Web Analytics
Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tok meg i å kjede meg på jobb, så jeg brukte halvannen time på å vindusshoppe på warmoth.com for å få tiden til å gå. Kort tid etter hadde jeg en ordrekvittering i innboksen min.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gjøre noe slikt som dette, men når delene kom i posten i går ble jeg utrolig giret på prosjektet! Kvaliteten på kroppen og halsen fra Warmoth er upåklagelig, jeg er meget positivt overrasket for å si det mildt. Til og med UPS overrasket positivt i denne anledning, Bergensavdelingen har tydeligvis fått seg en revamp sammenlignet med 2008.

Videre til produktene jeg bestilte:

Tele kropp i swamp ash med humbucker-ruting i bro og standard tele-routing i halsposisjon. Kommer kun til å sette i humbucker i første omgang, men valgte neck-rout også i tilfelle noen glupe ideer på et senere tidspunkt.

Quilted maple hals med strat-hode, indian rosewood gripebrett og vintage modern profil. Denne halsen er helt utrolig å ta på (høres feil ut, men det er ingen bedre måte å si det på)! Vurderer nesten å ikke gjøre noe som helst av lakk eller olje.

Plekterbrett skal custombestilles fra Wild Customs. Kroppen skal jeg bruker lakkbeis på, type Herdins Granittsvart. Kommer til å tynne denne ut med rødsprit for å kunne legge fargen i flere lag slik at jeg forhåpentligvis unngår store fargeforskjeller. Kommer muligens til å matche headstocken til kroppen, men jeg er veldig usikker på det. Er heller ikke helt bestemt på om jeg skal pusse ned gitaren svakt med 1200 imellom beis-lagene. De som har erfaring på dette feltet må gjerne hive inn forslag og tips!

Etter dette blir det matt klarlakk på kropp og fronten av hodet i form av spraylakk. Har kjøpt Quick fra en lokal fargehandel, men vurderer å kjøpe parkettlakk istedet for å kunne bruke mini-rulle eller lignende da mine ferdigheter med sprayboks og spraypistol er regelrett flaue.

Foreløpig pickup er en jeg har hatt liggende i åresvis uten å egentlig ha noe treverk å lodde den fast i: Seymour Duncan SH-5 custom.

Første steg i prosessen er unna med innkjøp av diverse, i mellomtiden er jeg åpen for både tips, hurra-rop, forslag og hva enn annet dere måtte ha på hjertet. :)

Slik ser herlighetene ut:

post-7714-0-43657900-1374952523_thumb.jp

post-7714-0-18933900-1374952548_thumb.jp

post-7714-0-30024700-1374952570_thumb.jp

Edit: ser nå at bildene er av temmelig middelmådig kvalitet, skal ta noen litt bedre av dem før jeg setter i gang med beis-gnikking. :)

Endret av rahnvu

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Denne gleder jeg meg til å se ferdig.

Mener du bør behandle halsen med noe for å hindre at den trekker fukt over tid og slår seg. Mener noen har snakket varmt om noen typer voks tidligere.

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gni halsen inn med gun stock olje. Det funker på Music Man så det funker nok her også;) Jeg har selv brukt det på en DIY bass og på en MIM Jazz som jeg pusset ned halsen på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg maser kanskje mye om Tru-oil, men det er helt genialt på halser. Det får fram mønsteret i treverket og beskytter mot fukt og alskens, men føles som ubehandlet tre hvis det begrenses til 2-3 strøk. Det tilfredsstiller også kravene til Warmoth om "hard finish" sånn at garantien deres gjelder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fant noe som kalles profesjonell stokkolje her: http://www.jaktsport.no/vapen-og-skytetilbehor/vapenpleie/vapenolje/birchwood-casey-tru-oil-gun-stock-finish-90ml.html

Er dette "The one"? Er litt redd for at det kan bli for glossy. Erfaringer?

