Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Installere Mastery Bridge på Fender Classic Player Jazzmaster eller Jaguar


Anbefalte innlegg

Jeg har Mastery Bridge på min CIJ Jaguar og er meget fornøyd med det.

På Japan, USA og alle modeller som kommer med den elendige Jazzmaster eller Jaguar-brua er den ingen sak å installere en Mastery Bridge.

På disse er det bare å "droppe" inn Mastery Bridgen.

MEN, på Classic Player og andre modeller som kommer med TOM-style bridge er det verre, ettersom "hylsterene" som sitter i gitaren har gjenger og har større diameter enn det som er standard på Jazzmaster/Jaguar "hylster".

Mastery Bridge seller hylster, eller Thimbles som de kalles, som skal brukes hvis man skal installere bridgen på en TOM-style gitar.

Det de ikke nevner på websidene sine er at man må fylle hullet i gitaren og drille et mindre hull for å installere disse Thimbles-ene.

Dette er ikke akkurat drop-in og er irreversibelt uten å måtte drille opp hullet igjen.

Jeg kom på en ghetto løsning som er irreversibel.

Jeg hadde et sett med TOM-style hylstere som jeg borret opp til 9.5 mm innvendig-diameter slik at jeg kan droppe inn Mastery Thimbelsene.

Her er TOM-style hylsteret til venstre og Mastery Thimbelen til høyre:

Thimble_1.jpg

Jeg holdt TOM-hylsteret med en tang og borret opp hullet gradvis 8mm 8,5mm 9mm 9,5mm

Thimble_2.jpg

Nå passer Mastery Thimbelen i TOM hylsteret:

Thimble_3.jpg

Oppdatering kommer med metode for å dra opp hylsteret som sitter i gitaren og ferdig resultat.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Doh. hylsene jeg hadde liggende hadde ikke samme yttre dimensjon som de som satt i gitaren :)

Jeg laget en tegning I autocad på ny thimble som skal passe i Classic playeren og med Mastery bridgen. (Hvorfor ikke Mastery tilbyr dette forstår jeg ikke)

Jeg har bestilt to stk. dreid i syrefast stål av en lokal bedrift, så da er det bare å vente i spenning for å se om jeg har gitt de riktige mål :)

oppdatering kommer plutselig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Nå er det vel ganske ofte slik at de fleste amper låter best (for gitaristen) off center. Det er jo derfor man som regel heller ikke plasserer mikk rett i senter på høyttalerkonen, og mange skjermer senter på konen med f.eks. tape.
  • Jeg laget en enkel jig for sliping av scarf joint på halsen /headstock.  Den kan enkelt justeres til hvilken grad jeg vil ha, her f eks, 10 grader.
  • Man husker vel ikke Gallien Krugerne på mikrofonstativ fra tidlig 90-tall, gjør man vel....? Tinnitus, velkommen inn!
  • Smart påfunn. Vi har jo ikke ører i kne-hasene selv om det ser sånn ut live av og til. Vi skrur opp til vi hører oss selv bra og skjønner ingenting når lydmannen som får hele trøkket midt i fleisen ber oss skrue ned. Been there, done that
  • Jeg har jobbet med barn og musikk. Jeg har mange ganger tatt med meg valnøtter inn i undervisningslokalet, latt elever knekke nøtter forsiktig, og så bedt de sette en  halv nøtt inn i munnen mellom leppene og tennene, og så bruke den andre halvparten til å "spille" sanger. God trening for gehør og rytmeforståelse. Bonusen er selvsagt at man kan spise innmaten. Med våre dagers allergier, kan man ikke lenger gjøre dette. Dessuten er det etter hvert en tradisjon at man skal spørre om uvesentlige detaljer man kan se.  Der har jeg i det minste gjort min plikt. La meg avslutte med at jeg synes dette var veldig godt laget. Musikalitet, produksjon, egenart og så videre er i en egen klasse, slik jeg ser det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.