Web Analytics
Jump to content

oppgradering for 490r/498t


Magnus_SB

Recommended Posts

Halla Gitarnorge! :D

Mens jeg venter på at en billig strat eller tele dukker opp på finn som jeg kan modde, tenkte jeg å kanskje skifte ut litt småting på SGen. Hovedgrunnen er at jeg synes kanskje den låter litt grøtete clean. I dag har jeg prøvd å få testet ut litt forskjellig, men har vel stort sett ikke fått prøvd noe av det jeg egentlig var ute etter :P Så jeg har lyst på en vintage rock/metal tone som også høres bra ut clean. Er Dimarzio Super Distortion kanskje noe? :) Eller kanskje burstbuckers eller classic 59? Har liksom en følelse av at Dimarzio er litt mer det jeg er ute etter, men veldig vanskelig å høre på youtube siden det er så utrolig stor forskjell på Amp og effekter som blir brukt. Så dere som har bedre peiling enn de fleste, hva tror dere passer? :D Ikke noe glad i EMGs heller Seymour duncan Jazz og JB er jo også en kul combo kanskje :P Budsjett er liksom.... ja, over 2000 blir ihvertfall litt mye :)

Link to comment
Share on other sites

Di marzio Superdistortion er absolutt ikke noe hvis du vil ha gitaren til å låte fint clean. Burstbuckers 1 og 2 (ikke Pro) låter veldig fint, synes jeg. Ellers er Lollar Imperials veldig gode PAF replikas, men de koster jo litt over 2 lapper nye.

Nevnte GFS er jo en ide. De har jo kommet med en professional series. Kanskje det kan være noe? De koster i hvert fall ikke mye.

http://www.guitarfetish.com/GFS-professional-Series-Alnico-II-Humbucker-Nickel-Case-Bridge-Pickup_p_4150.html#

I tillegg har du jo et par pickupmakere her på forumet også i kristoffereide og steikbacon. Kanskje de kan hjelpe?

Link to comment
Share on other sites

490r vil jeg huske var rimelig grei neckpickup. Sammenlignet den og Seymour Duncan Jazz engang og de var i grunnen ganske lik. Men å finne bridgepickup som matcher tok laaaaang tid. Og noe av grunnen til at jeg i dag er pickupmaker. 57 classic og imperials er begge veldig gode pickups som ikke grøter til lyd. Jeg synes de blir i brighteste laget for bridgeposisjon og kjører du dem på highgain (metal) så synes jeg de blir både "skrikende" og for tamme i bunn. Som Audun sier så er superdistortion ikke valget dersom du vil ha fin cleanlyd. Jeg ville anbefalt å beholde 490r i neck og skaffe en heidundrende bridgepickup. Det er tross alt den pickup man stort sett bruker til rock og metal. Neck er for solo og myke opp tonen, og vil man kjøre den klarere er det bare å splitte den.

Link to comment
Share on other sites

Steik, du har tydeligvis ikke hørt 57 Classic i bridge gjennom en 5150? :D

Forøvrig er det vel litt søkt å si at det stort sett er bridge man bruker til rock og metall. Det er utallige stoner/doom og relaterte band som nesten utelukkende baserer lyden sin på neckpickup :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en GFS Classic II Anico i halsposisjon på min Ibanez RS1000, og den låter knall både alene og sammen med Suhr SSV som sitter i broposisjon. Denne kombinasjonen synes jeg fungerer svært godt både med mye, middels og uten vreng. Ikke koster de spesielt mye heller.

http://www.guitarfetish.com/GFS-Classic-II-Alnico-2-Vintage-Wound-Nickel-Humbucker-_c_88.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.