Web Analytics
Jump to content

Hvis du mangler basskabinett og har hifi-høyttalere...


Recommended Posts

Hei

Jeg har bestilt meg et basskabinett for hjemmebruk og solgt hjemmekomboen. Har øvd litt med hodetelefoner, men det er jo ikke så gøy i lengden, og leveringstiden på det bestilte kabinettet er "noen uker". Så hva kan man gjøre?

Vel, jeg hadde:

 • 2 små, avlagte hifihøyttalere (Dali 2A) som fungerer fint til sin bruk, 8 ohm, tåler ca 50W hver ved hifibruk
 • ca 1.5 meter høyttalerkabel fra Biltema
 • Noen bananplugger
 • Speakon chassiskontakt.
 • Kabelsko

Bassforsterkeren min er en TC Electronics BH250. Jeg skal ikke gå inn på diskusjonen om hvor mye denne yter, men i worst case (sett med overbelastningsøyne), så yter den 125W i 8 ohm og 250 W i 4 ohm. Begge deler er for mye for hifihøyttalerne. Derfor valgte jeg å seriekoble dem. Da blir de en nominell last på 16ohm, og i teorien skal ikke forsterkeren ved maks utgangsspenning ikke klare å gi mer enn drøyt 60W totalt. Det burde hifihøyttalerne klare ved vettug bruk (kommer tilbake til hva jeg legger i det)

Jeg skilte ut en enkeltleder av høyttalerkabelen på omtrent 40 cm og koblet en bananplugg i hver ende. Disse går fra minusterminalen på den ene høyttaleren til plussterminalen på den andre høyttaleren.

Jeg kappet en lengde (2 ledere) av høyttalerkabelen på omtrent en meter og festet bananplugger i lederne i ene enden. I den andre enden fikk lederne kabelsko som jeg isolerte skikkelig på utsiden med elektrikerteip. Jeg festet kabelskoene på Speakon-kontaktens +1 og -1 terminaler (det var en 4-pols plugg, men jeg bruker ikke +2 og -2). Bananpluggene gikk til hver sin ledige høyttalerterminal på høyttalerne.

Til slutt var det bare å koble Speakon-kabelen fra forsterkeren til Speakon-chassiskontakten.

Jeg skrudde alt av EQ i midtstilling (disse høyttalerne er ikke laget for bassboost, så å øke bassen med EQ kan kanskje ødelegge dem), jeg satte volumkontrollen på 0 og koblet til bassgitaren via en kompressorpedal som også sto på (for å begrense peaker som høyttalerne kanskje ikke tåler). Så skrudde jeg på forsterkeren og mens jeg spilte økte jeg volumet sakte.

Det viser seg at det fungerer overraskende godt. Som forventet blir det ikke så høyt, siden den nominelle impedansen er såpass høy (16ohm). Det er bra, for det betyr også at hifihøyttalerne tåler dette. Siden det er hifihøyttalere er de imidlertid laget for å gi litt bass i et vanlig boligrom, så det låter slett ikke så spinkelt som man kanskje skulle tro.

2013810_hifispeaker_bassrig.jpg

Jeg skal kunne leve med dette til hjemmebruk inntil det nye kabinettet kommer. :)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.