Gå til innhold
xshorteyx

Fretbuzz på første bånd.

Anbefalte innlegg

Heisann!
Mottok idag en slik en BLÆKKmetall gitar (ltd alexi 600, nyere versjon.. hatt en før :D ) og den låter bra, bånda låter reint, nettopp skifta strenger og hele pakka.. MEN..

gitaren klirrer på første bånd, hvertfall fra 1 - 4 streng, de to tykkeste har det fint, men på første og andre-strengen er det såppass att jeg har prøvd å kompensere litt med å sette på en smuuule tykkere strenger, slik att jeg får stramma opp trem, og dermed lage litt større string-tension, slik att halsen sku bue seg litt mer. Liten forbedring, men førstebåndet låter på de tynneste strengene fortsatt litt som en dårlig sitar. 2 bånd og opp er helt reine.

Det er locking-nut på saken, halsen er muligens mer eller mindre helt bein tror jeg.. Har desverre ikke no truss-rod nøkkel atm.. aner ikke hvor de har tatt veien.
Men er dette lett å fikse uten å måtte ofre for mye av strengehøyden?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tviler på at det er krummingen som skal justeres. Man justerer krumming på halsen etter at strengehøyde er korrekt, ikke før..

Her ville jeg ha shimset lockingnuten en smule, med forbehold om at det kan være noe annet som er vanskelig å si noe om uten å ha sett gitaren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Merka att tremoloen var veldig langt "nedi" kroppen, tok et par små drag på hver av stud'sa. Gjorde underverker. Fortsatt lav, fin action men også stoooore forbedringer på buzz'en. Tror jeg har fått tak i en 2012 modell, så er usikker på om typen som hadde den før i det hele tatt har skrudd opp coveret bakpå gitaren. Gjorde småjusteringer, nå er saken i boks! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.