Gå til innhold

Anbefalte innlegg

#1: Skal til USA i sommer. Tenkte å plukke med meg en billig hollowbody. Har sett en del etter slike Asiakopier av bl.a Gibson L5 og Gibson 175. Mulig jeg overser mye annet her. Har sett en del på ebay og på diverse andre forum, men ikke blitt videre klok av hva som fungerer og ikke. Som for de aller fleste er det snakk om personlige preferanser.

Gitaren må ha noe standard humbuckere, som er mulig å bytte hvis jeg liker gitaren. Helst vil jeg at den skal ha slim neck, med modern C shape.

Ibanez Artcore virker svært rimelig. Er det brukbart til noe som helst?

Er det noe av Gretsch som du vet er av bra kvalitet som jeg kan se etter?

Andre kjente merker?

Note: Det er ikke noe problem at gitaren er semi-hollow heller.

#2: Er det noen andre typer gitarer/merker som kan lønne seg å handle over dammen? Vil f.eks en Fender USA Strat eller Tele være billigere der siden det er samme produksjonsland? Vil det være smartere å gå den veien kontra å kjøpe en hollow/semi hollow?

Takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Artcoregitarer er helt greie gitarer for pengene. Har en, og jeg er godt fornøyd med den, God å spille på, holder seg godt stemt, og er absolutt godkjent når det gjelder utførelse og detaljarbeid. Selvsagt finnes det bedre saker, men til prisen mener jeg det er et godt kjøp.

Som med alle andre rimelige gitarer kan det være en del variasjon mellom eksemplarer, men det da kun en generell regel.

Gitarer har blitt billigere i Norge i de senere årene, og hvor vidt det er så mye økonomi i å handle en relativt rimelig gitar i USA tviler jeg litt på.

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gretsch får du ganske mye rimeligere i USA enn Norge. Ellers har NOrge blitt veldig billig på de fleste gitarer sammenlignet med andre land de seneste årene. Spesielt Gibson er svært billig i Norge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en Artcore AG75, det er en av de billigste, men den har imponert meg mtp. kvaliteten på både pickups og konstruksjon. Hadde en Yamaha AE500 tidligere som også var vel verdt pengene, jeg satte et par med GFS Retrotrons i den som dro den opp en del hakk lydmessig.

Begge disse har veldig behagelig "slim" halsprofil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke noe som den kvalitetsmessige forskjellen på billige og dyre Artcore-gitarer, eller hva jeg har prøvd for den saks skyld, men har prøvespilt er par gitarer i den serien som jeg synes har vært helt strålende gitarer. Gode å spiller på og låter tøft!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Bautabobb
   Heisan. Jeg har denne Ibanezen (2014) som trenger en ny eier. Dette er virkelig ikke en fantastisk gitar, men den er ikke totalt katastrofe heller. Den blir stående å ta opp plass og jeg trenger penger til svindyrt Gitarutstyr. (alle monner drar..)

   Planen var en gang i tiden å bytte pickups og gjøre mods på den. (lære og ikke være redd for å ødelegge)
   Men tiden gikk og den har ikke fikset seg selv (merkelig nok)

   Forventer ikke at noen her inne kjøper denne for at den låter så bra. Stock pickups på denne er ikke allverden. Synes den låter litt hult. Men! Den kan være ett godt tilskudd til noen som akkurat har begynt å spille eller har tenkt å begynne. Det er den vante Ibanez halsprofilen og den har Floyd.  

   Selges med hardcase. og har tenkt rundt 2000 kr for den.

   https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=155618977
  • Av oamo
   Hei, kjøpte denne gitaren brukt tilbake i 2010, da jeg nå skal flytte og jeg ikke har spilt gitar på mange år trenger den et nytt hjem.
   Da den trenger litt service og jeg ikke helt er sikker på hvilke mikrofoner som står i, så trenger jeg litt råd om hva denne gitaren i det heletatt er verdt.
   Har orginal hardcase og det er noen få skrammer etter forrige eier som brukte den i noen live sammenhenger.
   Spørsmålet blir da, skal jeg legge den ut på salg slik den står, eller burde den bli levert inn til service før eventuel salg.
    
   Tror det skal være noen greier med noen søksmål og at produksjonen av gitaren plutselig måtte stoppe. Sett meg på plass, men tror den muligens kan ha noe samleverdi for rett kjøper. 
    
   Takker for alle svar
    
   Bilder:
   https://ibb.co/9sBRQmQ
   https://ibb.co/SX1gLvr
   https://ibb.co/kJxZDFc
   https://ibb.co/TvQ3xft
   https://ibb.co/XjhfMkN
  • Av Rokamy
   Noen som kan hjelpe med en verdivurdering av denne gitaren som jeg kjøpte i begynnelsen av 80?
   Meget lite brukt og i meget godt stand.  • Av Jegsann!
   Selger min Ibanez RG570EX fra 2000/2001. Gitaren er i god stand og har nesten ikke vært brukt på 10 år. Noen små merker og litt slitasje i selve lakken har den da, men det var toppmodellen fra den product linen (generasjonen?) av RG-gitarer fra den tiden og kostet ca. 12.000 ny. Spørsmålet nå er hva jeg kunne forventet av salgspris... Er det noe marked for denne typen gitarer?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.