Web Analytics
Jump to content

NGD: Yamaha SG-600


E5150

Recommended Posts

Jeg har alltid ønsket meg en Yamaha SG, Øverst på ønskelisten står selvsagt en 1000 eller 2000 modell, men i og med at både budsjett og fornuft setter en stopper for en slik gitar har jeg lenge jaktet på en av de enklere utgavene. Kom over en 600 på finn.no og fikk tilslag på et bud som bør ligge omtrent på markedspris. Dukket opp i posten i dag:

IMAG1416_zps14e4302f.jpg

Original kasse er kjekt!

IMAG1418_zps8e0b03a9.jpg

Drømmegitaren!

IMAG1420_zps39950bc8.jpg

SG600 er en litt enklere utgave som hvor kroppen er laget i heltre Agathis (hva heter det på norsk?) og ikke mahogny. Veier et tonn :D Ellers har den standard Yamaha SG-kvalitet over hele fjølen. Laget i Japan i 1979 etter hva jeg har forstått. Bridgepickupen er byttet ut med en Seymour Duncan av et slag, men originalen fulgte med i kassen. Gitaren har et par krigsskader bak på kroppen, men front og hals er i meget god stand med tanke på gitarens alder. Gripebrett og bånd er perfekt! Første lydtest med headset og Boss GT-10 lover veldig bra!

IMAG1422_zpsc59df1ea.jpg

IMAG1423_zpsee9c1cb4.jpg

Enkelte vil ha det til at Yamaha SG er av vel så god kvalitet som Gibson-gitarer. Det er jeg lett kritisk til, men at det er snakk om god kvalitet i forhold til pris er det liten tvil om. Tror denne kommer til å bli en god venn og fin erstatning for min gamle Korea Epiphone G-400 som nå er på vei ut.

Siden jeg tar så dårlige bilder og fordi Photobucket i tillegg komprimerer de låner jeg et av en tilsvarende gitar fra internett:

YamahaSG6001.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Affen: Helt enig i at designet er tøffere. Selv om jeg liker både Gibson Les Paul og SG for seg er det noe helt spesielt med Yamaha Sgene. Er i utgangspunktet ikke så begeistret for sunburst, men finishen fungerer på denne selv om jeg primært hadde foretrukket den sorte versjonen.

Fra bluebookofguitarvalues:

symmetrical double sharp cutaway agathis body, cream body binding, carved maple top, set mahogany neck, 22-fret bound rosewood fingerboard with pearl dot inlays, black headstock overlay with Yamaha logo and design inlay, three-per-side tuners, tune-o-matic bridge, stop tailpiece, cream pickguard, two covered humbucker pickups, four amber top hat knobs (two v, two tone), three-way pickup switch, jack on face of guitar, chrome hardware, available in Tobacco Sunburst finish, 24.75 in. scale, mfg. 1980-81.

Litt usikker på om alt dette er riktig. Andre kilder sier at SG-600 kun ble produsert i 1979. Gitaren er også tilgjengelig i sort.

Andre som har Yamaha SGer?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.