Web Analytics
Gå til innhold
MyESPSweeps

Gammel Hagstrøm

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har nylig kommet over en gammel gitar, rettere sagt en Hagstrøm modell 16. Jeg har blitt fortalt at den ble kjøpt av min oldemor i Oslo i 1947. Da jeg ikke har mye kjennskap til akustiske gitarer, og hvertfall ikke av den eldre sorten, lurer jeg på om det går an å begynne å bruke den? Kassa er slitt i kantene og har sprekker i finishen. Halsen ser brukbar ut, men har merker etter å ha vært godt brukt. Ser blant annet at D-dur har blitt slått ofte på den gitaren :)

Går det an å begynne å bruke denne? I så fall, hvordan vet jeg hvilke strenger jeg skal sette på? Jeg tror det ble brukt nylonstrenger.

Takker for svar på forhånd :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

Er det en slik som vist i denne artikkelen: http://norskegitarer.no/?page_id=49 ?

og i så fall, må det være trivelig å kjenne på et historisk sus fra Alf Prøysen :)

Bør da gå an å bruke den, forutsatt at den ikke har store skader, og at bånda ikke er for ujevnt slitt.

Bånd kan eventuelt slipes, og i verste fall byttes, men da blir det fort et spørsmål om hvor mye du vil investere i gitaren (hos en profesjonell reparatør). Ikke alltid slik at affeksjonsverdi står i forhold til investeringslyst :unsure:

Det du nevner om litt kasse-slitasje og krakeleringer i lakken har kun estetisk betydning, og hører egentlig hjemme på en slik gammel (god) gitar.

Tror forresten ikke at den er beregnet på nylonstrenger, var ikke så mye av det den gangen (korriger meg gjerne). Kanskje heller noe metallspunnet rundt en organisk kjerne (dyre-tarmer)

Prøv et sett med svært lette stålstrenger så du ikke gir halsen for stor belastning, for det er vel ikke noe stålstang (trussrod) innebygd ;)

Good 2 go !

_____

GeirA

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det var en slik en :)

Skal prøve å få satt på strenger i nærmeste framtid. Skal bli spennende å høre lyden i den :)

Må kanskje pusse båndene, da 2. bånd på G H og E strengen har en millimeter inn, der hvor strengene har vært. Litt på 1. og 3. bånd også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av eikenotten
   Hei, jeg er dessverre ikke helt sikker på hvor eller hvem jeg kan spør om hjelp angående dette. Jeg vil gjerne prøve å finne ut noe mer om en gammel akustisk gitar. Foreldrene mine kjøpte et gammelt hus fra 1993, sammen med huset fulgte med en del gamle møbler og saker som den forrige eieren av huset ikke ville ha med seg, noe av det som ble lagt igjen var en gammel gitar som jeg og søsknene mine har lekt mye når vi vokste opp. Ifølge den tidligere eieren av huset gjenfortalt av mine foreldre så er gitaren muligens nærmere 100 år gammel, jeg har ikke noe som kan støtte den teorien dessverre men jeg kan legge ved bilder av gitaren.
   I en periode fra 2012 til 2017 har gitaren stått på utstilling på en kafe til utlån, en dag i 2016 var det en mann som drev med restaurering av samleobjekter som mente på at denne gitaren kan spores helt tilbake til slutten av 1800-tallet til så sent som starten av 1920-tallet. Han insisterte på at foreldrene mine burde finne ut mer om denne gitaren.
   Er det noen her som klarer å hjelpe meg med å spore gitarens opphav? Hvem man kontakter for å finne verdi på gitarer? Det eneste som står på gitaren er tallet seksten inni gitaren skrevet forhånd kanskje med en blyant.   • Av Jostein Olsen
   Selger en Ibanez 2375 fra tidlig 70-tall. Pre-lawsuit Les Paul Recording kopi. I god stand, med noen få bruksmerker. Tar gjerne imot kommentarer eller fakta om denne også. Flere bilder kan sendes på forespørsel. 
   pris rundt 8000,- gi bud. 

  • Av Affen
   Boss CS1 made in Japan i 1981. Gjort en "more volume" mod på denne. AC uttaket er løst, men fungerer utmerket. Åpen for evt bytter, blant annet interressert i  TC Electronics Flashback (ikke mini), DOD Bifet Boost, Xotic EP booster, expression pedal, Joyo PXL 8, Digitech Mosaic, Boss CH1, Digitech Whammy, EHX Cock Fight, T Rex Mudhoney, Behringer Vintage Tube Monster, EXH Flatiron, EHX Green Russian Bigmuff, EHX Ram`s Head Bigmuff, EHX Triangle Bigmuff, MXR Distortion Plus, ProCo Rat, MXR EP 101, Xvive E1 Echoman,
   Pris: 650,- 
  • Av ebbe
   Er det noen på strekningen Oslo - Gjøvik som har tvinger til å lime bridge på akustisk? Trenger de neste helg (6-8 mars).
  • Av Konrad
   Hei
   Ny mann på forumet.
   Har kommet over ett kabinett som heter 2053, i denne sitter det 1 stk 12tommer element i.
   2054 har 1stk 15tommer.
   Disse ble bare produsert i 73-74,såvidt jeg kan se.
   Noen som vet noe mere om denne/disse?
    
    
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.