Dette er greia, ja. Du kan nesten velge hvor glossy det skal bli med polering, evt. med å matte det ned med Scotchbrite. Jeg kjøpte det fra butikken i linken din, det er ikke så langt fra meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Utsolgt for øyeblikket, men har vel strengt tatt to måneders arbeid med kroppen foran meg, så halsen haster ikke! Skal i gang med litt lakkbeis om kort tid, og har tenkt å blande det ut med rødsprit (noe herdins har skrevet som anbefalt i bruksanvisningen). Blandingsforhold sier de ingenting om derimot. Trial and possible error: commence!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da har jeg jaggu poleringsduket på første lag/strøk med lakkbeis! Jeg valgte å ikke pusse ned kroppen da den virket fin nok fra fabrikk. Gikk over med klut og rødsprit for å fjerne evt smuss og smårask som var på kroppen og kjørte på. Tynnet ut lakkbeisen med relativt mye rødsprit, men det ble likevel en god del mørkere et par plasser, spesielt på siden og i hornene. Kan ikke si jeg er overrasket, men jeg hadde håpet å slippe lettere unna denne gangen. Da var det 24 timer ventetid (med mindre jeg tar helt feil) før neste strøk. Grugleder meg allerede! :D

Bilder kommer, må bare forstå meg på Lightroom og 5D-kameraet til samboeren først.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bildeserie #1

*Imageshack.com ser ut til å slite noe voldsomt for tiden, så hvis noen bilder ikke virker kan du prøve å laste inn siden på nytt*

fj0b.jpg

Litt mørkt bilde, men dette lyset viser treet i kroppen nærmest mulig slik det oppfattes av mine øyne.

ikbc.jpg

Her ser man forearm contour ganske bra. La på bro og pickup for gøy. :)

1k9k.jpg

Dagens verktøy: Canon 5D mark II, Macbook Pro (med forumet åpent vel og merke), Turtle polish cloth, Herdins Lackbets i granittsvart, rødsprit og tupperboks fra IKEA.

m25b.jpg

Testet lakken med ca 60/40 blanding av beis og rødsprit. Ikke fullt så fornøyd med dypheten, men tenker at det ser bedre ut på swamp ash enn hva enn dette måtte være.

cr1e.jpg

Ganske lyst med ett strøk!

fddx.jpg

Endestykke-frykten viser seg for fullt. Hvor kommer det håret på enden fra?

8xhk.jpg

Åja, der ja. Kom deg ut, Dumle!

x54a.jpg

For å være helt ærlig, så er jeg meget positiv etter første strøk! Den er hakket lysere enn på bildet over (og mørkere enn på bildet under. Det kommer nok på nivå med ønsket resultat etter 3-4 strøk. :)

pwoh.jpg

Baksiden ble litt mer oppstykket i fargedypde enkelte steder, men håper at jeg får jevnet dette på siste strøket med en litt svakere beis-blanding.

2yzn.jpg

Endret av rahnvu

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker! :) Er på tredje laget nå, tok dobbelt på i dag da det ser ut til å gå litt treigere. Herdins lakkbeis finnes ikke i helsvart, så denne grafittsvarte fargen har en tendens til å virke blåaktig. Satser på å ta siste lag med farge i morgen formiddag. Etter det vurderer jeg en kjapp pussing da denne poleringsduken både loer og revner i hytt og pine. Noen som har tips til om nedpuss bør gjøres før klarlakk eller om jeg bare skal rense over kroppen med vann/sprit?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du brukt porefyller (grainfiller)? Swamp ash har ganske store porer, så jeg ville kanskje brukt det. Ellers så bruker jeg veldig mye shellac, det kan brukes til alt.

Når jeg skal starte med finishen enten det er lakk eller olje, så pleier jeg først å ta ei runde shellac for å forsegle treverket. (har selvfølgelig pusset det nøye først)

Deretter kjører jeg på med porefyller (kun på swamp ash, ikke nødvendig på or eller furu...) Deretter kommer det an på hvilken toppfinish du vil ha. Tru-oil er kjempeenkelt og greit, kan få det sånn tålig glossy. Men lagene brenner ikke i hverandre som med ordentlig lakk, sånn bare til info.

Tru-oil er også helt knall på halsen.

Ang lakk, det er mange muligheter her. Men stikk på Torshovs bilrekvistita, der har de mye greit. Men de har dessverre ikke cellulose basert lakk der.

