Web Analytics
Jump to content

Batteribytte axe-fx std.


Recommended Posts

Etter å ha irritert meg ferdig over å ha mistet presetsene på axen ila. sommeren pga. flatt backupbatteri (som angivelig skal vare minst 10 år) fikk jeg en ny overraskelse da jeg tok av lokket for å bytte batteriet. Istedenfor en grei og kjekk batteriholder fant jeg en idiotisk innretning hvor batteriet var montert på høykant mellom to foliebiter, som var churnet fast på hhv + og - siden. Klarte å brekke løs det gamle batteriet uten at foliebitene løsnet fra HKet, men spørsmålet er nå hvordan man skal feste det nye batteriet. Må vel bli elektrisk ledende lim, siden lodding på Li-batterier er lite smart. Andre forslag?

2013915_IMG_1797.JPG

Det gamle batteriet var for øvrig et CR2032 (til høyre på bildet under) og ikke et CR2450 (t.v.) som står oppgitt i wiki/faq. Kanskje ikke så rart det gikk tomt før tiden...

2013915_IMG_1798.JPG

Link to comment
Share on other sites

Limet på teipen løsner etterhvert.. Har selv, mange ganger tapet noe også en uke eller to senere er det løst..

Fant en video på tuben der en fyr lodder på et litium battery, riktig nok et litt større ett men er jo i prinsippet det samme

http://www.youtube.com/watch?v=9i3lBxw-EV0

Et nytt batteri koster jo i tilfelle ikke mer enn 20-30 spenn

Link to comment
Share on other sites

Godt forslag. En del gamle PC- hovedkort har gjerne batteriholdere man kan gjenvinne.

Nå har jeg med årene blitt veldig mye mindre opptatt av å "vinne" internettforumdiskusjoner, så surr i vei med tape og lim for min del, men ser ikke folket her forskjellen på å:

- Tvinne sammen to kobberledninger og surre rundt tape

og å

- sette en kobbertråd mot en "stål"plate, ikkenoe tvinning eller annet fjask, og samtidig tilføre en rolig men 24/7- aktiv ionevandring?

Spør en eller annen sånn metallurg eller noe, og vedkommende har gjerne noe å si i sakens anledning. :)

Det er i hvert fall seks år siden jeg skiftet batteriet i min Ensoniq- synth. Den holder på presetene fortsatt, med to duracell- batterier. Billig, enkelt og greit. Skulle jeg ha lyst til å bevare presetene, kan jeg bare lage en ny batteripakke, lodde den på, og klippe av ledningene til den gamle. Minnet vil få strøm hele tiden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.