Web Analytics
Jump to content

Boks for å kople akkustisk gitar til PA-anlegg.


Bønders

Recommended Posts

Hvilken boks trenger jeg for å kople en akkustisk elektrisk gitar til PA-anlegg eller forsterker?

Hva anbefales og hvorfor?

Håper noen her inne har greie på dette og mulighet til å svare.

Takker for alle svar.

Edited by Bønders
Link to comment
Share on other sites

På mange scener er det multikabel på scenen med KUN XLR-innganger, som nødvendiggjør bruken av DI-boks. Finnes mange der ute med effekter, muteknapp osv. men jeg vil tro at mikk/piezosystemet i gitaren din er det svake leddet i de aller fleste tilfeller (med mindre du har expression system e.l.) så jeg ville anbefalt en DI-boks til litt under tusenlappen.

Link to comment
Share on other sites

Det er en på forumet som selger en dings som fungerer glimrende til dette. Til lydmannens store skrekk får du også litt innflytelse på lyden, og røret har faktisk en viss effekt. Man hører forskjell.

http://forum.gitarnorge.no/topic/49210-selges-behringer-ultragain-mic200/

Jeg har to slike, og jeg synes de er "DI-bokser på steroider". Liker dem.

Ta i betrakting at jeg ikke er videre lydsnobb. Blir du lei av at folk klager, kan du jo spraylakke dem matt sorte og si du enten har bygd dem selv, eller at det er prototyper fra brüel og kjær.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer litt an på om pickupsystemet i gitaren din har en innebygd preamp også. Hvis gitaren din har preamp, holder det i massevis med en enkel DI-boks, hvis ikke finnes det mange varianter av DI/Preamp-bokser som gjør at du kan justere gain, EQ osv. Selv bruker jeg for tiden denne på akustisk gitar, i og med at jeg har et passivt system i gitaren min. Funker veldig bra, men jeg savner av og til å ha montert egen preamp på selve gitaren. Det er en god del enklere, men foreløpig har ikke det blitt prioritert.

Link to comment
Share on other sites

Som sagt er det lettere å gi konkrete tips om du sier hva slags gitar/pickupsystem du har, og hva bruksområdet er. Skal du koble den til for å spille en halv låt på en skoleavslutning og bare vil ha noe billig som funker, eller skal du drive med det regelmessig og vil ha en lyd som er best mulig?

Om du har preamp i gitaren og står i nærheten av mikseren/forsterkeren så trenger du strengt tatt ingenting. Jeg har ved flere anledninger koblet gitaren rett i PA bare med jackkabel, og i de fleste settinger jeg har vært borti fungerer det helt greit (hagefester, pubkonserter o.l). DI-boks er fint om du skal koble deg i en multikabel, eller du står langt unna det du skal kobles til for å unngå signaltap. (Klart, skal du koble deg til forsterker så gjør du det med jack uansett hva du har i gitaren din, svaret mitt er mest myntet på om du skal i PA).

Om du ikke har innebygget preamp (passivt pickupsystem) i gitaren så bør du ha dette. Som Audun sier finnes dette i alle pris- og kvalitetsklasser, så da kommer det an på hvilket behov og budsjett du har. Skal du spille en trubadurgig på den lokale puben gjør nok en behringer-boks nytta i massevis, men om du skal spille på Telenor Arena vil du kanskje ha noe som låter litt finere.

Jeg personlig har gitarer med innebygget preamp, og bruker en Aphex Acoustic Xciter. Jeg vet ikke helt hva den egentlig gjør (det er en DI-boks med noe filter hit og dit som kan mikses og justeres), men den gir litt mer kjøtt på lyden, og jeg synes den låter fint. En preamp gir gjerne enda fler muligheter til å farge lyden. Klang og effekter som gjør seg på kassegitar ville jeg ikke tenkt så mye på i denne omgang. I mine øyne er det eneste man trenger litt klang, og det har man som regel tilgang til å få fra forsterkeren eller miksebordet. (Andre effekter låter selvsagt også kult, men da er man gjerne klar over at man trenger det).

Lykke til i jakten! Vet ikke om dette svaret egentlig tilførte noe særlig ny kunnskap, men jeg følte det var for lenge siden jeg har svart på en tråd utenfor "Generelt"-forumet nå :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.