Web Analytics
Jump to content

[43]Ukens låt!


Kian
 Share

Recommended Posts

Ja, da er det ukens låt nummer tre som skal ut!

Vi slipper til en låt som er laget av Vegar Øyfoss.

Dette skriver han i mail til meg:

"Det er en cover uten vokal av Sybias ”7 demons”. Det er kun ekte instumenter, og jeg spiller de alle selv, samtidig som jeg også er tekniker. Det er innspilt på øverommet vårt med en Roland VS2480CD harddisk opptaker. Som dere kommer til å høre så er jeg ikke akkuratt verdens beste trommeslager J Jeg spiller med den orginale versjonen av låta på hodetelefoner, så derfor hører dere at jeg henger veldig på trommene, jeg ville liksom spille litt fortere

Er spilt inn på en dag, og det dere hører nå er en Råmiks gjort på 30 minutter på hodetelefoner, så lydbildet er ikke akkuratt optimalt. På det meste er det 7 gitarspor samtidig, panorert rund omkring i lydbildet"

Du kan laste ned låta HER

jeg har gjort om linken til å gjelde versjonen MED "solo" - tHeMuTh|n

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

oj...er meg jo :)

bare for å klargjøre, jeg har ikke LAGD låten da, det er det Saybia som har gjort. Jeg har bare spilt den inn på øverommet

Sånn...da kan dere bare fyre lør og ta hevn for alle "harde og strenge" kritikker JEG har kommet med før :)

Link to comment
Share on other sites

Hmmm. Dette var ikke så veldig spennende. Det hadde gjort seg om du i det minste hadde klart å harke opp et vokalspor. Det er viktigere enn både det andre, tredje, fjerde, femte, sjette og sjuende gitarsporet.

Og det er tydeligvis tynt med innsendte bidrag når man må ty til coverlåter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke synge. Tro meg, hadde du hørt det så hadde du bett om en UTEN :)

Jeg sendte den inn for å vise hvordan JEG liker å skru lyd og lage et lydbilde,siden jeg kommer med mange innsigelser mot dere andre :)

Spennende låt? nei, men eneste jeg hadde liggnde for øyebikket

Takker for interesse

:)

Link to comment
Share on other sites

det er ikke trigga nei. Som sagt...jeg KAN litt lyd :)

*kremt*

Et billig Tama Swingstar med sånne billigcymballer :) Og det er kun SHURE mic'er (hører du gnome? *ler*)

God ide med gitarmelodi. Skal poste en så fort jeg har tid. Har VELDIG mye å gjøre fremover :(

skål

Link to comment
Share on other sites

Burde være fin trening i å plukke detaljene som trengs for å få gitaren til å synge riktig.

Fin lyd på opptaket, bra jobbet!  Jeg ville vel tatt en titt på introen, den høres litt utight ut i mine ører, men ellers lite å utsette.

Den treningen fikk jeg for mange år siden. :)

Ja jeg vet at tak 5 er litt utight. Det kommer av at harddisk opptakeren sto i samme rom som opptakene ble gjort (i og med at det ble gjort i øverommet vårt *s*) og derfor var det litt vanskelig å høre trommeklikket i headsettet, fordi gitarforsterkeren sto like ved :)

I og med at opptaket KUN er gjort for å sette meg inn i opptakeren (var første gang jeg brukte den) så var det ikke noe poeng i å rette på timingen eller den skeive trommespillingen :)

Godt jobbe? Nja...det gikk jo fort å gæli. men det viser jo at med erfaring og litt kunnskap, og en som forstår seg på energi (se ny tråd straks under "Instrumenter") og mikrofonplassering så blir ofte greit nok, selv når det er mikset raskt på ett headsett

:)

Vegar

Link to comment
Share on other sites

Sånn for å røske litt i detaljer:

Hvis du forlengst kan få gitaren din til å synge burde du også kunne holde time rimelig godt uten klikk. ;)

Men som du sa, det var vel litt fort&gæli dette, og som jeg sa syns jeg det låt ålreit bra uansett.

Ja men du vet, mennesker er ikke perfekte, ei heller jeg. Selv De store gitarguder spiller feil innimellom :) Jeg gadd bare ikke rette det opp *ler*

Men for å være seriøs så prøvde jeg å la gitarene (høyre venstre) spille mot hverandre rytmisk sett, men ... et øyeblikks ukonsentrasjon så...går det i dass :)

Vegar

Link to comment
Share on other sites

Som vanlig kommer jeg alt for sent til å kommentere teknisk småplukk, men var ikke gærent det her, likte panoreringstanken du har hatt med gitarene. En vokal eller noe annet skøy hadde ikke vært dumt nei, det skal jeg vel si meg enig i. Bærer litt preg av at sangen mangler det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.