Gå til innhold
MyESPSweeps

Gammel Hagstrøm

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har nylig kommet over en gammel gitar, rettere sagt en Hagstrøm modell 16. Jeg har blitt fortalt at den ble kjøpt av min oldemor i Oslo i 1947. Da jeg ikke har mye kjennskap til akustiske gitarer, og hvertfall ikke av den eldre sorten, lurer jeg på om det går an å begynne å bruke den? Kassa er slitt i kantene og har sprekker i finishen. Halsen ser brukbar ut, men har merker etter å ha vært godt brukt. Ser blant annet at D-dur har blitt slått ofte på den gitaren :)

Går det an å begynne å bruke denne? I så fall, hvordan vet jeg hvilke strenger jeg skal sette på? Jeg tror det ble brukt nylonstrenger.

Takker for svar på forhånd :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

Er det en slik som vist i denne artikkelen: http://norskegitarer.no/?page_id=49 ?

og i så fall, må det være trivelig å kjenne på et historisk sus fra Alf Prøysen :)

Bør da gå an å bruke den, forutsatt at den ikke har store skader, og at bånda ikke er for ujevnt slitt.

Bånd kan eventuelt slipes, og i verste fall byttes, men da blir det fort et spørsmål om hvor mye du vil investere i gitaren (hos en profesjonell reparatør). Ikke alltid slik at affeksjonsverdi står i forhold til investeringslyst :unsure:

Det du nevner om litt kasse-slitasje og krakeleringer i lakken har kun estetisk betydning, og hører egentlig hjemme på en slik gammel (god) gitar.

Tror forresten ikke at den er beregnet på nylonstrenger, var ikke så mye av det den gangen (korriger meg gjerne). Kanskje heller noe metallspunnet rundt en organisk kjerne (dyre-tarmer)

Prøv et sett med svært lette stålstrenger så du ikke gir halsen for stor belastning, for det er vel ikke noe stålstang (trussrod) innebygd ;)

Good 2 go !

_____

GeirA

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det var en slik en :)

Skal prøve å få satt på strenger i nærmeste framtid. Skal bli spennende å høre lyden i den :)

Må kanskje pusse båndene, da 2. bånd på G H og E strengen har en millimeter inn, der hvor strengene har vært. Litt på 1. og 3. bånd også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Affen
   Boss CS1 made in Japan i 1981. Gjort en "more volume" mod på denne. AC uttaket er løst, men fungerer utmerket. Åpen for evt bytter, blant annet interressert i  TC Electronics Flashback (ikke mini), DOD Bifet Boost, Xotic EP booster, expression pedal, Joyo PXL 8, Digitech Mosaic, Boss CH1, Digitech Whammy, EHX Cock Fight, T Rex Mudhoney, Behringer Vintage Tube Monster, EXH Flatiron, EHX Green Russian Bigmuff, EHX Ram`s Head Bigmuff, EHX Triangle Bigmuff, MXR Distortion Plus, ProCo Rat, MXR EP 101, Xvive E1 Echoman,
   Pris: 650,- 
  • Av ebbe
   Er det noen på strekningen Oslo - Gjøvik som har tvinger til å lime bridge på akustisk? Trenger de neste helg (6-8 mars).
  • Av Konrad
   Hei
   Ny mann på forumet.
   Har kommet over ett kabinett som heter 2053, i denne sitter det 1 stk 12tommer element i.
   2054 har 1stk 15tommer.
   Disse ble bare produsert i 73-74,såvidt jeg kan se.
   Noen som vet noe mere om denne/disse?
    
    
  • Av Martin Brevik
   Heisann!
   Sitter her nå om skal strenge om gitaren  min, men når jeg satt på og strammet til G strengen så kommer det en rar "skurrelyd" når jeg spiller strengen. Spilte helt fint på de gamle strengene for 10 minutter siden, men nå sitter jeg litt fast. Har ikke mye peiling på gitar uten å kunne spille og å bytte strenger. Dette er heller ikke første bytt jeg har på gitaren, så dette er nytt for meg.
   Alle innspill og tips blir tatt godt imot.
   Takk!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.