Web Analytics
Jump to content

Relicing av en billig strat?


Recommended Posts

Heisann! :D

Har veldig lyst til å Kjøpe en billig squier til rundt 500,- og pusse ned lakken, lakkere den i enten fiesta red, surf green eller ice blue ish. Hvilken synes dere er kulest? evt. andre farger også. OK, så jeg har aldri gjort noe liknende før, så jeg trenger litt tips. Tenkte å kjøpe billakk på biltema og spraye kanskje 5 eller 6 lag med fargen, og så spraye kanskje like mange lag med klarlakk oppå, funker det fint? :P Også selve relicing av kroppen, er det noen spessiel teknikk som er lur å bruke? og relicing av hardware er det jo en veldig fin guide her på forumet fra før, men vet ikke om jeg orker å gjøre det. Også tenkte jeg å skifte stemmeskruer og pickups, ikke noe mer. Er GFS en god oppgradering til det som er på squieren fra før, eller blir det omtrent det samme? Ja, også lurte jeg bare på om det var noe spessielt som er lurt å huske på, eller noe annet jeg burde gjøre :)

Edited by Magnus_SB
Link to comment
Share on other sites

Det å lakkere en gitar er artig. men det tar tid. Lang tid. Videre trenger du et egnet sted å gjøre jobben. Dessuten, Biltemalakken er mange ganger svakere enn den ferdige lakken på gitaren, og vil være mer utsatt for skader. I det tilfellet her spiller kanskje ikke det så stor rolle, men jeg stemmer i det forrige poster skriver, så sant at du ikke vil lære deg å lakke.

Vil du det, så er det jo bare å sette i gang. Det er ikke noe feil med Biltemalakk, men sett i forhold til alle arbeidstimene du har foran deg, så hadde jeg kostet på meg lakk med en høyere kvalitet. Dessuten er jeg rimelig sikker på at Biltema ikke har noen av de fargene du nevner. De må du nok få blandet, og det koster ca. 300 kroner boksen. Da får du da også ypperlig lakk av beste kvalitet. De som selger billak, kan som regel blande lakk i sprayboks til deg.

Hva du enn gjør, ikke fjern all lakken på gitaren. Det skaffer deg enormt mye ekstraarbeid, og det kan tenkes du blir veldig skuffet over hvordan treverket ser ut.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp lakk hos noen som selger billakk. De har gjerne langt større utvalg, og også da sjans for at du finner lakk som ligner veldig, så sant du ikke går for å få den blandet. Det blir noe rimeligere. Det som tar tid med slik "hjemmelakkering", er pausene, altså tiden det tar før ting tørker og herder. Skal du gjøre det skikkelig, snakker vi om en periode på flere uker som et minimum. Gjennomherding før våtsliping av klarlakken, kan ta flere måneder før det er klart. :)

En dårlig raskt utført lakkjobb ser ikke ut som "relic", det ser ut som en dårlig raskt utført lakkjobb. Regn med at du som nybegynner kommer til å oppleve at det renner, og at du må slipe ned. Da må du vente i votter og vinter før du kan fortsette.

Det er ikke meningen å prate deg bort fra å forsøke, jeg bare forbereder jeg på hva som venter.

Link to comment
Share on other sites

Veldig fint å få tips og "advarsler" :) Jeg kan jo også få litt hjelp av pappa som har jobbet med å lakkere biler

Hva du enn gjør, ikke fjern all lakken på gitaren. Det skaffer deg enormt mye ekstraarbeid, og det kan tenkes du blir veldig skuffet over hvordan treverket ser ut.

Det er vel kanskje lurt å ihvertfall pusse ned den gamle klarlakken?

Edited by Magnus_SB
Link to comment
Share on other sites

Veldig fint å få tips og "advarsler" :) Jeg kan jo også få litt hjelp av pappa som har jobbet med å lakkere biler

Det er vel kanskje lurt å ihvertfall pusse ned den gamle klarlakken?

Ja, du må matte slik at ny lakk får feste. Castor mener ikke at du ikke skal pusse vekk lakk, men hvis du pusser helt ned til treverket, ririkerer du å måtte igang med enda mer sliping, porefylling, grunning osv. før selve lakkeringa. Sliper du ned bare litt, slipper du alt "grunnarbeidet" for å si det slik.
Link to comment
Share on other sites

takk for tips ;) jeg blir mer og mer usikker på å omlakkere den... Jeg tror jeg tar avgjørelsen når jeg for kjøpt gitaren. Litt vanskelig å finne en. den eneste fyren jeg hørte fra gikk bare ned til 1000, og det gidder jeg ikke. prøvde meg på den adminløse gruppen på tryneboka som straymond kaller det, men de hadde bare peavey og cort og stagg og sånn og de har så stygge headstocker, så det gidder jeg heller ikke. Jeg får bare følge med litt rundt om kring, så finner jeg nok en til slutt

Link to comment
Share on other sites

Jeg har handla en del på Torshov Bilrekvisita, mange fine, og ganske nærme, klassiske Fender custom farger. (duplicolor) Det er akryllakk. Tradisjonellt sett så brukte Fender akryl til fargen, og cellulose klarlakk. Det vet jeg ikke hvor du får tak i i Norge, jeg bestiller selv fra England og blander det ut selv.

Jeg syns personlig reseearchen er halve moroa, så¨jeg anbefaler å lete opp haugevis av gamle Fender bilder. Du kommer til å bli overrasket, de er ofte ikke så "reliced" som mange tror. F.eks. det er ikke ofte hardwaren på gamle tele`er er helt gjennomrusten. Så når jeg ager hardware, så bruker jeg ikke syre, ser ikke bra ut. Og krom og nikkel eldes veldig forskjellig. Så hvis du går for autentisk, så er det bare begynne researchen :) Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.