Web Analytics
Jump to content

Danelectro Truss rod/action


Affen

Recommended Posts

Heisann.

Jeg har en Danelectro `63 http://danguitars.com/63_Dano_Guitar.html som jeg har hatt i et halvt års tid.
Billig, morsom gitar.
Men de siste par mnd. har strengehøyden blitt utålelig for meg, altfor høy action. Broa er justert lavt, så

jeg regner med at trussroden må justeres.

Her søker jeg tips, slik at jeg ikke gjør noe galt ;) Jeg ønsker atså lavere action på strengene. Jeg har litt men ikke nok erfaring hva gjelder justering av trussrod.

Link to comment
Share on other sites

Enkel måte å sjekke neck releif på er å sette capo på første bånd og trykke ned E strengen der kroppen møter halsen. Da skal det være 0,2-0,4mm klaring mellom streng og bånd målt rundt syvende bånd. Er det mer så skal truss strammes med klokken, er det mindre klaring så slakkes truss mot klokken. Gjør små justeringer ikke mer enn en kvart omdreining helst mindre om du ikke er erfaren og føler deg trygg. Halsen bør avlastes enten ved å slakke strengene eller ved å presse halsen bakover litt. Anbefaler å løse strengene om du ikke har gjort det før. Stem opp igjen og la halsen "sette" seg og sjekk på nytt. Kan ta litt tid de første gangene men etterhvert så er det gjort på få minutter:) Anbefaler å alltid løse litt på truss før du event strammer den for å være sikker på at den ikke sitter fast og en da kan komme til å ødelegge truss... Mye skribling her...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvordan er det med høyden på nutten?

EDIT:

http://www.kitarr.ee/wp-content/uploads/2010/01/2waytrussrod.jpg

Mulig at jeg gjør det helt feil, men i ditt tilfelle hadde jeg skrudd med klokka.

Ta en kvart omdreining av gangen, stem og sjekk hvordan høyden er.

Takk, det hjalp seg litt :)

Stramma 1/4 omdreining, men strammer jeg mer nå så blir det for mye bøy syns jeg. Er det noe måte jeg kan shimme litt på?,

det er en bolt on hals.

Link to comment
Share on other sites

Da må du slakke truss. Går utfra at den bøyen er med strengene spent opp og stemt? Hvis ikke så er det ikke unormalt med svai "feil" vei uten strengene.

Med strenger stemt ja. Men slakker jeg er jeg jo tilbake til scratch.... Jeg vil ha lavere action...

Link to comment
Share on other sites

Ville prøvd å shimse halsen nå.. Legg noe under halsen innerst i halslomma. God måte å kvitte seg med kredittkort på, en liten stripe på en halv cm bredde kan kanskje passe. Og slakke trussrod igjen..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Ville prøvd å shimse halsen nå.. Legg noe under halsen innerst i halslomma. God måte å kvitte seg med kredittkort på, en liten stripe på en halv cm bredde kan kanskje passe. Og slakke trussrod igjen..

Takk, det funka bra :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.