(Jeg bestiller det selv fra utlandet )

Men lykke til, ser bra ut :)

Michael

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av CaptainSexy
   Jauda ! Det hele startet med en Esquire jeg kjøpte av @Fano-man, men halsen var dessverre litt for gammeldags for min smak. Da klikket jeg meg inn hos Warmoth og bestilte en roasted maple hals med boatneck-profil, 16'' radius, 1 5/8 bredde og 6100 SS bånd. Kroppen er da en one piece paulownia fra GuitarMill. 
   Jeg var litt usikker på hvilke mikrofoner jeg skulle velge, men landet da tilslutt på Suhr Andy Wood Woodshed. Disse har et output på rundt 7k som er akkurat passe punch og twang.
   Handlet også inn en ny stol fra han godeste Rutters med kompenserte sadler !
   Vekten tikker inn på rundt 2.5kg, så ikke akkurat en tungvekter.
   Alt i alt er jeg meget fornøyd  
   Middelmådige bilder: 
      • Av Alfi27
   God aften i stuen!
   Har egentlig tenkt en stund på å legge ut en tråd om dette, men ble aldri tid pga flytting til England osv. 
   Gikk lenge og vurderte å bestille deler fra enten Warmoth eller MJT, så i Mars la jeg inn bestilling på en Cabronita fra MJT og hals fra Warmoth. Var litt fram og tilbake med specs, men det ble til slutt P90 og mahogny som jeg ikke angrer et sekund på! Kanskje den mest vellåtende gitaren jeg har hatt. 
   Da forrige-nevnte fikk et Nederlandsk sporingsnr klistret på seg fra Posten Norge, så ble den liggende i to måneder på Rema 1000 Bjerke med ingen tegn til liv før den plutselig dukka opp på sporingen igjen i August. Gikk og venta på å få erstatning utbetalt, og fant ut at jeg måtte få fart på noe annet mens det enda er tid før jeg flytter. 
   Valget falt på Telecaster Deluxe, av den enkle grunn at det var den eneste in stock Telecaster-typen de hadde som kunne ha P90 og evt byttes til humbuckere hvis MJT mot formodning skulle dukke opp... Også kommer de originalt med strat-halslomme, som gir mulighet for myye finere headstock  
   Nok snikksnakk, legger ved noen fotografier og litt specs.

   Cabronita: 
   Hals: ovnsbakt lønn i ett stykke oljet med danish oil, Evo 6100 bånd, 10-16" compound radius, 59 roundback profil, TUSQ XL nut, Gotoh locking tuners. 
   Kropp: to-stykkers mahogny, Gotoh halvbro med kompenserte messingsadler, Bare Knuckle Nantucket sett, CTS 550k pot. 

   Deluxe:
   Hals: satin nitro-lakkert ovnsbakt lønn med forbrytersander, stainless steel 6100 bånd, 12" radius, Sperzel locking tuners, TUSQ XL nut, Wolfgang halsprofil. 
   Kropp: tostykkers or, Rutters Burrito V bro og sadler, RS kit, Suhr Thornbucker + sett


    
    
  • Av Lasse gitarist
   Hei.
   Er det noen her inne som kan anbefale en dyktig gitarlærer/instruktør i Oslo innenfor metal sjangeren. Jeg kan vel kalle meg selv en dreven gitarist med god teknikk og noenlunde grei teoretisk oversikt. Har god, plekterføring, og har en rask hånd jeg kan løpe over gripebrettet med, men...! Jeg trenger litt finpussing, både teknisk og teoretisk her og der. Samt noen ideer til kreativiteten som har stoppet litt opp.
   Vet noen om en person som kan tilføre meg dette så gi meg gjerne en lyd.
   Mvh Lasse
  • Av Ataxia
   Idag var jeg innom Posten og plukket opp en Squier VM Jazzmaster, som jeg bestilte fra 4sound forige uke.
   Den kom i en forkanten Squier-eske, og det så ut som den hadde overlevd turen fra østlandet helt fint.
   Hadde en liten time å slå ihjel før jeg skulle på øving, så pakket den opp med det samme jeg kom inn døra og tafset på den til jeg måtte stikke. Utenom at den var ustemt så var det ikke noe å utsette på gitaren når jeg tok den ut av esken.
   Det må nevnes at jeg de siste 3 årene nesten ikke har brukt "vanlige" gitarer, altså gitarer med 24"-25.5" mensur som er stemt i E. Har så si bare spilt baritone-gitar, og når jeg ikke gjør det så er det som regel fuzzbass eller lapsteel det går i.
   Har faktisk ikke hatt en vanlig el-gitar i spillbar stand i heimen på et år. Har dog diverse prosjekter som står og venter.


