
   Håper virkelig noen trenger en spretten bassist til noen prosjekter her i Bergen!  • Av john
   Vi er en gruppe av voksne musiker som spiller bluesrock i banen av Kenny Wayne Shepherd, Govt. Mule og andre artister hvo grooven er beste del av låten. Vi trenger en rimelig god og erfaren bassist til å være komplett.

   Vi vil ikke spille for veggene lenge og ønsker å spille ute so snart vi har tre sett klar.

   Vi øver, pr idag, på Solihøgda som ligger litt vest for Oslo.

   Beklager dårlig staving. Er Amerikansk og jeg synger for dette prosjekt.

   John Hartman
   mob: 975 92 561
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.