Web Analytics
Jump to content

Oslo: 90's indie poprock


UglyCasanova

Recommended Posts

God dag/kveld/morgen/formiddag. Alt ettersom.

Jeg er en gitarist/låtskriver på 26 år som nylig flyttet tilbake til min hjemby Oslo etter et 8 år langt opphold i Bergen. Jeg har en forkjærlighet for litteratur og trekker mye av min inspirasjon fra bøker og selvfølgelig mine egne erfaringer. Jeg studerer litteratur, og har tidligere studert film og fotografi, noe jeg fortsatt er veldig glad i og driver med på fritiden. I det daglige vil jeg nok si at jeg er relativt tilbaketrukket/reservert. Mitt springbrett for tanker har siden jeg plukket opp en gitar for 8-9 år siden vært gjennom musikk og lyrikk. Og det har derfor vært en litt tøff overgang for meg å skulle gå fra å spille i to band til å skulle spille på egenhånd. Mine band i Bergen gikk fra poprock med jazzinnflytelser til en mer stoner-rockete stil. Det meste av musikk kan svelges, men for min del har det er noe med 90-talls grungen/indierocken som alltid har kaptivert meg. Om det er skranglingen eller de til tider skralle eller sære vokalprestasjonene jeg faller pladask for er meg et mysterium.

Noen av bandene jeg hører mye på for tiden er The Smashing Pumpkins, Mimicking Birds, Modest Mouse, Ugly Casanova, Built to Spill, We Were Promised Jetpacks, Dead Moon, Jesus and Mary Chain, Junip, Shovels & Rope, Minor Alps, Godspeed You! Black Emperor, Explosions in the Sky, Radiohead, Atoms for Peace osv.

Jeg ønsker å skape noe sammen med andre mennesker, og har ikke behov eller ønske om å være ene og alene om å lage noe. De sangene jeg personlig liker best fra mine tidligere band er de hvor vi sammen, som i en collage, har klippet og limet sammen våre tolkninger og innspill om et tema/episode/følelse/erindring/etc sammen til en koherent låt, både musikalsk og lyrisk. Jeg ønsker ikke med dette prosjektet at vi som et band skal bite over mer enn vi kan tygge ved å sikte på stjernene mens faktum er at beina våre fortsatt er plantet i bakken, for å si det så metaforisk og kronglete som mulig, hah! Mitt største ønske er å lage nok sanger til å kunne leie en van, reise rundt i Norge og tilby oss å spille gratis på barer/puber i byene vi besøker. Glede andre med en musikalsk opplevelse (utenom det vanlige?) og gi ut CDer med låtene vi har laget, før vi reiser videre. Gjøre det som i "gamle dager", som det heter. Jeg har en tro på at den mennesklige kontakten med de som hører oss, samt minnene man som band skaper med dette, er verdt utrolig mye mer enn det å spille inn sanger i studio, slenge de ut på soundcloud og be facebook-vennene sine høre på det og "like" det.

Så, hvis det er noen likesinnede der ute er det bare til å ta kontakt via PM. Bare til å skrive her også, om det skulle være noe dere lurer på om meg. Jeg er oppe for en prat på en café eller en kveld med en flaske rødvin, en skriveblokk og en kassegitar.

Edited by proffloff
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • 5 months later...

På UiO eller? Har du noen eksempler på noen band/sanger som ligger innenfor det støynivået som du nevner? :P

Jeg har som sagt bodd i Bergen ganske lenge, og er derfor litt usikker på hvilke muligheter det er rundt om i Oslo med tanke på øvingslokale.
Per dags dato har jeg mulighet for å øve mandager, fredager, lørdager og søndager. De andre dagene slutter jeg 18.00, men det er også mulighet for meg å dra på øving direkte etter skolen. Så gjerne 2 ganger i uken med øving og henge/diskutere/drikke/game/lage nye låter, hvis det var opp til meg.
Trommisen fra et tidligere band flytter til Oslo i Juni og har utrykket at han ønsker at vi skal starte et nytt prosjekt sammen. Kjenner få med så mye driv og kreativitet på slagverk som han. Veldig gøy å spille sammen med ^_^

Edited by proffloff
Link to comment
Share on other sites

UiO, ja. Snart ferdig på en bachelor i filosofi. Hm, Jesus and Mary Chain, Mogwai, Sonic Youth, Pink-skiva av Boris. F.eks. Liker friform støy, men er ikke som at jeg kjører den verste oscilleringen midt i en streit popsang. Du kan jo sjekke noen ting jeg har laget i linken i signaturen min (mest for fun, så du får unnskylde halvkjip produksjon/komposisjon). Og for all del, jeg vet at jeg ikke er noen supergitarist, og skjønner godt hvis du er ute etter noen med litt høyere teknisk nivå!

Øvingslokale kan vel fikses, poenget for min del er at jeg ikke er keen på å drasse rørcomboen til og fra flere ganger i uka (har verken bil eller lappen).

Utover det høres dette bra ut! Du er også UiO'er? Vi får ta en kaffe en dag i så fall :) (Bare sleng meg en PM hvis det virker interessant.)

Edited by Eivind August
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.