   Det første jeg la merke til med gitaren var at den var sykt hvit! Dette må være den hviteste gitaren jeg har spilt på.
   Det andre var at den hadde sykt tynne strenger, iallefall i forhold til hva jeg spiller på til vanlig(.014-.068).
   Så det var litt uvant. Men jeg plugget gitaren i min Zoom R8, da den har noen OK ampsimmer, og jeg ikke har forsterker hjemme. Stemte gitaren og begynte å spille. Låt fint med både ren og skitten lyd. Veldig klar lyd nesten uansett hvor mye vreng jeg brukte. Har ikke spilt nok på dyrere Jazzmastere til å sammenligne så mye, men jeg syntes det låt veldig bra, spesielt med tanke på at jeg betalte ca. 2700 kr(inkl. gratis frakt) for gitaren. Jeg kommer sikkert til å slenge en Lollar i bridge etterhvert, men det er absolutt ingen hast med å få gjort det.

   Som jeg nevnte litt lenger opp, så spiller jeg nesten bare baritone-gitar, og grunnen til at jeg kjøpte denne gitaren var at den skulle moddes om til baritone.
   Litt tidligere i sommer kjøpte jeg en baritone-hals fra Warmoth, som passer på gitarer med 25.5"-mensur.
   Denne brukte jeg helga(mens jeg ventet på gitaren som ikke dukket opp før i dag) på å olje med sitronolje(gripebrett) og stokkolje(baksiden av halsen). Glemte å ta bilde av den før jeg oljet den, men den ble ganske fin.

   Hadde egentlig ikke planer om å sette igang med modifisering før i morgen, men når jeg kom hjem fra bandøving og plukket opp Jazzmasteren igjen, så ble jeg plutselig veldig giret og satte i gang.
   Så giret ble jeg at jeg glemte helt å ta bildet i prosessen, men tok nå litt bilder når jeg var ferdig.

   Jeg skrudde av Squier-halsen, og flyttet stemmeskruene over på Warmoth-halsen.
   Etter at ny hals var på plass, så byttet jeg ut Squier-bridgen med en "Modified Mustang-bridge" fra Warmoth, som jeg hadde bestilt sammen med halsen. Det var heldigvis bare å løfte opp den gamle bridge og sette den nye på plass.

   Satte på strenger og stemte den til H-standard.
   Må nok gjøre litt set-up og intonasjonsarbeid i morgen, men gitaren er absolutt spillbar nå også.
   Satt og spilte en god stund etter at strengene var på plass. Gleder meg til å ta med denne på øving på onsdag.
   Men først må jeg shimme halsen litt, da det var litt for høy action nå.
   Og så må jeg ta å intonere litt mer nøye.
   Her er et bilde av den ferdige gitaren, med den gamle halsen ved siden av, om noen lurte på hvor mye lengre hals jeg har på nå. Den orginale har mensur på 25.5" og baritone-halsen har 28.5/8".
   På min Hagstrøm Viking Baritone(som har vært hovedgitaren min i snart 2 år nå er det 28" mesnur, men jeg merket at den ekstra centimeteren på Jazzmasteren gir med litt ekstra spenn i strengene. Har D'addario .014-.068 på begge gitarene.

   Baksiden av gitaren og baritonehalsen:


   Dårlig bilde av hodet på baritonehalsen:

   Skal se om jeg kan få tatt noen bedre bilder i dagslys i morgen.
  • Av space
   Sitter og bestiller på warmoth, og ser plutselig at telekroppene dems er laget for 57mm string spacing. Altså 57mm fra lys E til mørk E.
   Det er jo rimelig mye.
   Min nåværende Tele har 55mm, og mine Les Pauler har 51mm.
   Litt usikker på hvordan det vil være å hoppe fra 51mm til 57mm.
   Ideelt sett vil jeg ha nærmest mulig 51.
   Føles litt waste å custombestille kropp bare for å rette opp 4 hull i kroppen. (De to i midten vil jo være sentrerte).
   Vil det være krise å utvide hullene i kroppen så de matcher en smalere bro, sånn bortsett fra at det kan bli litt mer jokking å tre i strenger?
   Har noen av dere preferanser på brobredde? Kan ikke si jeg har tenkt over det før nå...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.