Gå til innhold
ariaboss

Fender Vintage-style båndsliping

Anbefalte innlegg

Jeg har en Fender classic series strat 50's. Den har litt båndslitasje på de laveste båndene, men det er ikke noe særlig problem. Problemet er at den "buzzer" mye mellom 7 og 16 bånd. Har justert strenghøyde og truss rod, men problemet er der fortsatt. Gitaren er for øyeblikket halsløs (Vintage truss rod vettu). Det jeg egentlig lurer på er om det er mulig å få gjort en båndsliping på Vintage style båndene til Fender da de er ekstremt lave i utgangspunktet (tror det er de laveste båndene til Fender). Gitaren har ikke vært båndslipt før. Jeg har konkludert med at problemet ligger i ujevne bånd.

Input mottas med et smil :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Årsaken kan være flere ting, feks at halsen har en svak vridning, noe som dessverre ikke kan korrigeres så lett (full refrett ++)

Den beste måten å konstantere hva som er problemet med halsen er å forsøke å justere den så rett som mulig, se om man kan se noen vridning om man ser langs hele halsen fra hodet - så eventuelt benytte en rettmal eller to for å finne eventuelle høye frets, problemområder på halsen osv.

Når det kommer til mulighet for å slipe båndene er det absolutt mulig å slipe lave vintage frets - som oftest er det egentlig ikke store materialmengden man tar av ved båndsliping.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

  • Lignende innhold

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.