Web Analytics
Jump to content

Foliering av gitar


Recommended Posts

Jeg har gjort nesten det samme, lakkert en gitar med plastidip. Den kan dras av som folie når man ønsker.

http://forum.gitarnorge.no/topic/51308-refinishing-av-gitar-test-av-nytt-produkt/

Se Youtube for masse videoer om hvordan man kan dra det av igjen. legg merke til at du bør legge på primer før farge, da det trengs færre lag for å få den fargen du er ute etter. Det finnes en egen plastidip-primer.

Link to comment
Share on other sites

Mest sannsynlig ja.

Folien i seg selv er sterk, er bra styrke på limet også.

Men sjansen for at det slites i kantene på en gitar er utrolig høy, samtidig som folie løsner lett i kantene slik at på en bil så drar du folien litt over på baksiden så den får godt feste.

Jeg kan ikke si 100% sikkert at det vil skje, men i mine øyne og av tidligere erfaring tror jeg risikoen er veldig høy for at det løsner.

tror jeg ville ha satset på spray folie da av typen Plasti dip eller lignende produkter

Link to comment
Share on other sites

Tenkte plastidip ville ha samme problemet, og den blir vel ikke blank som lakk heller.

At det er buede former ser jeg ikke på som et kjempestort problem, da de jo klarer å legge det pent på biler. Men det er det med kanten da, som dere nevner.

Link to comment
Share on other sites

Tenkte plastidip ville ha samme problemet, og den blir vel ikke blank som lakk heller. At det er buede former ser jeg ikke på som et kjempestort problem, da de jo klarer å legge det pent på biler. Men det er det med kanten da, som dere nevner.

Buen er ikke noe problem.

greia er å få det til å sitte i kantene.

plastidip binder seg til overflaten uten noen form for lim så vil sitte veldig mye bedre en vanlig folie da det er tynnere også, samt laget for å spraye rett på og ikke rundt på baksiden av et bilpanel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har foliert en gitar for noen måneder siden. Det er beskrevet i denne tråden: http://forum.gitarnorge.no/topic/50341-7-strenger-diy/

En slik foile er ganske fleksibel og takknemmelig å jobbe med, så den delen vil jeg ikke tro vil volde deg noen problemer.

Hvorvidt kantene vil løsne over tid er et annet spørsmål, men jeg har spilt daglig på denne (men jeg ikke proff, så det er sagt) uten at det er antydning til at kantene løsner. Nå er jeg nok relativt forsiktig med gitarene mine, så det spiller nok inn også.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.